Witam
Panowie sprawa wyglada tak ze kupilem cruza 3 miesiace temu i mam problem z klima. Jak kupowalem nie dzialala ale cena samochodu byla atrakcyjna wiec stwierdziłem ze do mechanika i zrobi. A wiec zajechalem sprawdziłem nabilem bylo ok, ale wydaje mi sie ze slaby dawała chlodek. Wiec pojechałem od goscia od klimy stwierdził ze chlodnica nie szczelna. Wymieniłem chłodnice filtry nabita na nowo. Działała dzien i dwa dni temu po zalaczeniu zaczelo gorące powietrze lecieć z nawiewu zamiast przyjemnego mroznego chłodu. Dzisiaj wsiadlem do auta i klima powróciła ale tak jak wspomniałem wczesniej ciut chlodniej jak poprostu z nawiewu bez klimy. Ktos cos wie podpowie ? Bo pomalu zaczynam miec tego dosc i zaczynam myslec o sprzedaży chociaz powiem ze polubilem "gruza". I tak ogolnie czy klimatyzacja w tych autach jest tak malo wydajna ? Dziękuję i pozdrawiam
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Klimatyzacja chevrolet cruze 1.6 2010r.
-
Kamilek87
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.6 109km benz.
- Kontakt:
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Re: Klimatyzacja chevrolet cruze 1.6 2010r.
Wydajnosc na srednim poziomie. W poprzednim Lacetti klima byla duzo slabsza ale juz np w Volvo jest duuuuzo lepsza. Wez termometr z sondą, ktora wprowadz w kratke nawiewu. Jesli bedzie w okokicach 5stopni +-3stopnie to jest ok.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
I zmień serwis klimy na taki, który najpierw sprawdzi szczelność, a potem nabije - bo tak to jest "nabijanie" klienta. W największe upały śródziemnomorskie klima daje radę schłodzić wnętrze w trzy minuty, i to w czarnym egzemplarzu Cruze.
-
Kamilek87
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.6 109km benz.
- Kontakt:
Rowniez posiadam czarny egzemplarz. No wlasnie w pobliżu nie ma jakiegos większego serwisu klimatyzacji. Sa ludzie ktorzy piszą ze zajmują sie klimatyzacja a jak zajezdzasz to garaż i sama maszyna do nabijania.