Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Check Engine - P2096
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Imię: Daniel
- Samochód: Chevrolet orlando
- Silnik: 1.8, 141KM, benz.
- LPG: LPG
- Kontakt:
Re: Check Engine - P2096
Mariusz właśnie, że wymieniłem sondę nr 1 i 2 na nowe, oryginalne.
Gazownik regulował mi gaz podczas jazdy. Jeden komputer podłączył pod odb, drugi pod instalację gazu. I w drogę.
Wtedy mu wyszło, że na gazie jest bardziej bogata niż na benzynie. I wyrównał mieszankę gaz i benzyny na ten sam poziom.
Stwierdził też, że sonda nr 1 się przywiesza i ja wymieniłem. Mówił tez, że może być jakieś pęknięcie lub nieszczelność katalizatora. Ale raczej jest ok. Bo jak przejechałem ponad miesiąc i 1500 km bez żadnego problemu.
Jadę w następnym tygodniu na olej, filtry i klimatyzację, więc nie będę kasował tego błędu. Niech podepnie kompa i posprawdza wszystkie parametry.
Gazownik regulował mi gaz podczas jazdy. Jeden komputer podłączył pod odb, drugi pod instalację gazu. I w drogę.
Wtedy mu wyszło, że na gazie jest bardziej bogata niż na benzynie. I wyrównał mieszankę gaz i benzyny na ten sam poziom.
Stwierdził też, że sonda nr 1 się przywiesza i ja wymieniłem. Mówił tez, że może być jakieś pęknięcie lub nieszczelność katalizatora. Ale raczej jest ok. Bo jak przejechałem ponad miesiąc i 1500 km bez żadnego problemu.
Jadę w następnym tygodniu na olej, filtry i klimatyzację, więc nie będę kasował tego błędu. Niech podepnie kompa i posprawdza wszystkie parametry.
-
Bunioopl
- Fachman
- Imię: Mariusz
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
- LPG: BRC SQ24 Genius 1500
- Kontakt:
Tak wiem. Ale denerwuję mnie takie podejście gazownika. Wymieniaj bo napewno jest uszkodzone.
Mi też chcieli wstawiać tylejkę(emulator) drugiej sondy. Całe szczęście nie dali rady jej wykręcić. A mója determinacja doprowadziła do tego, że wyregulowali instalację na cycuś glancuś.
Ale to była moja historia.
I przy tym błędzie trzeba wszystko sprawdzić.
A sprawdzałeś luzy zaworowe?
Mi też chcieli wstawiać tylejkę(emulator) drugiej sondy. Całe szczęście nie dali rady jej wykręcić. A mója determinacja doprowadziła do tego, że wyregulowali instalację na cycuś glancuś.
Ale to była moja historia.
I przy tym błędzie trzeba wszystko sprawdzić.
A sprawdzałeś luzy zaworowe?
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Kontakt:
Tak. Luzy sprawdzone i są ok.
Zauważyłem, że jak odepnę akumulator na dłużej i później podłącze, to bez błędu jest w stanie pojeździć zvok. 2-3 tygodnie. Później tak jakby znowu coś się rozjechało i znowu sypie błędem.
Nie będę kasował błędu i zobaczymy co powie mechanik jak podłączyć komputer.
Zauważyłem, że jak odepnę akumulator na dłużej i później podłącze, to bez błędu jest w stanie pojeździć zvok. 2-3 tygodnie. Później tak jakby znowu coś się rozjechało i znowu sypie błędem.
Nie będę kasował błędu i zobaczymy co powie mechanik jak podłączyć komputer.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
No to jest typowy objaw rozjeżdżania się korekt wtryskowych benzyny. Odpięciem akumulatora resetujesz korekty a potem zła mieszanka LPG powoduje ich stopniowe narastanie aż do granicy, że zgłoszony zostaje błąd. Być może rozkalibrowane wtryskiwacze LPG lub źle dobrane do nich dysze. Co to za instalacja, jakie wtryskiwacze? Jeśli problem jest w sprzęcie to jakby nie regulować i jakiej sondy szerokopasmowej używać, problem będzie powracać.
