Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Mechatronika do 6T45.
-
arkadiusz75
- Bywalec
- Imię: Arkadiusz
- Samochód: cruze 2.0 LTZ 163ps
- Silnik:
- Kontakt:
Mechatronika do 6T45.
Powitać. Dawno mnie nie było. Mam problem z ASB 6T45. Pomimo naprawy w sierpniu i wydaniu 5500 zł, nadal jestem niezadowolony z jej pracy. Skrzynia nie zmienia biegów płynnie. Szarpnięcia pojawiają się podczas zmiany z 1 na 2 bieg i 3 na 4. Podczas wyhamowywania automat brzydko zmienia bieg z 4 na 3. I to falowanie i bujanie autem kiedy stoję na światłach z wciśniętym hamulcem, kiedy wrzucony jest D. Warsztat w którym naprawiałem skrzynię podszedł nieprofesjonalnie do naprawy ponieważ podczas odbioru auta zostałem poinformowany, że trzeba będzie kiedyś wymienić mechatronikę czyli sterownik skrzyni. I tu przechodzę do mojego pytania. Czy orientujecie się jaki jest Nr. sterownika skrzyni w modelu 2.0 D. I czy mam szukać po prostu sterownik do skrzyni 6T45. Pozdrawiam arek. 
Ostatnio zmieniony 7 gru 2020, o 20:52 przez Mandrol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Mechatronika do 6T45.
kolega bubu ma w podpisie linki do 3 stron z katalogami części do Chevi. Zajrzyj tam może znajdziesz.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- bubu1769
- Administrator

- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
4 stron 
Postaram się czegoś poszukać po twoim numerze VIN
KL1JA35Y9DK147218
Dodano po 11 minutach 12 sekundach:
Mam takie coś:
https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... Y9DK147218
W zależności od roku są dwa numery 24261744 i 24261745 i w obu jest że zostały później zamienione na 19332235.
W Polsce kosztuje około 1,5 tyś zł https://midparts.com.pl/pl/p/6T40-6T45- ... 61744/4864, ogólnie patrzałbym w kierunku wschodniej granicy, tam cena to około 1000 zł https://avto.pro/part-24261744-AC_DELCO-574/
Postaram się czegoś poszukać po twoim numerze VIN
KL1JA35Y9DK147218
Dodano po 11 minutach 12 sekundach:
Mam takie coś:
https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... Y9DK147218
W zależności od roku są dwa numery 24261744 i 24261745 i w obu jest że zostały później zamienione na 19332235.
W Polsce kosztuje około 1,5 tyś zł https://midparts.com.pl/pl/p/6T40-6T45- ... 61744/4864, ogólnie patrzałbym w kierunku wschodniej granicy, tam cena to około 1000 zł https://avto.pro/part-24261744-AC_DELCO-574/
-
kochar
- Wymiatacz
- Imię: Jan
- Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
- Silnik: 163KM, diesel
- Been thanked: 2 times
Gdzie robiłeś remont? U mnie też nieraz jak stoję na D to minimalnie falują obroty i auto wyrywa się do przodu ale zjawisko to występuje jak jest bardzo ciepło, jak jest tak poniżej ok. 20 to jest ok.arkadiusz75 pisze: 7 gru 2020, o 18:19 Powitać. Dawno mnie nie było. Mam problem ze ASB 6T45.Pomimo naprawy w sierpniu i wydaniu 5.500 tyś zł , nadal jestem nie zadowolony z jej pracy. Skrzynia nie zmienia biegów płynnie. Szarpnięcia pojawiają się podczas zmiany z1 na 2 bieg i 3 na 4.Podczas wyhamowywania automat brzydko zmienia bieg z 4 na 3.I to falowanie i bujanie autem kiedy stoję na światłach z wciśniętym hamulcem , kiedy wrzucony jest D. Warsztat w którym naprawiałem skrzynie podszedł nie profesjonalnie do naprawy, ponieważ podczas odbioru auta zostałem poinformowany, że trzeba będzie kiedyś wymienić mechatronikę czyli sterownik skrzyni. I tu przechodzę do mojego pytania. Czy orientujecie się jaki jest Nr. sterownika skrzyni w modelu 2.0 D.I czy mam szukać po prostu sterownik do skrzyni 6T45.Pozdrawiam arek.![]()
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! 
-
arkadiusz75
- Bywalec
- Imię: Arkadiusz
- Samochód: cruze 2.0 LTZ 163ps
- Silnik:
- Kontakt:
Nie wiem czy mogę oficjalnie powiedzieć. Podam ulicę czerwonych maków 5 Łódź
Dodano po 5 minutach 13 sekundach:
Bubu cena nieistotna. W końcu pracuję w DE ale tak się nie robi. Jeżeli otrzymałbym konkretną odpowiedź to od razu zdecydowałbym o wymianie sterownika skrzyni. Jeżeli Pan myśli, że drugi raz zapłacę mu za koszty wymiany to się zdziwi. Będę domagał się bezpłatnej wymiany sterownika. Za sterownik zapłacę.
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
Poza tym gwarancja jeszcze obowiązuje do 15 stycznia.
Dodano po 2 minutach 46 sekundach:
Szarpanie (bujanie) autem występuje tylko gdy skrzynia jest rozgrzana, niezależnie od temp.
Dodano po 5 minutach 30 sekundach:
Mało tego Pan chyba nie zadał sobie trudu i nie wymontował mechatroniki, żeby podpiąć ja pod stół pomiarowy aby zmierzyć jak się zachowają solenoidy. Brawo
Dodano po 5 minutach 13 sekundach:
Bubu cena nieistotna. W końcu pracuję w DE ale tak się nie robi. Jeżeli otrzymałbym konkretną odpowiedź to od razu zdecydowałbym o wymianie sterownika skrzyni. Jeżeli Pan myśli, że drugi raz zapłacę mu za koszty wymiany to się zdziwi. Będę domagał się bezpłatnej wymiany sterownika. Za sterownik zapłacę.
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
Poza tym gwarancja jeszcze obowiązuje do 15 stycznia.
Dodano po 2 minutach 46 sekundach:
Szarpanie (bujanie) autem występuje tylko gdy skrzynia jest rozgrzana, niezależnie od temp.
Dodano po 5 minutach 30 sekundach:
Mało tego Pan chyba nie zadał sobie trudu i nie wymontował mechatroniki, żeby podpiąć ja pod stół pomiarowy aby zmierzyć jak się zachowają solenoidy. Brawo
Ostatnio zmieniony 7 gru 2020, o 20:56 przez Mandrol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
grzech84
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Samochód: Chevrolet Captiva
- Silnik: 2.4 4x4 167km 2013
- Kontakt:
Ja mam problem z biegiem wstecznym do przodu wszystko chodzi jeździ zmienia biegi.Nie ma siły cofać
Czy ktoś wie co to może być
Czy ktoś wie co to może być