Nie wiem jak wygląda taki przewód w CRUzAKU .Ja kiedyś dostałem takie info do mojego bolida. ... "Kup przewód gumowy , ciśnieniowy, do paliw .Tylko zmierz średnice wewnętrzną ( chyba fi 7). Kosztuje grosze . Króćce, z tego co pamiętam, mają po bokach takie dwie wypustki ( albo jedna z przodu). Trzeba palcami ścisnąć ( nie odwrotnie) i króciec swobodnie wyjdzie do góry.Tak się ściąga króćce na przewodach paliwowych w Lacetonie.Jak zdemontujesz cały przewód , to zdejmij osłonę gumową z przewodu tekalanowego. Delikatnie nagrzej opalarką oryginalny ,tekalanowy przewód ,tam gdzie jest wciśnięty na króciec i ciągnij aby zszedł . Trzeba grzać z głową, żeby nie przegrzać końcówki ,która ma takie karby .Ja sobie przy ściąganiu pomogłem jeszcze nożem do tapet , bo się rozciągnął na karbach. Potem montujesz kupiony przewód do króćców , za pomocą opasek zaciskowych .Opaski dokręcaj z wyczuciem ale mocno (ciśnienie paliwa). Wciskasz przewód na miejsce [ (w)ściskając wypustkę] końcówkę .Przewód kup trochę dłuższy, aby się nie załamywał podczas układania ".....
U ciebie są jakieś esy-floresy , może być ciężko ułożyć przewód bez załamań. Ale można pokombinować ,zawsze można poprawić fabrykę
Do mojego, w ASO Opla, przewód kosztuje ok . 130 zł