Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Domykacz szyb na OBDII
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: Domykacz szyb na OBDII
E tam, nie warto szukać na ali, 49 zł. + przesyłka to na ali musiałoby to kosztować z 1$ żeby się opłaciło 
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
kudzias88
- Świeżak
- Imię: łukasz
- Samochód: cruze sedan 1.7 ltz
- Silnik:
- Kontakt:
witam.Chłopaki mam problem zamówiłem moduł domykania szyb z ali i wszystko super działa tylko jest problem bo przy kazdym otwarciu drzwi migają wszystkie kierunkowskazy cały czas dopóki nie zamkne drzwi.jak wypne moduł jest wszystko ok. tak jakby odpalał za kazdym razem światła awaryjne.jakies rozwiązanie?
- zzzz
- Wymiatacz
- Imię: Zbyszek
- Samochód: Cruze HB LT+
- Silnik: 1.8
- LPG: BRC
- Has thanked: 4 times
- Kontakt:
większość teraz tak ma
kierunkowskazy migają cały czas czy np 10 razy i przestają?
kierunkowskazy migają cały czas czy np 10 razy i przestają?
- kemoiz
- Wymiatacz
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Są 2 typy modułów.
Starsze - nie migają kierunkowskazy, otwieranie i zamykanie poprzez dłuższe przyciśnięcie. Nie wiem czy da się je jeszcze kupić
Nowsze - z migającymi przy otwarciu drzwi, otwieranie i zamykanie przez naciśnięcie 3x.
Starsze - nie migają kierunkowskazy, otwieranie i zamykanie poprzez dłuższe przyciśnięcie. Nie wiem czy da się je jeszcze kupić
Nowsze - z migającymi przy otwarciu drzwi, otwieranie i zamykanie przez naciśnięcie 3x.
-
kudzias88
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
tzn. problem jest taki ze jesli mam wpięty moduł i sobie otwieram drzwi z pilota migną kierunki standardowo i gasną dochodze do auta otwieram drzwi i wszystkie kierunki znowu migaja cały czas tak jakby alarm sie wlaczyl tylko bez syreny i gasną dopiero po zamknoeciu drzwi,troche dziwne bo wyglada jakbym sie wlamywal do auta
Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
a i u mnie otwieranie i zamykanie szyb działa po dłuższym nacisnieciu przycisku pilota
Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
a i u mnie otwieranie i zamykanie szyb działa po dłuższym nacisnieciu przycisku pilota
- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
No to widocznie jest też wersja nowszego z przytrzymaniem. Niestety to miganie jest specjalnie zaprogramowane i nie da się tego wyłączyć. Mnie to kiedyś denerwowało i kupiłem najstarszą wersję jaką znalazłem.
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
U mnie jest tak samo ...i to chyba normalne w tym ,,domykaczu ''szyb, swoją drogą idiotyczny mamy dźwięk syreny załączania alarmu...zamiast ,, pib ,pib'' jak u wszystkich , to u nas musi walić klakson 
-
kudzias88
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
to hu...to wymyslili ,dzieki panowie za szybkie poratowanie ,moduł dziś przyszedl i superowa sprawa ale to miganie nie przejdzie za duża dyskoteka jak dla mnie ...
Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
kumpel w pracy od razu pytał co sie to dzieje z autem.Niepotrzebnie dali to miganie , po co to komu
Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
kumpel w pracy od razu pytał co sie to dzieje z autem.Niepotrzebnie dali to miganie , po co to komu
- zzzz
- Wymiatacz
- Imię: Zbyszek
- Samochód: Cruze HB LT+
- Silnik: 1.8
- Has thanked: 4 times
- Kontakt:
nie musi , wyłącz sobie klakson.Przemek pisze: 20 kwie 2018, o 22:26 U mnie jest tak samo ...i to chyba normalne w tym ,,domykaczu ''szyb, swoją drogą idiotyczny mamy dźwięk syreny załączania alarmu...zamiast ,, pib ,pib'' jak u wszystkich , to u nas musi walić klakson![]()
-
kudzias88
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
a jeszcze jedno pytanie.Mówicie ze to norma to miganie kierunkowskazów przy otawrciu drzwi...tylko ze to miganie jest za kazdym razem tzn. silnik pyka zaciągam reczny wyskakuje z auta po coś wszystkie kierunki od nowa migaja bo drzwi otwarte i tak w koło macieju za kazdym razem jak ktos wykdzie z auta .Chyba tak nie powinno byc bez przesady ze wymyslili fajny moduł który ułatwia życie a tu dowalają miganie non stop światłami..może jakiś wadliwy dostałem
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Do sygnału...Wiem... po zakupie samochodu to była pierwsza rzecz którą zmieniłem - wyłączyłem
, a co d migania, niestety tak to wygląda , miga za każdym razem kiedy otworzysz drzwi ....więc, albo domykanie szyb, albo ,,choinka'' decyzja należy do Ciebie 
- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
ściągałeś z aliexpress? Przecież na pewno było to opisane. To jest funkcja "bezpieczeństwa" dla innych kierowców.
-
kudzias88
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
-
Fazi
- Aktywny
- Samochód: Cruze 1.8/LPG LT+
- Silnik:
- Kontakt:
Te moduły niestety są tak skonstruowane jak koledzy opisali, do migania da się przyzwyczaić i w pewnym sensie faktycznie jest to bezpieczeństwo ale irytujące. Mnie jednak cały czas zastanawia czy ten moduł uwala samozamykanie centralnego w momencie kiedy przez kilkadziesiąt sekund nie otworzy się drzwi. Odkąd go użyłem, ta funkcja przestała mi działać. Czy u was też tak jest?