Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Check nagle
-
lukaslacetti
- Profesjonalista
- Imię: Łukasz
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 1.6 109KM
- LPG: Stag 300 Premium
- Kontakt:
Re: Check nagle
Sprawdz przewody od podciśnień i przedewszystkim ten co jest wpiety do map sensora i tyle jak nie to to egr . Jezeli padałaby cewka to by szarpało .Podcisnienia powypinaj jedną strone zatykasz palcem a w drugą dmuchasz.
-
z13
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Samochód: Lacetti 1.6+LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Dziś rano po ok.1 km jazdy był znowu check, autko ogólnie mułowate było - czuć , że ledwo się zbierało. a wczoraj popołudniu kupiona nowa cewka GM ori w salonie Opla Rokicki w promocyjnej cenie, dziś w ciągu dnia założona i jest lepiej. będę obserwował, auto nabrało jakby wigoru.

-
z13
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
witajcie Panowie 
wczoraj dzięki uprzejmości pożyczył mi swego ELM-a mkosmida skasowaliśmy błąd P0300, wczoraj też kupiłem i założyłem nowe kable WN NGK zrobione mają 29km, świece zapłonowe wymienione Bosch Iridium LPG mają 1050km, oraz nowa cewka zapłonowa GM kupiona w ASO opla w Dąbrowie G. ma zrobione 580km.
Więc jeśli chodzi o zapłon z grubsza elementy chyba wymienione...
a dziś jadąc z Ligoty do Ikei zaś to samo, tj po nagrzaniu się silnika do pierwszej kreski na ul bocheńskiego przyśpieszając około 2800-3100obr ewidentne zdławienia, dzięki którym auto nie chce dalej przyśpieszać i minimalne szarpnięcia. (notabene takie coś mam praktycznie codziennie z rana..)
Potem stojąc na światłach na chwilę się zapalił Check, i zgasł. Po dojechaniu na parking podłączyłem ELM-a aby zobaczyć czy wywalił błąd P0300 ale nie było nic.
Wracając z Ikei już nie obserwuje zdławień...
Co mogę jeszcze sprawdzić?? czy jakiś parametr z ELM coś jest w stanie mi pomóc/powiedzieć? mieliście tak??
W załączniku zrzuty w Pistona.
wczoraj dzięki uprzejmości pożyczył mi swego ELM-a mkosmida skasowaliśmy błąd P0300, wczoraj też kupiłem i założyłem nowe kable WN NGK zrobione mają 29km, świece zapłonowe wymienione Bosch Iridium LPG mają 1050km, oraz nowa cewka zapłonowa GM kupiona w ASO opla w Dąbrowie G. ma zrobione 580km.
Więc jeśli chodzi o zapłon z grubsza elementy chyba wymienione...
a dziś jadąc z Ligoty do Ikei zaś to samo, tj po nagrzaniu się silnika do pierwszej kreski na ul bocheńskiego przyśpieszając około 2800-3100obr ewidentne zdławienia, dzięki którym auto nie chce dalej przyśpieszać i minimalne szarpnięcia. (notabene takie coś mam praktycznie codziennie z rana..)
Potem stojąc na światłach na chwilę się zapalił Check, i zgasł. Po dojechaniu na parking podłączyłem ELM-a aby zobaczyć czy wywalił błąd P0300 ale nie było nic.
Wracając z Ikei już nie obserwuje zdławień...
Co mogę jeszcze sprawdzić?? czy jakiś parametr z ELM coś jest w stanie mi pomóc/powiedzieć? mieliście tak??
W załączniku zrzuty w Pistona.
- Załączniki
-
- Screenshot_20171209-150253.png (243.54 KiB) Przejrzano 1961 razy
-
- Screenshot_20171209-151124.png (206.09 KiB) Przejrzano 1961 razy
-
- Screenshot_20171209-143349.png (333.01 KiB) Przejrzano 1961 razy
-
- Screenshot_20171209-143114.png (250.2 KiB) Przejrzano 1961 razy
-
- Screenshot_20171209-143021.png (99.25 KiB) Przejrzano 1961 razy
-
z13
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Przejechałem się dziś ostrzej autostradą na Gliwice i spowrotem.
Jak wracałem na 4biegu 140 i na 5 160km/h na autostradzie jadąc spokojnie to były jedno sekundowe powiedzmy momenty że jakby ktoś zatykal na sekundę mu moc i puszczal z 4 razy.
A jak w stronę Gliwic na 3 biegu 100 km/h to nie widziałem tego.
Jak wracałem na 4biegu 140 i na 5 160km/h na autostradzie jadąc spokojnie to były jedno sekundowe powiedzmy momenty że jakby ktoś zatykal na sekundę mu moc i puszczal z 4 razy.
A jak w stronę Gliwic na 3 biegu 100 km/h to nie widziałem tego.
-
Suchy
- Świeżak
- Imię: Waldek
- Samochód: Evanda
- Silnik:
- Kontakt:
Dziś rano po ok.1 km jazdy był znowu check, autko ogólnie mułowate było - czuć , że ledwo się zbierało.
Być może masz zasyfione wtryskiwacze LPG...? W moim przypadku pomogła ich "kąpiel" w denaturaciea dziś jadąc z Ligoty do Ikei zaś to samo, tj po nagrzaniu się silnika do pierwszej kreski na ul bocheńskiego przyśpieszając około 2800-3100obr ewidentne zdławienia, dzięki którym auto nie chce dalej przyśpieszać i minimalne szarpnięcia. (notabene takie coś mam praktycznie codziennie z rana..)