Cześć Forumowicze,
ostatnio w mojej Nubirze (1.6 16v) zauważyłem pewne niepokojące zjawisko. Przy żwawszym przyspieszaniu odczuwam coś jakby przeskok/ poślizg na napędzie i auto wcale szybciej nie przyspiesza, jakby coś go wyhamowywało. Przy spokojnym stopniowym przyspieszaniu efekt nie występuje (albo nie zauważyłem). Cóż to takiego może być?
Pozdrawiam,
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Dziwna praca skrzyni
-
JohnyDubstep
- Świeżak
- Imię: Johny
- Samochód: Nubira
- Silnik: 1.6
- Kontakt:
-
pitersik74
- Aktywny
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 1.6 16V
- Silnik:
- Kontakt:
-
markus444
- Specjalista
- Imię: Maciej
- Samochód: Lacetti CDX
- Silnik: 1,8 121KM f18d3 aut. Zf4hp16
- LPG: BRC SQ32
- Kontakt:
Re: Dziwna praca skrzyni
Sprzęgło może sie ślizgać. Spróbuj wyregulować luz na pedale sprzęgła. Moj lanos mial ponad 300 tys. I sprzęgło działało bez zarzutu. Nie wiem ile w laczku wytrzymuje sprzęgło.
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Dziwna praca skrzyni
Obroty idą w górę a prędkość nie rośnie ? Jeśli tak to jest to ślizganie się sprzęgła.
U mnie w zeszłym roku z dwa razy się ślizgnęło, od tamtej pory zrobione z 10-15kkm i nie powtórzyło się, a ostatnio lać ciągnął "lidera bezawaryjności" na lince, więc trochę po d00pie dostało, ale ślizganie się nie powtórzyło. Przebieg ponad 170kkm.
U mnie w zeszłym roku z dwa razy się ślizgnęło, od tamtej pory zrobione z 10-15kkm i nie powtórzyło się, a ostatnio lać ciągnął "lidera bezawaryjności" na lince, więc trochę po d00pie dostało, ale ślizganie się nie powtórzyło. Przebieg ponad 170kkm.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.