Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Klimatyzacja padła po napełnieniu
-
krzych1b
- Fachman
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Re: Klimatyzacja padła po napełnieniu
W Lacetti tego nie ma , jak jest za dużo nie działa ,jak za mało też-pytałem w Klima-bud
VIN >KL1NF35BJ6K335315
- etac
- Prezes

- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Powinien wyrzucić wszystko, ale głowy za to nie dam. Tak było już w astra G a to podobny rocznik projektowy
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
W Lacetti z tego co wiem, nie ma czujnika niskiego ciśnienia, więc trzeba uważać przy wycieku czynnika żeby nie uszkodzić sprężarki.
Czujnik wysokiego ciśnienia jest w okolicy grodzi, więc gdy będzie "dużo za dużo" to komputer powinien odłączyć sprężarkę.
W Lacetti w pewnych wysokich obrotach sprężarka jest odcinana (tego jestem pewny na 80%), aby nie uszkodzić układu.
Czujnik wysokiego ciśnienia jest w okolicy grodzi, więc gdy będzie "dużo za dużo" to komputer powinien odłączyć sprężarkę.
W Lacetti w pewnych wysokich obrotach sprężarka jest odcinana (tego jestem pewny na 80%), aby nie uszkodzić układu.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- papieju
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Jesteś pewny? Bo jak miałem w układzie zero to kompresor nie wstawał, ożył dopiero po wymianie i napełnieniu.Sebastian pisze: 22 sie 2018, o 21:36 W Lacetti z tego co wiem, nie ma czujnika niskiego ciśnienia, więc trzeba uważać przy wycieku czynnika żeby nie uszkodzić sprężarki.
-
dessal
- Wymiatacz
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
raczej tyle samo co samochód, czyli 10, ja przynajmniej nic nie wiem żeby ojciec ją kiedykolwiek wymieniał;
czyli rozumiem, że sprzęgło wraz z łożyskami jest elementem wymiennym? Można poddać je regeneracji czy trzeba wymieniać w całości?
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- etac
- Prezes

- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
raczej się wymienia.
Mozna kupić czasem oddzielnie łożysko, czy elektromagnes sprzęgła.
Mozna kupić czasem oddzielnie łożysko, czy elektromagnes sprzęgła.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Pytałem Konrada, chwilowo niedostępne, szukam dalej podobno to sprężarka Harrison V5 tylko z innym kołem pasowym, najgorsze, że "klimiarz" do którego jeździłem chwilowo nie jest dostępny, żeby zajrzeć co tam stoi, a na allegro są różne modele tych sprężarek a ta o numerze zgodnym z VIN chwilowo niedostępna w normalnych pieniądzach
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
krzych1b
- Fachman
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Zadzwoń do KLIMA BUD w Lublinie ul. Inżynierska 5 . Człowiek robi w klimatyzacji i ma szerokie pojęcie w temacie . Mnie pomógł tzn. dobrał sprężarkę i do niej osuszacz, który musisz przy okazji wymienić. Pogadaj z nim i na pewno pomoże dobrać . W moich postach (musisz poszukać na forum) napisałem , że znalazłem firmę na Śląsku i oni zajmują się regeneracją .Koszt ok 450 zł przy zdaniu starej.Moja też jest firmy Harrison V5 . Popatrz na mocowanie sprężarki w aucie, a koło pasowe? - tu nie jestem pewien, chyba można przełożyć.
Moja rada jest taka ,Zadzwoń do Lublina , porozmawiaj z gościem . Mnie nowa kosztowała razem z osuszaczem 1040 zł i miałem ją w rękach na drugi dzień w południe.
Elementy są wymienne , cewkę sprawdzisz miernikiem na opór -cewka w sobie na uzwojeniu ma bezpiecznik termiczny , do którego można się dobrać (jest zgrubienie na uzwojeniu)_koszt bezpiecznika to ok 5zł
Moja rada jest taka ,Zadzwoń do Lublina , porozmawiaj z gościem . Mnie nowa kosztowała razem z osuszaczem 1040 zł i miałem ją w rękach na drugi dzień w południe.
Elementy są wymienne , cewkę sprawdzisz miernikiem na opór -cewka w sobie na uzwojeniu ma bezpiecznik termiczny , do którego można się dobrać (jest zgrubienie na uzwojeniu)_koszt bezpiecznika to ok 5zł
VIN >KL1NF35BJ6K335315
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Dzisiaj byłem u "klimatologa" , stoi zupełnie inny kompresor niż wg VIN, wyjście przewodów z tyłu, a nie do góry, z allegro jeden tylko jest identyczny i to nie ten z tych tańszych, ciekawe czy sprzęgło, koło pasowe i cewka jest takie same jak w wersjach benzynowych, tylko, że koszt tych nowych elementów, będzie w okolicach całego używanego kompresora
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339