huri_khan pisze: 11 lis 2018, o 18:45
Jaka wersja tej astry? Oglądając konfigurację różnych marek, sensowne wyposażenie to cena wyjściowa około 90-100 tysięcy.
No i jaki limit kilometrów ?
Oglądałem Fiata Tipo którego można kupić już za 45 tysięcy (brutto). Po dodatkach wyszło 90 tysięcy ale tyle za Fiata nie dam
Szczegóły finansowo-przebiegowe można znaleźć na stronie Opla w konfiguratorze ODP, i tak np. Astra 1.4 T Dynamic MT6 - opłata wstępna 10% 8,5k zł, 36 miesięcy, limit 20tys. km rocznie, z oponami zimowymi i ubezpieczeniem wychodzi 970 zł netto/ mies., a bez tych opcji 713 netto.
Mnie diler przekonywał, że ODP jest właśnie dla tych, którzy robią po 50 tys. km i więcej rocznie (bo np. mimo utraty gwarancji z powodu wysokiego przebiegu, diler odpowiada za wszystkie naprawy i mobilność pojazdu), a dla moich (właściwie żony) 15-20 tys. km najlepszy będzie leasing. Z tym, że ja szukam oferty właśnie najmu, a to dlatego, że nie chce mi się bawić później, po wykupie z leasingu, w sprzedaż samochodu. Już tak miało być z Cruzem, ale małżonka nie chciała sprzedać, bo bardzo lubi ten samochód.
Poza tym przy najmie zapłacę miesięcznie znacznie mniej i zawsze jeżdżę prawie nowym samochodem.