Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Dziwny dźwięk z klimatyzacji
- ChevyTesla
- Bywalec
- Imię: Majfrend
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 F18D4
- LPG: KME Nevo
- Kontakt:
Dziwny dźwięk z klimatyzacji
Witam.
Niedawno miałem serwis klimy + uzupełnienie czynnika, od jakiegoś tygodnia podczas pracy klimatyzacji słychać od strony kierowcy dziwny dźwięk,jakby się coś przelewało w przewodach,czy też syczało. Wydajnościowo z chłodzeniem jest wszystko dobrze,ale czy mechanik może coś źle zrobił?
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Niedawno miałem serwis klimy + uzupełnienie czynnika, od jakiegoś tygodnia podczas pracy klimatyzacji słychać od strony kierowcy dziwny dźwięk,jakby się coś przelewało w przewodach,czy też syczało. Wydajnościowo z chłodzeniem jest wszystko dobrze,ale czy mechanik może coś źle zrobił?
-
elgato
- Aktywny
- Imię: Paweł
- Samochód: Orlando LS
- Silnik: 1.8 LPG
- LPG: Bigas
- Kontakt:
Re: Dziwny dźwięk z klimatyzacji
Ja tego nie powiazalem z klima ponieważ nic nie robiłem ale czasami jak dodaje gazu też to słyszę. Takieam wrażenie.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
A wy macie turbiny? U mnie tak jakby szeleściło gdy miałam rozszczelniony zbiornik podciśnienia turbiny. U innych przelewanie było natomiast słyszalne gdy zbierała się im woda w drzwiach czy przy progach, gdy się odpływy zamuliły takim glutkiem.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
elgato
- Aktywny
- Imię: Paweł
- Samochód: Orlando LS
- Silnik: 1.8 LPG
- LPG: Bigas
- Kontakt:
Ja mam zwykły 1.8 a to zauważyłem podczas ostatnich upałów. Aha miałem problem z zamulaniem wymieniłem świece problem na razie odszedł i razem z nim ten dźwięk. Pozostało tylko zamulanie na niskich obrotach na LPG. Jaki to ma związek nie mam zielonego pojęcia pewnie żaden
- ChevyTesla
- Bywalec
- Kontakt:
U mnie słychać to jedynie przy włączonej klimie/ nawiew na szybe (klima manualna). Nie ważne czy stoję,czy jadę, jak wyłączę silnik to też słychać to przelewanie się przez jakąś minutę. Przy wyłączonej klimie tego nie ma.
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Właśnie podobno przelewanie po wyłączeniu silnika to woda wewnątrz drzwi, sprawdzasz czasem drożność tych otworów? Ja sprawdzam tylko na wiosnę.
Natomiast w klimatyzacji jeśli jest dobrze odpowietrzony jej układ to syczeć będzie czynnik chłodniczy rozprężający się z dyszy rozprężnej w prawym podszybiu ( zwykle w prawym). Po wyłączeniu silnika rozpręża się do wyrównania ciśnienia po obu stronach układu. I to wszystko jest ok.
Tak więc "no stres", wszystko jest jak trzeba, ale czy nie zbiera ci się woda w drzwiach to mechanicznie warto sprawdzić aby ruda nie zamieszkała tamże
Natomiast w klimatyzacji jeśli jest dobrze odpowietrzony jej układ to syczeć będzie czynnik chłodniczy rozprężający się z dyszy rozprężnej w prawym podszybiu ( zwykle w prawym). Po wyłączeniu silnika rozpręża się do wyrównania ciśnienia po obu stronach układu. I to wszystko jest ok.
Tak więc "no stres", wszystko jest jak trzeba, ale czy nie zbiera ci się woda w drzwiach to mechanicznie warto sprawdzić aby ruda nie zamieszkała tamże
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- ChevyTesla
- Bywalec
- Kontakt:
O i ta odpowiedź rozwiała wszelkie moje wątpliwości. Dzięki, do zamknięcia