Teraz pozostaje symulować opór rezystorami, co moim zdaniem mija się z celem, albo zrobić tak jak tdon, co też mi się średnio podoba, muszę to przemyśleć.
Ewentualnie jeździć z błędem, w sumie tylko!w czasie włączonych drl.
Czyli non-stop w sezonie letnimasamer pisze: ... Ewentualnie jeździć z błędem, w sumie tylko!w czasie włączonych drl.
wszim pisze:Strzelam bo nie wglądałem w schematy. Wg mnie podaje to bezpośrednio BCM. Nie ma przekaźnika. Podaje sygnałem komutowanym PWM bo jest regulacja jasności.
Do żarówki 21W musiałem jeszcze "dowiązać" rezystor 33omy.wszim pisze:Tomek a kojarzysz jaka jest maksymalna wartość rezystora dla której nie pokazuje błędu? ...
Idealnie tak samo jak w cruze/orlando. Przekręcenie w pozycję OFF jedynie zwiera na chwilę pin 5 do masy. Daje tym samym informację do BCM tylko w postaci impulsu. Dlatego pytanie czy BCM w AVEO te sygnały totalnie zlewa? Bo w niektórych wersjach cruze/orlando jednym przekręceniem gasi a w innych trzeba dwukrotnie (dwa impulsy) przekręcić w OFF żeby światła zgasły (taka ukryta opcja tymczasowego wyłączania skadynawi). Może tu trzeba np 3..5 razytdon pisze:W moim przełączniku (od Opla) pozycja OFF jest niestabilna.

Czyli zachowywało się dokładnie jak w cruze/orlando LT+ i LTZ z czujnikiem światłaetac pisze: Ale robiłem, tez testy z AVEO gdzie jest przełącznik AUTO i tam 1,2,3,4 przekręcenia nie powodowały żadnej porzadanej akcji, poza gaszeniem deski po pierwszym przekręceniu.

asamer pisze: 21 lut 2018, o 12:15 Już od dłuższego czasu się nie da, serwisy sie boją nie wiadomo czego, a teraz podejrzewam, że mają już na nas całkiem wywalone. Na szczęście osoby które bardzo chciały mieć dzienne rozwiązały problem, każda na swój sposób.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość