Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Poszukuję kolanka od intercoolera
-
Nikolas G
- Świeżak
- Imię: Nikolas
- Samochód: Cruze 2012
- Silnik: 2.0 163KM DIESEL
- Kontakt:
Poszukuję kolanka od intercoolera
Dzień dobry mam problem z chevroletem cruze 2.0 163km 2011 A w zasadzie z częścią do niego, poszukuje kolanka od intercoolera do turbo, po wymianie chłodnicy wystąpił problem, było słychać świst powietrza od strony pasażera, wymieniłem na używek bo w aso krzykneli mi prawie 900zl, nie wytrzymała tydzień i znów to samo gdzie naprawdę auto nie było kstowane, kolanko puścili przy wyprzedzania od około 80 do 100kmh. Zabrałem auto do mechanika włożył je z powrotem zamówiłem kolejna używek już nie za mała kwotę i wyglądała bardzo dobrze, okazało się że te plastikowe zaciski nie są w pełni sprawna jeden po wciśnięciu to wracał na miejsce A drugi zostawał w pozycji wyciśniętej. Sprzedawca mnie niby zapewniał że tak ma być ale to nie jest logiczne. Czy ma ktoś dostęp do nowego?
- szczuplin
- Fachman
- Imię: Szczuplin
- Samochód: Cruze, Aveo T300
- Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
- LPG: STAG4 Q-Box+
- Kontakt:
Re: Chevrolet cruze
Kolego ludzie piszą do mnie, że nie rozumieją kontekstu tego pytania. Chyba mają rację. Dbaj o pisownię. Powiedz jeszcze raz spokojnie o co ci chodzi.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km
-
kochar
- Wymiatacz
- Imię: Jan
- Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
- Silnik: 163KM, diesel
- Been thanked: 2 times
Re: Chevrolet cruze
Zapewne koledze chodzi o to kolanko przy chłodnicy, zatrzask nie trzymie.

i prosi o namiar gdzie może kupić nowe w normalnej cenie.
Tu było o tym kolanku viewtopic.php?f=75&t=7326&p=138821#p138821
i prosi o namiar gdzie może kupić nowe w normalnej cenie.
Tu było o tym kolanku viewtopic.php?f=75&t=7326&p=138821#p138821
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! 
- scott
- Specjalista
- Imię: Scott
- Samochód: Cruze LS+ 2010
- Silnik: 2.0, LLW, 125KM(92kW) Diesel
- Inny samochód: Lexus IS 300h
- Kontakt:
Re: Poszukuję kolanka od intercoolera
Oj też miałem z tym dziadostwem problem. U mnie z jednej strony po paru próbach pękł ten biały plastik - tuż przy tym zębie do zatrzaskiwania.
Jako, że miałem urwany to łatwiej mi było ten "mechanizm" wysunąć na zewnątrz i dokonałem małych poprawek:
1) przypiłowałem w tych miejscach gdzie o czarną obudowę blokowało powrót (głównie szlifowałem na białym, ale czarnego też coś skrobnąłem nożykiem).
2) w miejscach gdzie są te zatrzaski dałem małe paski sprężystej gąbeczki pomiędzy obudowę a ten biały plastik, dzięki temu zawsze wysuwały się.
A pęknięcie skleiłem kropelką przed montażem na chłodnicę -> prawdopodobnie nie trzyma w ogóle bo to było czołowe klejenie. Ale ogólnie jak dotąd nie zsunęło mi tego kolanka (robiłem też test ciśnieniowy na 1- 2bar).
Jako, że miałem urwany to łatwiej mi było ten "mechanizm" wysunąć na zewnątrz i dokonałem małych poprawek:
1) przypiłowałem w tych miejscach gdzie o czarną obudowę blokowało powrót (głównie szlifowałem na białym, ale czarnego też coś skrobnąłem nożykiem).
2) w miejscach gdzie są te zatrzaski dałem małe paski sprężystej gąbeczki pomiędzy obudowę a ten biały plastik, dzięki temu zawsze wysuwały się.
A pęknięcie skleiłem kropelką przed montażem na chłodnicę -> prawdopodobnie nie trzyma w ogóle bo to było czołowe klejenie. Ale ogólnie jak dotąd nie zsunęło mi tego kolanka (robiłem też test ciśnieniowy na 1- 2bar).