dokia pisze:A ten rozrząd jakoś Ci hałasuje że chcesz w nim grzebać? bo one to raczej są słyszalne. Ja swój słyszałam.
Luzy powinieneś sprawdzić jeśli nie masz tego robionego automatycznie.
gemello pisze: 25 wrz 2019, o 20:31
(...)
2)wymiana rozrządu dla świętego spokoju (poniedziałek)
I mam nadzieję że pomoże.
A co do KZFR, to jeżeli się kwalifikują do wymiany, to silnik nie powinien hałasować?
(...)
Po co wymieniasz rozrząd? jakieś objawy przepowiadające słyszysz? wymienisz na oryginalny czy zamiennik? Bo jak dobry i oryginalny wymieniasz na zamiennik, to czy na pewno jest to wg Ciebie dobre?
KZFR hałasują czasem na zimnym silniku tuż po odpaleniu, bo zanim olej dobrze zaciągną to je słychać- co nie znaczy że coś w nich się poprzestawiało. Wymieniano u mnie rozrząd, ale bez wymiany kół, bo nic im nie dolegało.
Bardzo zwracał na to uwagę sprzedawca samochodu, a zresztą, miałem merive 1.4 na łańcuchu i rozrząd wymieniłem przy 140tys bo już hałasował, miałem Tucson 2.0 i rozrząd na pasku wymieniłem po zakupie przy 136tys., teraz cruze 1.6 z przebiegiem 140tys i chce mieć święty spokój.
W domu miałem też przypadek, że w 2 letnim Dusterze pękł pasek - silnik wymienili na gwarancji. Więc wolę nie kusić losu, bo na Cruza nie mam gwarancji
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka