Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Jako że jestem początkującym kierowcą nie mam za bardzo pojęcia jak się ztym obchodzić mianowicie w grudniu zapalił mi się check mam podstawowy komputer więc po odczycie i znalezieni informacji na grupie okazało się że trzeba wypalić DPF więc skasowałem błąd i przegrałem go na długiej prostej trzymając na około 3tyś obrotów i problem znikł jednak dziś zapalił mi się zpowrotem i pytanie czy po tak któtkim czasie mógł by się znów zapchać
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 2 lut 2021, o 16:29 przez etac, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:poprawiono Tapatalka
Ja nawet niewiedziałem Ze Lacetti w dieslu mają DPF, W Lacetti tez wlacza sie ogrzewanie szyby i lusterek przy wypalaniu ? co ile sie srednio wypala
Laczkach chyba ten dpf jest bezproblemowy.
Tak to juz jest jak sie kupuje diesla "bo mało pali", taki diesel to tylko gdy robi sie wiecej jak 50km, nie ktorzy powiedzą ze robia 30-40km i nie maja problemów ,spoko jestem tego świadom.
Powielacie legendy i tyle. Żadne auto nie lubi krótkich odcinków, benzyna tak samo. Co do DPF można sobie i 10km robić przebiegi i wszystko będzie dobrze pod warunkiem że wtedy kiedy przychodzi czas na wypalanie to trzeba to uszanować. Problem w tym, że 3/4 użytkowników diesli z dpf nie wie kiedy ten filtr się wypala albo myśli że jak wyskoczy na traske i pojedzie z wysokimi obrotami 30km to ma filtr wypalony. Guzik, filtr się wypala wtedy kiedy o tym zdecyduje komputer a nie użytkownik. Cała tajemnica filtra cząstek stałych...