Chyba już wiem co to może być. Sprawdziłem ponownie ELMem temperatury, nawet do 80 nie chciało dojść
Podejrzenie pada na niesprawny przekaźnik, orientujecie się ile może ich być i gdzie ich szukać?

Są dwa przekaźniki:butelsonic pisze: Podejrzenie pada na niesprawny przekaźnik, orientujecie się ile może ich być i gdzie ich szukać?

U mnie może minimalnie więcej (troszkę pow. połowy sklali w której masz wskazówkę), ale najlepiej byłoby porównać "na żywo".voody pisze:U mnie wskazowka, temperatury cieczy chlodzacej przy dlugiej jezdzie zawsze pokazuje tak:
Czyli ze termostat?
Prędzej czujnik temperatury (najprędej ten na chłodnicy - trzeba sprawdzić czy i gdzie go szukać dokladnie).butelsonic pisze:
Podejrzenie pada na niesprawny przekaźnik, orientujecie się ile może ich być i gdzie ich szukać?
Ja też mam w tym miejscu i zawsze miałem (może troszeczkę bliżej połowy - ale punkt widzenia naprawdę zależy od punktu siedzenia, z fotelu pasażera wydaje się, że jest na połowie, więc kąt patrzenia też ma wpływ). Nigdy nie dochodziła mi do połowy (siedząc po stronie kierowcy). Termostat mam teraz o temperaturze otwarcia 92stopnie. Wg. komputera Landi Renzo bez problemu osiąga 90 stopni.voody pisze:U mnie wskazowka, temperatury cieczy chlodzacej przy dlugiej jezdzie zawsze pokazuje tak:
Czyli ze termostat?
Jakby ktoś był zainteresowany wkładkami MERA (ja jestem bardzo zadowolony, wcześniej miałem we Fiacie i nie było z nią problemów), to podaje, co znalazłem. Niestety odnalazłem jedynie fakturę oraz pudełko od wkładki z temperaturą otwarcia 87stopni.butelsonic pisze:Gdybyś mógł to byłbym wdzięczny bo mam ten sam silnikpostaram się odszukać model (akurat u mnie dotyczy to 1.8, o kodzie silnika T18SED)![]()
Znaki na niebie mówią, że z wiatrakami jest coś nie tak, nie wiem jak to jest w Laceti, ale dziwi mnie to, że pracują dwa wentylatory, w większości aut z jakimi miałem styczność miały tak, że na klimie pracował tylko jeden wentylator.butelsonic pisze:Okazało się że klimatyzacja skutecznie chłodzi nie tylko wnętrze ale też silnik
Doczytałem że po uruchomieniu klimatronica powyżej 4 stopni na dworze automatycznie załącza się wiatrak.
Zrobiłem dziś mały test i bez klimy temperatura wg. ELM wynosiła 91 st po uruchomieniu klimy spadła do 75.
Oczywiście po uruchomieniu klimy 2 wiatraki chodzą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości