Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Woda na podłodze
-
martino14
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Samochód: Aveo T 250
- Silnik:
- Kontakt:
Woda na podłodze
Witam, kilka dni temu zauważyłem że znaczna ilość wody uzbierała się pod dywanikiem kierowcy i pasażera za kierowcą. Wykładzina dosłownie pływa w wodzie. Natomiast po drugiej stronie zarówno z przodu jak i z tyłu sucho. Co może być przyczyną i jak temu zaradzić? Dziwne bo przednia i tylna komora podłogowa są oddzielone i w jaki sposób w obydwu zbiera się woda? Dodatkowo na podłodze pod fotelem kierowcy są ułożone przewody i obawiam się awarii elektrycznej jeśli będą miały styczność cały czas z wodą no i korozji nadwozia. Nie mam klimatyzacji wiec ten wątek odpada.
-
kjas9
- Profesjonalista
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
Re: Woda na podłodze
Jedyne co mi przychodzi na myśl to uszczelki drzwi i szyb ew dziury w podłodze innej opcji nie ma jak jest woda z tyłu i z przodu .Przy klimie woda byłaby po stronie pasażera.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
-
martino14
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Wracając do mojego pytania to miejsce przecieku samo się ujawniło. Kilka dni temu siedząc w samochodzie podczas deszczu poczułem kapanie wody na nogę spod deski rozdzielczej od strony kierowcy. Podkreślam że było to w czasie postoju. Może ktoś zauważył podobne zjawisko w swoim sedanie i wie dokładnie w którym miejscu następuje przeciek i jak temu zaradzić?
- papieju
- Fachman
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Odpływy z podszybia drożne? Nie wiem jak tu ale w Astrze jak zatkane to przelewa i leje się w opisany sposób
- Kraviec
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Samochód: Epica V250
- Silnik: 2.0, X20D1, 144KM
- LPG: KME Nevo
- Kontakt:
Pewnie do wklejenia na nowo przednia szyba, przerabiałem w dwóch autach. Woda zawsze leciała sobie swoją drogą gdzieś pod deskę, a później kapała na dół w miejscach gdzie nikt by się nie powiedział, że to z powodu szyby.
-
martino14
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt: