Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

[T250] Tarcze + klocki

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
przeeemek
Stały bywalec
Imię: Przemek
Samochód: Aveo T250
Silnik:
Kontakt:

[T250] Tarcze + klocki

Post autor: przeeemek »

Aveo 2006 1,2 53kw, sedan. Ma ktoś sprawdzoną firmę, żeby tarcze pasowały bez żadnych przeróbek? Czytałem na forum o problemach z przyleganiem zamienników do piasty. Obecnie mam (miałem) klocki TRW i jestem zadowolony, ale muszę już wymienić tarcze. Jak dobrać pasujące na 100%?

Może kolega Konrado pomoże? Potrzebuje szybki i pewny zakup. Jaki jest orientacyjny koszt zakupu za komplet?
Kemot_Lodz

Re: [T250] Tarcze + klocki

Post autor: Kemot_Lodz »

Ja mam zwykłe tarcze DELPHI, klocki to nawet nie pamiętam nazwy bo jakieś chińskie gówno za 60 zł, zrobiłem po mieście Łodzi już na tym zestawie 27 tyś km i wszystko śmiga nadal hamowanie jest dobre, trzeba tylko mieć sprawne zaciski, dobrze oczyszczone i będzie gitara, nie trzeba wcale w AVEO kupować super markowych tarcz i klocków, co prawda w GOLFIE miałem i tarcze ATE i klocki ATE (cena jak za diamenty) klocki wytrzymały 46 tyś, tarcze jak dobrze pamiętam 85 tyś, więc na pewno dłużej niż wytrzymają w Aveo, ale czy warto wydawać 3 razy tyle żeby przejechać o jakieś 40% więcej km, moim zdaniem nie, pozdrawiam :D
A co do Twoich obaw, że coś nie będzie pasować z tymi tarczami to pierwsze słyszę, żeby w AVEO takie rzeczy były.
ddaria74
Świeżak
Imię: Dariusz
Samochód: Aveo
Silnik:
Kontakt:

Post autor: ddaria74 »

witam ...ja zmieniałem na polskiego producenta firmy :hart: komplecik mnie wyszedł wraz z przesyłką ok200zł a tarcze są nawiercane i nacinane [ostro hamują :shock: ]
mkosmida
Profesjonalista
Imię: Maciej
Samochód: Cruze 1.8LPG 2013
Silnik:
Kontakt:

Post autor: mkosmida »

to nei zaden producent... tylko importer.. wszystko leci z Chin z losowa kontrola jakosci
Awatar użytkownika
MIDO
Wymiatacz
Imię: Miłosz
Samochód: i20 Cool
Silnik: 1.2 LPG
LPG: BRC
Kontakt:

Post autor: MIDO »

Tarcze Febi, klocki TRW całość zakładana w tym roku-zero problemów, wszystko gra.
Nowa odma dobra na wszystko!!!
flebuss
Wymiatacz
Imię: Krzysztof
Samochód: SUZUKI BALENO
Silnik: 1,2 PB 90 KM
Kontakt:

Post autor: flebuss »

Kemot_Lodz pisze:Ja mam zwykłe tarcze DELPHI, klocki to nawet nie pamiętam nazwy bo jakieś chińskie gówno za 60 zł, zrobiłem po mieście Łodzi już na tym zestawie 27 tyś km i wszystko śmiga nadal hamowanie jest dobre, trzeba tylko mieć sprawne zaciski, dobrze oczyszczone i będzie gitara, nie trzeba wcale w AVEO kupować super markowych tarcz i klocków, co prawda w GOLFIE miałem i tarcze ATE i klocki ATE (cena jak za diamenty) klocki wytrzymały 46 tyś, tarcze jak dobrze pamiętam 85 tyś, więc na pewno dłużej niż wytrzymają w Aveo, ale czy warto wydawać 3 razy tyle żeby przejechać o jakieś 40% więcej km, moim zdaniem nie, pozdrawiam :D
A co do Twoich obaw, że coś nie będzie pasować z tymi tarczami to pierwsze słyszę, żeby w AVEO takie rzeczy były.
Problem opisywał kol.TDON w wątku o biciu tarcz w 2015r chodziło o brak fizycznego kąta prostego w tarczach w miejscu styku z piastą na jej ostrej krawędzi - wymieniając tarcze sprawdziłem kilka sztuk i jego obserwacje się potwierdzały -znalazłem jednak tarcze wytoczone prawidłowo - japan parts lub coś podobnego , kartony od nich wyrzuciłem
"Płyńmy szkunerem Cutty Sark i niech nam dowodzi William Mc Coy !"- James Hogg z Ettrick
Awatar użytkownika
MIDO
Wymiatacz
Imię: Miłosz
Samochód: i20 Cool
Silnik: 1.2 LPG
LPG: BRC
Kontakt:

Post autor: MIDO »

W tamtym wątku ja równie potwierdzałem problem. Rozwiązaniem bardziej uniwersalnym niż przerzucanie różnych tarcz jest sfazowanie piasty - przyczyna problemów znika....
Nowa odma dobra na wszystko!!!
przeeemek
Stały bywalec
Imię: Przemek
Samochód: Aveo T250
Silnik:
Kontakt:

Post autor: przeeemek »

Zapomniałem napisać zaraz po wymianie. Teraz nie pamiętam jakie kupiłem, ale wszystko pasowało i nie musiałem nic szlifować.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aveo/Kalos Mechanika”