Nowe wieści z serwisu - z wysłanych czterech wtryskiwaczy , trzy nadawały się do testu. Ten z drugiego cylindra od razu został zakwalifikowany jako uszkodzony . Wyniki testu wyszły następująco:
Z testu wynika, że wtryskiwacze dają za dużą dawkę paliwa na biegu jałowym. Na tzw. "pełnym gazie" wynika, że są ok. Gość z serwisu w czasie rozmowy określił je na 70% sprawności

. Suma sumarum zdecydowałem się po rozmowie na regenerację wszystkich trzech wtrysków (prawdopodobnie jutro odeślą je do mnie po naprawie). Koszt to 830zł za sztukę

i 2 lata gwarancji.
Natomiast co do tego nowego wtrysku, który wysłałem na reklamację (ASO w Olsztynie twierdziło po zamontowaniu , że uszkodzony - nie pracował cylinder) mam wstępną wiadomość od sprzedawcy , że wtryskiwacz jest jak najbardziej sprawny tylko zapowietrzył się w czasie montażu

( mechanik z serwisu w Olsztynie jeszcze mi powiedział "(...) Panie to się często zdarza , taka sytuacja że uszkodzony(...)" . Jutro powinieniem go dostać z powrotem wraz z protokołem.
Jestem umówiony na montaż wtryskiwaczy w najbliższy poniedziałek (24.09) w ASO w Olsztynie .