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Kontakt:
Gaz założony od nowości BRC w Czakram Tarnów. Wtryskiwacze nie wiem jakie są zamontowane. Ale wcześniej było ok. Poprzedni właściciel nie miał wcześniej problemów. Tak od 2 lat zaczął się problem z P2096.
Dla mnie właśnie wygląda jakby coś się znowu poprzestawiało. Bo znowu będę jeździł z 2-3 tyg. bez problemu. A później auto łapie muła i zaraz sypie błędem.
Dla mnie właśnie wygląda jakby coś się znowu poprzestawiało. Bo znowu będę jeździł z 2-3 tyg. bez problemu. A później auto łapie muła i zaraz sypie błędem.
- szczuplin
- Fachman
- Imię: Szczuplin
- Samochód: Cruze, Aveo T300
- Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
- LPG: STAG4 Q-Box+
- Kontakt:
Ja ok.1500km i nadal spokój.
Dante może pora samemu stroić LPG?
Ja kupię takie cos:
https://allegro.pl/oferta/interfejs-lpg ... e=facebook
Moj gazownik tym się bawi (co mnie dziwi troszkę). Widziałem to też u etaca i chyba warto (nie wiem co masz za instalację)
Kolejna kwestia. Ja nie tankuje już na Orlenie. Nie wiem ale od kiedy jeżdżę na Circle K problem minął.
U mnie po rozłączeniu aku nie kręciłem go bardzo wysoko. Może max 4-5. Nie wiem może coś się lepiej zaadoptowało.
Dante może pora samemu stroić LPG?
Ja kupię takie cos:
Moj gazownik tym się bawi (co mnie dziwi troszkę). Widziałem to też u etaca i chyba warto (nie wiem co masz za instalację)
Kolejna kwestia. Ja nie tankuje już na Orlenie. Nie wiem ale od kiedy jeżdżę na Circle K problem minął.
U mnie po rozłączeniu aku nie kręciłem go bardzo wysoko. Może max 4-5. Nie wiem może coś się lepiej zaadoptowało.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Kontakt:
Ja kupiłem już taki
Ale nie mogę znaleźć programu do niego.
Ale nie mogę znaleźć programu do niego.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
bo brc nie udostępnia programu.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- bubu1769
- Administrator

- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Załóż sobie konto tutaj:
https://ccy.pl/pl/download-left
Ja mam od nich uniwersalny interfejs kupiony parę ładnych lat temu, do BRC sam składałem pod port COM na MAX232 i teraz szukam dobrego adaptera z USB żeby starego laptopa dać na "emeryturę".
Teoretycznie interfejsem KKL też powinno dać się podpiąć ale jeszcze tego nie testowałem.
https://ccy.pl/pl/download-left
Ja mam od nich uniwersalny interfejs kupiony parę ładnych lat temu, do BRC sam składałem pod port COM na MAX232 i teraz szukam dobrego adaptera z USB żeby starego laptopa dać na "emeryturę".
Teoretycznie interfejsem KKL też powinno dać się podpiąć ale jeszcze tego nie testowałem.
-
pool80
- Wymiatacz
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Ale są dostępne w sieci..
Rozmawiałem ostatnio z gazownikiem, pracownikiem takiego pana bardzo cenionego wśród małopolskich gazowników. Niestety nie zajmują się BRC
.
Odnośnie opowieści związanych ze strojeniem sondą AFR w zw. z błędem ubogiej mieszanki, to usłyszałem, że "nie każdy to potrafi". Na tym forum czytałem, że trzeba było po kilka razy jechać i dostrajać, aż do wyeliminowania błędu całkowicie.
Jeżeli sondy są powymieniane, to sprawdź cały układ wydechowy, czy nie puszcza spalin, np w miejscu plecionki. (Układ raz wypycha raz zasysa przez nieszczelności, a lokalizacja S2 przy plecionce, przyczyni się do zwiększonej rejestracji tlenu? zamiast spalin.) Wsadzić szmatę do końcówki wydechu.
Sprawdź kata, czy nie grzechocze. Stopienie raczej powoduje, że spaliny się nie wydostają swobodnie, i muli autem.
Sprawdź kable wtyczki od sond, czy nie zalane wodą czy nie pogryzione. Piny kontaktem potraktować.
Sprawdź dolot. Czy nie zasysa bokiem, czy dobrze poskładana puszka filtra powietrza. Czy filtr czysty.
Ogólnie dolot, wydech, czujniki s1 s2.
Z moich doświadczeń, diagnostyka ELMem sond potwierdzi raczej tylko jak sonda jest padnięta. Praca s2 jest ciężka do diagnostyki.
Stan katalizatora ciężko sprawdzić na SKP. Musiał by całkiem być martwy. (słowa znajomego z SKP.)
Jak to wszystko sprawdzone, to przyczyny szukamy w LPG.
Powiem, że mnie nawet na zakręconej butli gazu jeszcze walił przez jakiś czas błędami np do potwierdzenia.
Ale to właśnie instalacja gazu była przyczyną.
dalej:
Odpiąć na noc aku, zakręcić gaz, na 2gi dzień zrobić nie wiem ile km 100? i do gazownika. U niego odkręcić butlę, i strojenie tylko i wyłącznie sondą szerokopasmową.
Nie biorę tu pod uwagę wadliwej instalacji LPG.
U mnie błąd wywalił pierwszy raz, przy ODO 85kkm, na instalacji ok. 40kkm i 3,5 roku. Zakręciłem butlę z lpg, skasowałem błąd i już po 70 km pojawił się ponownie. W ASO diagnoza S1 do wymiany, ("za niskie napięcia") ,cena kosmos. Po wymianie i resetowaniu ECU, już w drodze na regulację LPG Czekram Tarnów pojawił sie błąd w do potwierdzenia. (po ok 100km). Po regulacji LPG 1500km spokój. Za 2-3miesiące znowu. Ale, na benzynie się nie pojawiał. (tutaj tak teraz sobie uzmysławiam, że poprzednio za krótko testowałem na benzynie, może niepotrzebnie zmieniałem S1). Potem przez jakiś czas błąd się nie pojawiał. Po około pół roku po pierwszej regulacji w Czekram, i ok 5kkm, pojechałem na sondę AFR do innego zakładu od BRC. Po strojeniu już zapomniałem o problemie, 20kkm spokój.
Tak, że było to rozpięte w czasie, i ciężko było to od razu wyhaczyć.
Trzeba był jeszcze w Twoim przypadku brać pod uwagę lata i przebieg instalacji LPG, kwestie niedomagania wtryskiwaczy, zasyfienia układu brudnym gazem, (gdzie tankowane), stan reduktora. Membrana w nim po 5 latach u mnie była rozwarstwiającą się popękana i plastyczna. Puszczała gaz do kolektora. (ODO 101kkm). Pytanie, czy półtora roku wcześniej i 15kkm mniej temu, mogła się do tego błędu przyczynić.
A, filtry od gazu warto powymieniać.
Ważne, żeby resetować ECU przez odpięcie na co najmniej kilka godzin aku, a najlepiej na noc zostawić..
Przydługo, ale cała moja wiedza z tym błędem to jest,
pozdr.
Rozmawiałem ostatnio z gazownikiem, pracownikiem takiego pana bardzo cenionego wśród małopolskich gazowników. Niestety nie zajmują się BRC
Odnośnie opowieści związanych ze strojeniem sondą AFR w zw. z błędem ubogiej mieszanki, to usłyszałem, że "nie każdy to potrafi". Na tym forum czytałem, że trzeba było po kilka razy jechać i dostrajać, aż do wyeliminowania błędu całkowicie.
Jeżeli sondy są powymieniane, to sprawdź cały układ wydechowy, czy nie puszcza spalin, np w miejscu plecionki. (Układ raz wypycha raz zasysa przez nieszczelności, a lokalizacja S2 przy plecionce, przyczyni się do zwiększonej rejestracji tlenu? zamiast spalin.) Wsadzić szmatę do końcówki wydechu.
Sprawdź kata, czy nie grzechocze. Stopienie raczej powoduje, że spaliny się nie wydostają swobodnie, i muli autem.
Sprawdź kable wtyczki od sond, czy nie zalane wodą czy nie pogryzione. Piny kontaktem potraktować.
Sprawdź dolot. Czy nie zasysa bokiem, czy dobrze poskładana puszka filtra powietrza. Czy filtr czysty.
Ogólnie dolot, wydech, czujniki s1 s2.
Z moich doświadczeń, diagnostyka ELMem sond potwierdzi raczej tylko jak sonda jest padnięta. Praca s2 jest ciężka do diagnostyki.
Stan katalizatora ciężko sprawdzić na SKP. Musiał by całkiem być martwy. (słowa znajomego z SKP.)
Jak to wszystko sprawdzone, to przyczyny szukamy w LPG.
Powiem, że mnie nawet na zakręconej butli gazu jeszcze walił przez jakiś czas błędami np do potwierdzenia.
Ale to właśnie instalacja gazu była przyczyną.
dalej:
Odpiąć na noc aku, zakręcić gaz, na 2gi dzień zrobić nie wiem ile km 100? i do gazownika. U niego odkręcić butlę, i strojenie tylko i wyłącznie sondą szerokopasmową.
Nie biorę tu pod uwagę wadliwej instalacji LPG.
U mnie błąd wywalił pierwszy raz, przy ODO 85kkm, na instalacji ok. 40kkm i 3,5 roku. Zakręciłem butlę z lpg, skasowałem błąd i już po 70 km pojawił się ponownie. W ASO diagnoza S1 do wymiany, ("za niskie napięcia") ,cena kosmos. Po wymianie i resetowaniu ECU, już w drodze na regulację LPG Czekram Tarnów pojawił sie błąd w do potwierdzenia. (po ok 100km). Po regulacji LPG 1500km spokój. Za 2-3miesiące znowu. Ale, na benzynie się nie pojawiał. (tutaj tak teraz sobie uzmysławiam, że poprzednio za krótko testowałem na benzynie, może niepotrzebnie zmieniałem S1). Potem przez jakiś czas błąd się nie pojawiał. Po około pół roku po pierwszej regulacji w Czekram, i ok 5kkm, pojechałem na sondę AFR do innego zakładu od BRC. Po strojeniu już zapomniałem o problemie, 20kkm spokój.
Tak, że było to rozpięte w czasie, i ciężko było to od razu wyhaczyć.
Trzeba był jeszcze w Twoim przypadku brać pod uwagę lata i przebieg instalacji LPG, kwestie niedomagania wtryskiwaczy, zasyfienia układu brudnym gazem, (gdzie tankowane), stan reduktora. Membrana w nim po 5 latach u mnie była rozwarstwiającą się popękana i plastyczna. Puszczała gaz do kolektora. (ODO 101kkm). Pytanie, czy półtora roku wcześniej i 15kkm mniej temu, mogła się do tego błędu przyczynić.
A, filtry od gazu warto powymieniać.
Ważne, żeby resetować ECU przez odpięcie na co najmniej kilka godzin aku, a najlepiej na noc zostawić..
Przydługo, ale cała moja wiedza z tym błędem to jest,
pozdr.
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dzisiaj też przy okazji kolejnego błędu P2096, zauważyłem że wzrosło spalanie gazu.
Miesiąc temu na pełnej butli ok. 380 km, w tym miesiącu 300 km. Z 10,5 na 13,5 na 100 km. Taki znaczący wzrost raczej nie ma związku z włączoną klimatyzacją.
Miesiąc temu na pełnej butli ok. 380 km, w tym miesiącu 300 km. Z 10,5 na 13,5 na 100 km. Taki znaczący wzrost raczej nie ma związku z włączoną klimatyzacją.
-
pool80
- Wymiatacz
- Kontakt:
Klima to litr. Około.u mnie po wymianie drugiej sondy za katalizatorem spadło znacząco spalanie które miałem dosyć bogate. Sonda wymieniałem w związku z p0 141.
Jeżeli komputer widzi że jest ubogo to stara się wzbogacić mieszankę i stąd wysokie wartości spalania.
Jeżeli komputer widzi że jest ubogo to stara się wzbogacić mieszankę i stąd wysokie wartości spalania.
- ChevyTesla
- Bywalec
- Imię: Majfrend
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 F18D4
- LPG: KME Nevo
- Kontakt:
Wymieniłem sondę 2 na oryginał - przejechane 1000 km i check nie wyskakuje
Za to narasta coraz częściej szarpanie - mechanik twierdzi że cewka (Delphi) śmierdzi i pewnie jest do wymiany. Cewka ma nalatane około 80k km i ma +/- rok. Wymontować i reklamować?
Za to narasta coraz częściej szarpanie - mechanik twierdzi że cewka (Delphi) śmierdzi i pewnie jest do wymiany. Cewka ma nalatane około 80k km i ma +/- rok. Wymontować i reklamować?
-
pool80
- Wymiatacz
- Kontakt:
- ChevyTesla
- Bywalec
- Imię: Majfrend
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 F18D4
- LPG: KME Nevo
- Kontakt:
Nie pamiętam jakie świece, ale mają ze 3 miesiące i są w dobrym stanie. Jak nie delphi to jaką cewke kupić na wymiane?
-
pool80
- Wymiatacz
- Kontakt:
Ale może źle dobrane.
Delphi wytrzymała 80kkm, moja oryginal Delphi też,
Info z forum, że jakieś krzaki mają już 30kkm i działają ...
Obawiam się że wszystkie max osiągną jak Twoja.
Może jeszcze NGK? Nie wiem czy robią do Cruze..
Delphi wytrzymała 80kkm, moja oryginal Delphi też,
Info z forum, że jakieś krzaki mają już 30kkm i działają ...
Obawiam się że wszystkie max osiągną jak Twoja.
Może jeszcze NGK? Nie wiem czy robią do Cruze..
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Kontakt:
Zmęczony już problemami z P2096 zarejestrowałem się na forum o LPG w celu znalezienia dobrego gazownika z sondą szerokopasmową. W okolicach Wrocławia nie było żadnego ogarniętego, a sam już byłem u 3 różnych i żaden sobie nie poradził. Dużo osób poleciło mi 2 gazowników ze śląska. Jeden z Katowic, a drugi pod Krakowem. Ten z Katowic niestety nie zajmował się BRC, więc udałem się do tego pod Krakowem. Okazało się, że to chyba jeden z administratorów tego forum. Więc zaplanowany wyjazd do rodziny na obiad w Katowicach, a ja przy okazji na regulację gazu do Krakowa.
Na miejscu okazało się, że nie trzeba regulować sondą szerokopasmową. Powiedział, ze ogarnie bez sondy. Pierwsze podpięcie pod komputer i pytanie, kto to tak sp......ił. Pojeździliśmy ok. 1 godz i zrobiliśmy z 50 km na obwodnicach Krakowa. Okazało się też, że 1 z 4 wtryskiwaczy gazu lekko różni się dotryskiem od pozostałych. Ale jeszcze można spokojnie pojeździć. Ustawione też szybsze przełączenie z benzyny na gaz. Ustawienia zapisane na pendrive, jakby się coś rozjechało.
Tak, więc powrót do domu 270 km i kilka dni jazdy na gazie narazie bez błędu. Auto też zatankowane, na teoretycznie tej gorszej stacji i też jest ok. Powiedziałbym, że lepiej się teraz jeździ na gazie jak na benzynie.
Więc jestem dobrej myśli i ma nadzieję, że to koniec problemów z P2096.
Na miejscu okazało się, że nie trzeba regulować sondą szerokopasmową. Powiedział, ze ogarnie bez sondy. Pierwsze podpięcie pod komputer i pytanie, kto to tak sp......ił. Pojeździliśmy ok. 1 godz i zrobiliśmy z 50 km na obwodnicach Krakowa. Okazało się też, że 1 z 4 wtryskiwaczy gazu lekko różni się dotryskiem od pozostałych. Ale jeszcze można spokojnie pojeździć. Ustawione też szybsze przełączenie z benzyny na gaz. Ustawienia zapisane na pendrive, jakby się coś rozjechało.
Tak, więc powrót do domu 270 km i kilka dni jazdy na gazie narazie bez błędu. Auto też zatankowane, na teoretycznie tej gorszej stacji i też jest ok. Powiedziałbym, że lepiej się teraz jeździ na gazie jak na benzynie.
Więc jestem dobrej myśli i ma nadzieję, że to koniec problemów z P2096.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Jak możesz podać namiary na tego specjalistę, to podaj, przyda się potomnym
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
Bunioopl
- Fachman
- Imię: Mariusz
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
- LPG: BRC SQ24 Genius 1500
- Kontakt:
- bubu1769
- Administrator

- Kontakt:
Albo załatwić sobie interfejs i się uczyć 
Oczywiście po wcześniejszym zapisaniu aktualnej konfiguracji
Oczywiście po wcześniejszym zapisaniu aktualnej konfiguracji
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Faktem jest, że oprogramowanie serwisowe do BRC jest bardzo nieintuicyjne. Nauka samemu sobie może być żmudna, materiałów w sieci zbyt nie ma, a nawet dorwane to szkoleniowe są słabe.
- bubu1769
- Administrator

- Kontakt:
- zzzz
- Wymiatacz
- Imię: Zbyszek
- Samochód: Cruze HB LT+
- Silnik: 1.8
- LPG: BRC
- Has thanked: 4 times
- Kontakt:
@Dante_21 jak już pojechałeś to trzeba było robić sondą. Jakby te regulacje nie pomogły to miałbyś następny wyjazd, albo narzekanie...
-
Dante_21
- Stały bywalec
- Kontakt:
Firma to GCS Tuning. Mail
struna@gcstuning.pl. Trzeba pisać maila, telefonu wolę nie podawać na forum.
Facet nie przyjmuje pod tym adresem co firma, tylko w miejscowości Skawina pod Krakowem.
Myślę że samemu się tego nie ogarnie. Laptop podpięty pod gaz, drugie urządzenie pod OBD i podczas jazdy co chwilę przełączanie benzyna-gaz.
Gwarancja jest, więc w razie czego można pojechać znowu na obiad do rodziny.
Przestrzegał, też na przyszłość, że regulacja gazu tylko podczas jazdy. Na postoju to tylko szkoda czasu i pieniędzy, nie da się tak wyregulować gazu. Mówił też, że instalacja BRC w naszych chevroletach jest bardzo czuła na lekkie odchylenia od normy.
struna@gcstuning.pl. Trzeba pisać maila, telefonu wolę nie podawać na forum.
Facet nie przyjmuje pod tym adresem co firma, tylko w miejscowości Skawina pod Krakowem.
Myślę że samemu się tego nie ogarnie. Laptop podpięty pod gaz, drugie urządzenie pod OBD i podczas jazdy co chwilę przełączanie benzyna-gaz.
Gwarancja jest, więc w razie czego można pojechać znowu na obiad do rodziny.
Przestrzegał, też na przyszłość, że regulacja gazu tylko podczas jazdy. Na postoju to tylko szkoda czasu i pieniędzy, nie da się tak wyregulować gazu. Mówił też, że instalacja BRC w naszych chevroletach jest bardzo czuła na lekkie odchylenia od normy.