Zauważyłem niedawno,że w tym silniku nie ma powrotu benzyny z listwy wtryskowej.
Czy w takim razie na pompie jest jakiś zawór nadmiarowy upuszczający nadmiar ciśnienia wprost pod siebie (do baku) ?
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
F18D3- pompa paliwa
-
adikama
- Świeżak
- Imię: Włodek
- Samochód: Nubira 1.8
- Silnik: F18d3
- LPG: Landi Renzo
- Kontakt:
-
markus444
- Specjalista
- Imię: Maciej
- Samochód: Lacetti CDX
- Silnik: 1,8 121KM f18d3 aut. Zf4hp16
- LPG: BRC SQ32
- Kontakt:
-
adikama
- Świeżak
- Imię: Włodek
- Samochód: Nubira 1.8
- Silnik: F18d3
- LPG: Landi Renzo
- Kontakt:
Re: F18D3- pompa paliwa
Z pompą nie ale;
1. odcinek przewodu paliwowego blisko listwy paliwowej jest ''łatany'' i skręcony opaskami,
czyli jest nieoryginalny.Na skutek dużego ciśnienia może więc wyskoczyć.Nie należę do osób które wymieniają wszystka na ''zapas''.Jeżeli wiec pompa ma jakiś zawór to nic się nie stanie.
2.Jeżdżę na LPG więc pompa nie mając odbioru paliwa pracuje cały czas pod niepotrzebnym obciążeniem.Co z trwałością?
3.Najciekawsze.Na forum (chyba forda) była informacja o kłopotach z wyregulowaniem LPG w sytuacji gdy są czujniki mierzące ciśnienie podawanej benzyny.Mapy całkowicie się rozjeżdżają. Gdy pompa ma zawór zmniejszający ciśnienie jest lepiej.
Nie zauważyłem czujnika ciśnienia benzyny w moim silniku może jest gdzieś ukryty?
1. odcinek przewodu paliwowego blisko listwy paliwowej jest ''łatany'' i skręcony opaskami,
czyli jest nieoryginalny.Na skutek dużego ciśnienia może więc wyskoczyć.Nie należę do osób które wymieniają wszystka na ''zapas''.Jeżeli wiec pompa ma jakiś zawór to nic się nie stanie.
2.Jeżdżę na LPG więc pompa nie mając odbioru paliwa pracuje cały czas pod niepotrzebnym obciążeniem.Co z trwałością?
3.Najciekawsze.Na forum (chyba forda) była informacja o kłopotach z wyregulowaniem LPG w sytuacji gdy są czujniki mierzące ciśnienie podawanej benzyny.Mapy całkowicie się rozjeżdżają. Gdy pompa ma zawór zmniejszający ciśnienie jest lepiej.
Nie zauważyłem czujnika ciśnienia benzyny w moim silniku może jest gdzieś ukryty?
- papieju
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Re: F18D3- pompa paliwa
W Punto nie mam powrotu ale pompa nie pracuje cały czas, jak jest ciśnienie na listwie i wtryski stoją podczas jazdy na LPG to nie pompuje. To może być podobnie ale wydaje mi się że powrót jest tyle że nie z samej listwy a poniżej jest jakiś trójnik. Mam Webasto z własną pompką i ciągnie z zasilania a oddaje do powrotu. Silnik t18sed ale pompy paliwa są te same. Co z trwałością? Póki ma co tłoczyć to nic się nie dzieje chyba że jeździsz na rezerwie. Nic się w tych silnikach nie rozjeżdża i kłopotów z regulacją sekwencji nie ma żadnych