Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Zakup Cruze'a - prośba o ocenę/radę
-
mkosmida
- Profesjonalista
- Imię: Maciej
- Samochód: Cruze 1.8LPG 2013
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Zakup Cruze'a - prośba o ocenę/radę
ja chcesz kombi to bierz diesla i shamuj go do 200KM.. pod warunkiem ze robisz regularnie dluzsze dystanse..
sama glowica nie dyskwalifikuje auta, ale jest to rzecz o ktorej nalezy pamietac przed i w trakcie eksploatacji
do sprawdzenia rowniez:
KZFR
Mieszalnik powietrza
Skrzynia (1.8 po lifcie to nie jest mistrz precyzji - osobiscie mialem regulacje robiona 3 razy bo albo 1 albo 3 wypadaly losowo)
sama glowica nie dyskwalifikuje auta, ale jest to rzecz o ktorej nalezy pamietac przed i w trakcie eksploatacji
do sprawdzenia rowniez:
KZFR
Mieszalnik powietrza
Skrzynia (1.8 po lifcie to nie jest mistrz precyzji - osobiscie mialem regulacje robiona 3 razy bo albo 1 albo 3 wypadaly losowo)
-
Przemo1977kombi
- Świeżak
- Imię: Przemek
- Samochód: cruze
- Silnik:
- Kontakt:
W środe gościu będzie w serwisie na przeglądzie i dopyta się czy były sprawdzane luzy ale znając życie pewnie nie i pytanie jeżeli nie to te 60tys na gazie mogły nadzszarpnąć tą głowicę i dać se spokój?
- mieszalnik powietrza? co to i jak to sprawdzić?
-kfzr jak to sprawdzić
- skrzynia to af 17 z opla? jeżeli biegi będą wchodzić to chyba wsio ok?
- mieszalnik powietrza? co to i jak to sprawdzić?
-kfzr jak to sprawdzić
- skrzynia to af 17 z opla? jeżeli biegi będą wchodzić to chyba wsio ok?
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Jeżeli tego nie zlecał, to ta czynność nie jest wykonywana w standardzie. Pozostałych rzeczy nie sprawdzisz ot tak. Chyba ze silnik zimny po 2 dniach odpalić i zobaczyć czy stukają koła.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
mkosmida
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
KZFR sprawdzisz mniej wiecej na zimnym.. co nie znacza ze sa do wymiany (wiele osob wymienia dopiero przy checku)
mieszalnik .. ustawic nadmuch na zimny i sprawdzic czy wszedzie leci zimne powietrze
skrzynia.. ciezko sprawdzic.. u mnie losowo, przy losowych warunkach wypadala jedynka, a pozniej 3
luzy.. nalezy zlecic .. nie pamietam kwoty ale sama uszczelka to 130zl.. wiec pewnie w ASO ta przyjemnosc miedzy 250-300zl sie zamknie..
mieszalnik .. ustawic nadmuch na zimny i sprawdzic czy wszedzie leci zimne powietrze
skrzynia.. ciezko sprawdzic.. u mnie losowo, przy losowych warunkach wypadala jedynka, a pozniej 3
luzy.. nalezy zlecic .. nie pamietam kwoty ale sama uszczelka to 130zl.. wiec pewnie w ASO ta przyjemnosc miedzy 250-300zl sie zamknie..
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Raczej nie ma czegoś takiego jak głowica KL1. Jest opcja przystosowania pod gaz KL7 albo jej nie ma. Kombiaków nie ma z KL7 żadnych, taka polityka producenta. O kampaniach poczytaj w odpowiednim wątku.Przemo1977kombi pisze: 22 sty 2018, o 08:40 Auto ma przejechane na gazie ponad 60tys, głowica zwykła kl1 i pytanie czy to całkowicie dyskwalifikuje zakup tego auta czy poprostu częściej zaglądać i regulować te zawory? W kombiku to ciężko jest dostać z tą kl7 . Co tam się dopytać jak będę oglądał te auto?
1 kiedy były sprawdzane te luzy
2 podobno były jakies kampanie serisowe ( kazdy cruze je miał?)
-
Przemo1977kombi
- Świeżak
- Imię: Przemek
- Samochód: cruze
- Silnik:
- Kontakt:
Reasumując warto podjechać sprawdzić te auto czy dać se spokój?
- kampani serwisowych nie miał mowi że w tym roczniku nie było
- tak se myślę że jeżeli by były rozregulowane zawory to będzie słychać w pracy silnika?
-po zakupie i tak trzeba zrobić regulację tych zaworów bo pewnie nie była robiona
- rozrząd po ilu wymiana?to odrazu by się wymienił kzfr - jaki koszt orientacyjnie?
- jak to jest z częściami do tego modelu?, są? i czy podchodzą np z opla zafiry czy astry, np tłumika nigdzie nie znalazłem
Wiem że dużo pytam ale też nie chcę wyładować od razu po zakupie nie wiadomo jakich pieniędzy, z drugiej strony auto serwisowane na bieżąco i czy cena np 34 tys jest ok
- kampani serwisowych nie miał mowi że w tym roczniku nie było
- tak se myślę że jeżeli by były rozregulowane zawory to będzie słychać w pracy silnika?
-po zakupie i tak trzeba zrobić regulację tych zaworów bo pewnie nie była robiona
- rozrząd po ilu wymiana?to odrazu by się wymienił kzfr - jaki koszt orientacyjnie?
- jak to jest z częściami do tego modelu?, są? i czy podchodzą np z opla zafiry czy astry, np tłumika nigdzie nie znalazłem
Wiem że dużo pytam ale też nie chcę wyładować od razu po zakupie nie wiadomo jakich pieniędzy, z drugiej strony auto serwisowane na bieżąco i czy cena np 34 tys jest ok
- Owadus55
- Profesjonalista
- Imię: Dawid
- Samochód: Cruze HB 2014 1.8
- Silnik:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Przemek, mój białas z przebiegiem 7.000 km był wyceniony na 45.000 zł. Oferta bardzo dobra, ale wydawało mi się dziwne osobiście że auto z 2014 roku ma przejechane tylko tyle. Usłyszałem o firmie autotesto, która wysyła swoich przedstawicieli do wskazanych przez klienta aut i sprawdza ich stan techniczny i wizualny od podszewki. Dostałem kompleksowy raport, zawierał tyle szczegółów o których nawet bym nie pomyślał kupując auto, zawierał też osobiste odczucia eksperta który dokonywał kontroli, auto zabrane na podnośnik, mierzone miernikami lakieru itd. Na koniec fotorelacja z kontroli, dostałem około 150 zdjęć auta, najrozmaitszych szczegółów, podwozia nadwozia silnika. Raport był tak szczegółowy, że przeczytanie go zajeło mi około 20 minut
Koszt 500 zł, także sam wyjazd do Katowic prawie by mnie tyle kosztował, nie licząc straconego dnia i faktu, że i tak bym nie sprawdził auta tak jak zrobiła to ta firma. Wygląda to jak reklama, ale nie mam żadnych z nimi powiązań więc spokojnie, jestem po prostu bardzo zadowolony bo nie spodziewałem się aż takiej dobrej roboty, żaden wypad "ze szwagrem" żeby sprawdzić auto nie może się równać z takim raportem. Jak najbardziej polecam w twojej sytuacji 
-
mkosmida
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
cena kol KZFR - 1100zl (poza ASO)
rozrzad - 150.000 (realnie 120-130k) - cena bez pompy zdaje sie ok 400-500zl(poza ASO)
czesci w wiekszosc sa, reszta do dostania w ASO lub Potak
rozrzad - 150.000 (realnie 120-130k) - cena bez pompy zdaje sie ok 400-500zl(poza ASO)
czesci w wiekszosc sa, reszta do dostania w ASO lub Potak
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Wymiana pompy jest niezależna od rozrządu, bo jest napędzana z paska wielorowkowego. Uszkodzona nie popsuje paska rozrządu.
-
mkosmida
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
- C77
- Fachman
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Możliwe, ale.... ten Cruze nie jedziemistah pisze: 4 sty 2018, o 13:23 Spójrz na skrzynię biegów.. to bravo ma grubo ponad 200 przelatane
Swoją drogą ciekawe skąd go wzięli, pewnie spadł z pierwszego samochodwca przy nawrotce

Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
-
A1one
- Świeżak
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze(mam nadzieję)
- Silnik:
- Kontakt:
Rozkodowanie numeru VIN - ASO czy lepiej autobaza?
Witam,
Chciałbym zakupić Chevroleta Cruze(import, uderzony) w celu sprawdzenia wysokości szkody lepiej próbować w ASO Opla czy w autobazie? - macie jakieś doświadczenia?
KL1JF35Y9EK547296 - numer vin
Chciałbym zakupić Chevroleta Cruze(import, uderzony) w celu sprawdzenia wysokości szkody lepiej próbować w ASO Opla czy w autobazie? - macie jakieś doświadczenia?
KL1JF35Y9EK547296 - numer vin
- etac
- Prezes

- Kontakt:
ASO nie ma informacji o szkodach na samochodach.
-
A1one
- Świeżak
- Samochód: Cruze(mam nadzieję)
- Silnik:
- Kontakt:
Jeśli auto byłoby serwisowane i uszkodzone to ubezpieczyciel w pierwszej kolejności nie oddaje auta do ASO w celu naprawy?
- etac
- Prezes

- Kontakt:
ale ASO nie ma wspólnej bazy wszelkich zgłoszeń, tylko naprawy gwarancyjne tam zapisuje.
-
Kbrak
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Samochód: Cruze(w trakcie)
- Silnik:
- Kontakt:
Cześć.
Proszę o pomoc w ocenie tego auta https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... zuZA2.html. Ogólnie poszukuje Cruze`a w benzynie 1.8, ale nie wiem czy w mojej okolicy uda mi się coś znaleźć. Auto jest dla zony i musi być czarne
. Wydaje mi się ze przebieg jest zbyt niski.
vin :KL1JF69E9BK038080
Ogólnie fachowcem nie jestem i będę zapewne korzystał z pomocy jakiejś firmy, ale chciałbym się dowiedzieć czy auto z ogłoszenia jest warte zachodu żebym pieniędzy w błoto nie wyzucił.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc w ocenie tego auta https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... zuZA2.html. Ogólnie poszukuje Cruze`a w benzynie 1.8, ale nie wiem czy w mojej okolicy uda mi się coś znaleźć. Auto jest dla zony i musi być czarne
vin :KL1JF69E9BK038080
Ogólnie fachowcem nie jestem i będę zapewne korzystał z pomocy jakiejś firmy, ale chciałbym się dowiedzieć czy auto z ogłoszenia jest warte zachodu żebym pieniędzy w błoto nie wyzucił.
Pozdrawiam
- etac
- Prezes

- Kontakt:
auta z wypożyczalni, także pewnie pełny obcierek. Serwisu tez nie widziało, bo nawet kampanii nie ma zrobionych.
Po drugie to auto jest rejestrowane w Francji, a może tylko przerejestrowane w Niemczech
Po drugie to auto jest rejestrowane w Francji, a może tylko przerejestrowane w Niemczech
-
Kbrak
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Samochód: Cruze(w trakcie)
- Silnik:
- Kontakt:
Dzięki za informacje. Jest ciekawe auto, przynajmniej tak mi się wydaje w serwisie opla w Olsztynie. Tam kupione i serwisowane z przebiegiem 80 tys km. https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... zxTRn.html. Tylko nie jest czarne i 2 tys ponad mój budżet. Czy warto zonę przekonać do innego koloru i dozbierać brakującą kwotę?
- etac
- Prezes

- Kontakt:
Po pierwsze czarne auto to tylko dodatkowy problem (znam tylko jedno auto, które było zawsze wypucowane - teraz właściciel jeździ Meriva), a te 2.000 zł to myślę ze można stargować.
Jeśli nie przeszkadza ci brak tempomatu, to krajowe i z pewnym stanem będzie duzo lepsze niż ten import przez 2 kraje.
Jeśli nie przeszkadza ci brak tempomatu, to krajowe i z pewnym stanem będzie duzo lepsze niż ten import przez 2 kraje.
- Owadus55
- Profesjonalista
- Imię: Dawid
- Samochód: Cruze HB 2014 1.8
- Silnik:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Dokładnie, czarne auto to tylko dodatkowy problem, ciagle będzie wyglądało na brudne, zdecydowanie jeśli nie chcesz często odwiedzać myjni polecam białe/szare. Bardziej białe. Mam dwa Cruze, właśnie biały i czarny, moge Ci powiedziec więc że na białym zdecydowanie mniej widać kurz/brud 
Przez to też że uparłes się na czarne odbierasz sobie inne fajne, może nawet z lepsza histroią auta.
Przez to też że uparłes się na czarne odbierasz sobie inne fajne, może nawet z lepsza histroią auta.
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Czarny , biały , srebrny ( dokładnie GAN - mój ulubiony kolor ), piękny niebieski ( ostatnio miałem okazje pierwszy raz widzieć go w realu i rzeczywiście przypomina odcień Subaru - zacny ) , czy czerwony ( bordowy ) - dla kobiety idealny .....BYLE NIE GRAFITOWY 
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
- huri_khan
- Fachman
- Samochód: nie chevrolet