Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Termostat
-
fabero
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
Termostat
Ostatnie dwa tygodnie zauważyłem, że silnik rozgrzewa się słabiej, jakieś 2,3 kreski mniej niż zwykle. Żadne kontrolki z błędem się nie świecą. Jednak obstawiam termostat.
Czy możecie mi pomóc ze wskazaniem numeru części ? Mój cruze to 1.8 benzynka 2010 , 104kW
Czy możecie mi pomóc ze wskazaniem numeru części ? Mój cruze to 1.8 benzynka 2010 , 104kW
-
pool80
- Wymiatacz
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Re: Termostat
jak u mnie padł termostat, to był charakterystyczny objaw:
Długo nagrzewał, ale to ciężko było mi stwierdzić jednoznacznie, bo do czego miałem porównać.
Ale, jak już się zagrzał, jak jechałem szybciej na mrozach, to wskazówka opadała ciut. (zmniejszała się temperatura.)
Jeszcze inaczej: Macasz tę grubą gumową rurę. Ma się od początku nie nagrzewać, dopiero po otwarciu termostatu zaczyna być ciepła - gorąca. Termostat u nas w 1.8 ma się przy 105 stopniach otwierać.
Dzielę się moimi zapiskami:
Termostat nr GM: 55577072 (UWAGA, wtyczka 2 pin z boku!) z poprawnym wtykiem to: CHEVROLET 9 698 4104; zamiennik Wahlera 4431.105D ma wtyk z boku. Wymagana korekta przewodów!!
Znalazłem jeszcze nr: 55578419. Przyglądnij się termostatowi, jak wychodzi wtyczka. Ja kupiłem ten w/w Wahler. Wtyczka była niepoprawnie z boku. nie przerabiałem kabli, jednak musiałem najpierw zapiąć złącze przewodów a dopiero potem montować termostat. Normalnie brakło przewodów o kilka mm. Działa już któryś rok b/u.
Długo nagrzewał, ale to ciężko było mi stwierdzić jednoznacznie, bo do czego miałem porównać.
Ale, jak już się zagrzał, jak jechałem szybciej na mrozach, to wskazówka opadała ciut. (zmniejszała się temperatura.)
Jeszcze inaczej: Macasz tę grubą gumową rurę. Ma się od początku nie nagrzewać, dopiero po otwarciu termostatu zaczyna być ciepła - gorąca. Termostat u nas w 1.8 ma się przy 105 stopniach otwierać.
Dzielę się moimi zapiskami:
Termostat nr GM: 55577072 (UWAGA, wtyczka 2 pin z boku!) z poprawnym wtykiem to: CHEVROLET 9 698 4104; zamiennik Wahlera 4431.105D ma wtyk z boku. Wymagana korekta przewodów!!
Znalazłem jeszcze nr: 55578419. Przyglądnij się termostatowi, jak wychodzi wtyczka. Ja kupiłem ten w/w Wahler. Wtyczka była niepoprawnie z boku. nie przerabiałem kabli, jednak musiałem najpierw zapiąć złącze przewodów a dopiero potem montować termostat. Normalnie brakło przewodów o kilka mm. Działa już któryś rok b/u.
-
fabero
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
Z tego co wyczytałem po VINie to silnik mam F18D4, ale rzeczywiście sajgon z tymi teromstatami.
-
gck01
- Bywalec
- Imię: pawel
- Samochód: cruze 1,8LT+
- Silnik:
- Kontakt:
mnie też czeka wymiana zaczął przeciekać. ile powinien kosztować taki termostat z obudową
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
-
gck01
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
jak sprawdzić czy to pasuje mojego samochodu
Dodano po 8 minutach 31 sekundach:
mechanior za FEBI powiedział mi 450 zł
Dodano po 8 minutach 31 sekundach:
mechanior za FEBI powiedział mi 450 zł
Ostatnio zmieniony 17 gru 2019, o 19:47 przez etac, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zapis z CYTUJ
Powód: usunięto zapis z CYTUJ
-
kochar
- Wymiatacz
- Imię: Jan
- Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
- Silnik: 163KM, diesel
- Been thanked: 2 times
Zadzwoń do POTAK podaj vin itd.
Tu też możesz popatrzeć https://aparts.pl/partscatalogue/termos ... 00095.aspx ponoć na hasło "autofan" jest rabat.
Tu też możesz popatrzeć https://aparts.pl/partscatalogue/termos ... 00095.aspx ponoć na hasło "autofan" jest rabat.
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! 
-
gck01
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt: