Koledzy mam taki problem, otóż padła mi pompa hamulcowa ABS tyle co się dowiedziałem to jest bez ESP bo ma 8 tych zaworków. Usterką jest wyciek płynu hamulcowego z jednego tych zaworków Nr tej pompy to 96817763, nigdzie w Polsce jej nie ma więc zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy istnieje inny nr pasujący do tego modelu. dowiedziałem się że do mojego według nr vin powinna być pompa 96817765 (jedna cyfra?) i mają... tylko że za kosmiczną sumę 10TYŚ z hakiem
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Pompa hamulcowa ABS
-
antoniusz
- Świeżak
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
Pompa hamulcowa ABS
Witajcie,
Koledzy mam taki problem, otóż padła mi pompa hamulcowa ABS tyle co się dowiedziałem to jest bez ESP bo ma 8 tych zaworków. Usterką jest wyciek płynu hamulcowego z jednego tych zaworków Nr tej pompy to 96817763, nigdzie w Polsce jej nie ma więc zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy istnieje inny nr pasujący do tego modelu. dowiedziałem się że do mojego według nr vin powinna być pompa 96817765 (jedna cyfra?) i mają... tylko że za kosmiczną sumę 10TYŚ z hakiem
. znalazłem pompę z zupełnie innym nr 96626014 ale obudowa sterownika jest taka sama kwestia odkręcenia 3 szt śrubek, różnią się nr. i wizualnie część hydrauliczna jest podobna. Moje pytanie czy po przełożeniu mojego sterownika do innej jednostki hydraulicznej aby ponownie nie kodować do komputera będzie to działać bez konieczności programowania . Nadmienię że na wskaźnikach nie zaświeciła mi się żadna kontrolka o awarii ABS z czego wnioskuję, że sterownik jest sprawny, o błędy diagnostyczne nie zapytałem czy coś wykazało (mój błąd ale trudno pompa wyjęta).
-
bubek4070
- Bywalec
- Imię: darek
- Samochód: captiva 2.0 D
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Pompa hamulcowa ABS
Zostaw elektronikę ze starej pompy a zamień cześć z zaworami nie będziesz musiał kodować pompy.
-
antoniusz
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Pompa hamulcowa ABS
Dzięki za odpowiedź jutro ma mi przyjść pompa zobaczymy co się będzie działo, oczywiście to opiszę
-
antoniusz
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt: