Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Chińska nawigacja z Ali
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Chińska nawigacja z Ali
ja na podstawie zakupu do Aveo, mam jedną lekcje:
- czy gdziekolwiek na necie jest forum, strona która wspiera oprogramowanie i sprzęt sprzedany.
A tak przy okazji: Cruze twój jest po liftingu?
- czy gdziekolwiek na necie jest forum, strona która wspiera oprogramowanie i sprzęt sprzedany.
A tak przy okazji: Cruze twój jest po liftingu?
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- adammalecki
- Profesjonalista
- Imię: Adam
- Samochód: Cruze LS+MR,Spark LT
- Silnik: 1.6 124KM, 1.2 84KM
- Kontakt:
Tak, mój Cruze jest po lifcie.
Właśnie inspirowany Twoimi postami, zastanawiam się na zakupem krajowym.
Zawsze mam te dwa tygodnie aby to w razie czego odesłać gdyby w rażący sposób
nie spełniało moich oczekiwań.
Właśnie inspirowany Twoimi postami, zastanawiam się na zakupem krajowym.
Zawsze mam te dwa tygodnie aby to w razie czego odesłać gdyby w rażący sposób
nie spełniało moich oczekiwań.
Nic nie jest szczególnie trudne, jeżeli podzielisz to na małe zadania.
- Henry Ford
- Henry Ford
- etac
- Prezes

- Kontakt:
ale zadaj im to pytanie.
TEYES niestety teraz nie robi do Cruze MY2013, ale można kupić oddzielnie ramkę do twojego i kupić na ali ten sprzed lifta, Bo warto.
TEYES niestety teraz nie robi do Cruze MY2013, ale można kupić oddzielnie ramkę do twojego i kupić na ali ten sprzed lifta, Bo warto.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
U chińczyka zapłacisz 1100 +23%VAT czyli ok 1350 zł. Tu masz szybką dostawę i gwarancję - sam zdecyduj, czy są warte 350 zł?
https://www.aliexpress.com/item/4000074718020.html
https://www.aliexpress.com/item/4000074718020.html
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Od strony opisu technicznego wygląda interesująco. Jest też 24mies gwarancja. Przy tej cenie chyba zrezygnowałbym z ciągnięcia z Ali. Ja tyle zapłaciłem za swojego zdecydowanie słabszego S160 na Ali. Ale to było kilka lat wstecz.
-
barus
- Wymiatacz
- Imię: Czesław
- Samochód: Cruze1.8LT+Prem, LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Na Ali można kupić radio bez cła i VAT-u. Chińczycy się wycwanili i sprzedają radia za pośrednictwem takich krajów jak Wielka Brytania, Niemcy czy Hiszpania. Mają tam swoje magazyny. Ja tak ostatnio kupiłem swoje radio, które wysłane było z Wielkiej Brytanii. Radio miało uszkodzony moduł Wifi, bardzo małą czułość, z większej odległości niż 0,5 m od radia moduł gubił zasięg.
Okazało się, że uwalony był rezystor na wejściu antenowym. Rezystor uzupełniłem i Wifi działa tak jak powinno.
Za to chińczyk wysłał mi nowa płytę główną. Mam teraz zapas.
Okazało się, że uwalony był rezystor na wejściu antenowym. Rezystor uzupełniłem i Wifi działa tak jak powinno.
Za to chińczyk wysłał mi nowa płytę główną. Mam teraz zapas.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Owszem, ale potrafią za wysyłkę z Europy policzyć takie koszty wysyłki, że na jedno wychodzi, czy byś zapłacił VAT.
- adammalecki
- Profesjonalista
- Kontakt:
Rozmawiałem dziś z gościem.
Jest ich pełne wsparcie dla oprogramowanie i androida. Zapytałem się również czy jeśli zrezygnuję z kamerki cofania ( bo mam)
to czy zejdą z ceny. Niestety nie, ale w cenie mogą mi wymienić na moduł OBD II plus darmowa przesyłka.
Coraz mocniej się przekonuję do zakupu ...
- Henry Ford
- Henry Ford
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Mam chiński zestaw multimedialny od 2015 i nie narzekam. Wręcz polecam, bo dużo funkcjonalności doszło, których auto nie posiadało. A kamerę cofania miałeś oryginalnie? Pytam, bo ja raz na rok wymieniam u siebie, one nie są akurat jakieś trwałe i chyba przez warunki pogodowe padają, bo nie mam na to innego pomysłu. A może przez to że mam już inny zderzak bo w oryginalny oberwałam z tyłu w korku na poligonie budowlanym drogi ekspresowej i nie było w nim miejsca na taką małą okrągłą kamerę, to mam teraz kamerki doklejane tuż nad tablicą. Jak wymieniam kamerę to szukam takiej na podczerwień, aby nie świeciła wściekle białymi diodami LED, bo w dym( tj w parę raczej) z obu rur wydechowych sobie świeciłam zimą i niewiele widziałam.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2019, o 10:01 przez dokia, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- etac
- Prezes

- Kontakt:
poproś więc ich o wskazanie źródła oprogramowania. Czy za każdym razem masz się ich prosić.adammalecki pisze: 21 sie 2019, o 09:30Rozmawiałem dziś z gościem.
Jest ich pełne wsparcie dla oprogramowanie i androida. Zapytałem się również czy jeśli zrezygnuję z kamerki cofania ( bo mam)
to czy zejdą z ceny. Niestety nie, ale w cenie mogą mi wymienić na moduł OBD II plus darmowa przesyłka.
Coraz mocniej się przekonuję do zakupu ...
Fakt jest że jeśli opisywany przez nich produkt jest zgodny z opisem, to oferta z ali nie ma sensu.
- adammalecki
- Profesjonalista
- Kontakt:
Kamerkę mam z gatunku chyba najzwyklejszych. Taką montowaną w miejsce lampki podświetlenia tablicy rejestracyjnej.dokia pisze: 21 sie 2019, o 09:58 Mam chiński zestaw multimedialny od 2015 i nie narzekam. Wręcz polecam, bo dużo funkcjonalności doszło, których auto nie posiadało. A kamerę cofania miałeś oryginalnie? Pytam, bo ja raz na rok wymieniam u siebie, one nie są akurat jakieś trwałe i chyba przez warunki pogodowe padają, bo nie mam na to innego pomysłu. A może przez to że mam już inny zderzak bo w oryginalny oberwałam z tyłu w korku na poligonie budowlanym drogi ekspresowej i nie było w nim miejsca na taką małą okrągłą kamerę, to mam teraz kamerki doklejane tuż nad tablicą. Jak wymieniam kamerę to szukam takiej na podczerwień, aby nie świeciła wściekle białymi diodami LED, bo w dym( tj w parę raczej) z obu rur wydechowych sobie świeciłam zimą i niewiele widziałam.
https://pl.aliexpress.com/item/32709733 ... 5c0fNXboQW
Nic specjalnego. Ale po zakupie całą rozkręciłem, solidna ilość dobrego silikonu we wszystkie szczelinki. Niedługo minie rok i działa bez zarzutu.
- Henry Ford
- Henry Ford
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Dokia bo są kamerki i "kamerki". Ja wybrałem sugerując się jakimiś opiniami i kompatybilnością z moim chińczykiem. Zrobiłem też tak samo jak Adam, tzn na wszelki wypadek doszczelniłem silikonem(takim specjalnym do elektroniki). 2 lata bez problemu działa.
- dokia
- Patron

- Kontakt:
A ja właśnie nie wiem jaka być powinna i co wiosnę mam nową, czyli po sezonie zimowym tak się dzieje. Więc uważam, że coś tu pogoda u mnie ma na rzeczy. Zlecam w moim serwisie zamówienie kamery takiej jak trzeba i wymianę i odbieram auto. To mogę mieć źle dobrane?
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Skoro za każdym razem ci ta kamera wysiada, to nie rozumiem dlaczego ciągle kupujesz ten sam model. To nie olej który trzeba zmieniać co roku.
- dokia
- Patron

- Kontakt:
Chyba za każdym razem inna jest. Ja nie znam się na tym, zlecam zamówienie i wymianę. Ja naprawdę nie mam czasu nad tym się zatrzymać, bo nie znam się na tym- ma działać- takie daję zlecenie. Jak Wam podam jaki mam model tego zestawu to mi powiecie jaka ma być? OD 17 czerwca mam taką, bo nawet oddali mi pudełko. Zapłaciłam 200zł wraz z montażem. Rok temu miałam na pewno jakąś inną, bo kosztowała 75zł a ta obecna x2 
- szczuplin
- Fachman
- Imię: Szczuplin
- Samochód: Cruze, Aveo T300
- Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
- LPG: STAG4 Q-Box+
- Kontakt:
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
A co z gwarancją?dokia pisze: 21 sie 2019, o 11:13 Chyba za każdym razem inna jest. Ja nie znam się na tym, zlecam zamówienie i wymianę. Ja naprawdę nie mam czasu nad tym się zatrzymać, bo nie znam się na tym- ma działać- takie daję zlecenie. Jak Wam podam jaki mam model tego zestawu to mi powiecie jaka ma być? OD 17 czerwca mam taką, bo nawet oddali mi pudełko. Zapłaciłam 200zł wraz z montażem. Rok temu miałam na pewno jakąś inną, bo kosztowała 75zł a ta obecna x2![]()
- dokia
- Patron

- Kontakt:
No znowu przepłaciłam
To wiem, przecież sama sobie nie kupię, bo nie wiem którą powinnam kupić, nie wymienię itp.
Poza tym za to że ktoś mi to zrobi za mnie muszę zapłacić, nie? uśmiech nie wystarczy.
A mój zestaw z 2015 jest taki: http://roadgulf.com/en/roadrover-opel-insignia.html
To chyba wszystko jedno jaka do niego kamera. Raczej nie musi mieć chyba specjalnych wymagań.
Co z gwarancją?
Otóż.. jak oni to przyklejają mi trwale to po demontażu zostaje kabelek i soczewka
bo ta ostatnia niby miała gwarancję jeszcze- ale co miałam reklamować jak mi oddano tylko kabel i soczewkę z kawałkiem płytki, bo obudowa w kawałkach była zdejmowana z auta przy wymianie na kolejną kamerę

A mój zestaw z 2015 jest taki: http://roadgulf.com/en/roadrover-opel-insignia.html
To chyba wszystko jedno jaka do niego kamera. Raczej nie musi mieć chyba specjalnych wymagań.
Co z gwarancją?
-
barus
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Regulus pisze: 20 sie 2019, o 22:24 Owszem, ale potrafią za wysyłkę z Europy policzyć takie koszty wysyłki, że na jedno wychodzi, czy byś zapłacił VAT.
No nie na jedno wychodzi . Sprowadzając radio prosto z Chin zapłacisz cło i VAT. Ja za swoje pierwsze radio kupione i wysłane do Polski prosto z Chin opłaciłem cło i VAT czyli dodatkowo około 450 zł.
Ostatnio radio kupiłem z wysyłką przez Wielką Brytanię i dodatkowy koszt wyniósł około 80 zł.
Tu masz przykład: https://pl.aliexpress.com/item/32793462 ... 9.128609.0
Takie samo radio kupiłem tylko trochę taniej.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
VAT tak, ale cła na elektronikę nie ma. I mam na to dowód, bo pierwsze radio odprawiałem osobiście: oprócz VAT kilkanaście zł opłaty magazynowej. I jeśli do przesyłki była załaczona faktura, to VAT od wartości, jaka była podana na fakturze (przynajmniej te kilka lat temu). A koszt wysyłki z EU doliczaja różnie, zalezy od sprzedawcy - np. Witson (nie polecam) = 290 zł: https://pl.aliexpress.com/item/33008070628.html
-
barus
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Jak nie ma cła na elektronikę? Przecież cło na elektronikę powyżej wartości 150 E nadal obowiązuje : https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zakupy ... 961,2.html
Ja też mam dowód na to, że cło się płaci, co boleśnie odczułem na własnej skórze, co dokładnie kiedyś opisałem tu na forum: viewtopic.php?f=29&t=993&start=100
Być może korzystając z innej przesyłki od kurierskiej opłaty celnej można uniknąć, ale ja już raz wtopiłem i już nikt drugi raz na takie ryzyko mnie nie namówi.
Ja też mam dowód na to, że cło się płaci, co boleśnie odczułem na własnej skórze, co dokładnie kiedyś opisałem tu na forum: viewtopic.php?f=29&t=993&start=100
Być może korzystając z innej przesyłki od kurierskiej opłaty celnej można uniknąć, ale ja już raz wtopiłem i już nikt drugi raz na takie ryzyko mnie nie namówi.
- etac
- Prezes

- Kontakt:
Elektronika ma stawkę zero. Do naszych radioodtwarzaczy doliczane są koszty obsługi i VAT 23% tylko. Kupowałem radio o wartości 260€ i koszty były jak powiedziałem.
-
artini78
- Świeżak
- Imię: Artur
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0,163 KM , diesel
- Kontakt:
Radio z androidem
Witam mam pytanie chodzi o radio z androidem chińczyk jak podłączyć sterowanie z kierownicy Chevrolet Cruze, czy przewody które są podłączone do oryginalnego radia są jakieś oznaczone i z którymi trzeba je ewentualnie podłączyć w chińczyku
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Re: Radio z androidem
Jeżeli kupisz zestaw dedykowany to tam wszystko pasuje, jest instrukcja, raczej nie da się pomylić.
-
tltdanniel
- Aktywny
- Imię: Daniel
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.4T
- Kontakt:
Daj znać czy się zdecydowałeś i jakie są Twoje wrażeniaadammalecki pisze: 20 sie 2019, o 13:59 Chciałbym poprosić bardziej w temacie doświadczonych kolegów o radę.
Na naszym rodzimym Alle.. trafiłem na taką oto aukcję.
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigac ... 8256463729
Porównując to z ofertami na Ali.. wydaje mi się ta oferta dość interesująca.
System operacyjny Android 8.0
Pojemnościowy ekran SAMSUNG o rozdzielczości 1024x600 8 cali
Procesor: 8x 1.5GHz Cortex A9
Pamięć RAM SAMSUNG 4GB DDR3
Dysk Twardy 32 GB ( wolne 26,5GB)
Wzmacniacz 4x45W
WIFI
Zestaw głośnomówiący Bluetooth
Wbudowany Bluetooth Wbudowany GPS
Odtwarzacz Video , DVD Odtwarzacz mp3 , CD Zmienne tapety
Możliwość podłączenia modemu USB 2G 3G LTE
Najmocniejszy chipset ROCK Chip