Co sądzicie? Używacie płukanek? Bezpieczne są?
Pozdrawiam

No ale przez ten czas trochę się tolerancję zmieniły i aktualnie im mniej zanieczyszczeń w silniku tym lepiej a sama wymiana oleju nie jest w stanie wszystkiego wyczyścić.matyj2 pisze: 19 kwie 2020, o 11:35 Dawniej silniki robily po milion kilometrow i nie robili plukanek a oleje byly duzo gorsze i mineralne, teraz uzywacie jakiś badziewi i nie umiecie na silniku zrobić 200 tyś, wymieniajcie czesciej olej a nie lejcie jakiegoś badziewia

Istnieje niewielkie ryzyko że jak ktoś mial zaniedbany silnik i płukanka wymyje cały nagar to może zacząć cięć na uszczelnieniach.zzzz pisze: 19 kwie 2020, o 12:30 Skoro auto nie miało wcześniej płukanego silnika a ma 10 lat, to czy robienie tego teraz nie zaszkodzi?
Po co? Bo się lepiej czuję. Bo mam taką fanaberię, bo lubię.!!matyj2 pisze:Po co?
Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

I ja się z tym utożsamiam.najlepszym środkiem czyszczącym silnik od środka jest olej silnikowy wysokiej klasy, zmieniany zgodnie z zaleceniami producenta auta
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość