Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wymiana chłodnicy
-
endriuu07
- Świeżak
- Imię: Andrzej
- Samochód: Epica
- Silnik: 2.5, 156KM, benzyna
- LPG: Tak, ZenitPro
- Kontakt:
Wymiana chłodnicy
Witam, zakupiłem wczoraj epice i jak na złość dzisiaj strzelił mi ten plastik od chłodnicy, jakoś powoli dojechałem do domu i od tej pory stoi. Chłodnica zamówiona i chciałbym sam się za to zabrać (jestem amatorem) ale da ktoś jakieś wskazówki jak sobie z tym poradzić? Jest potrzeba zdejmowania zderzaka czy obejdzie się bez? Jeżeli tak to w którym miejscu sa jakieś śruby /zatrzaski?
-
bmarcin82
- Bywalec
- Imię: Marcin
- Samochód: Epica
- Silnik: 2.0 R6
- LPG: mhm
- Kontakt:
Re: Wymiana chłodnicy
Właśnie oglądałem u siebie jak to wygląda.. myślę że zdejmując przedni gril i osłone od spodu jesteś w stanie wyjąć i wymienić chłodnicę.
Od spodu/boku na dole chłodnicy na którymś boku jest śruba spustowa płynu chłodniczego (nie zapomnij spuścić płynu najpierw), poodłączaj wszystkie węże i spróbuj wyciągnąć. Myślę że nie powinno być dużego problemu.
Ja osobiście chłodzę Prestonem (żółta bańka) jestem mega zadowolony - producent też daje gwarancje do 5lat że płyn będzie trzymał swoje właściwości.
Od spodu/boku na dole chłodnicy na którymś boku jest śruba spustowa płynu chłodniczego (nie zapomnij spuścić płynu najpierw), poodłączaj wszystkie węże i spróbuj wyciągnąć. Myślę że nie powinno być dużego problemu.
Ja osobiście chłodzę Prestonem (żółta bańka) jestem mega zadowolony - producent też daje gwarancje do 5lat że płyn będzie trzymał swoje właściwości.