Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Amortyzator przód prawidłowe złożenie

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
krzych1b
Fachman
Imię: Krzysztof
Samochód: NUBIRA /Lacetti
Silnik: 1.8 F18D3 121KM
LPG: Tech
Kontakt:

Amortyzator przód prawidłowe złożenie

Post autor: krzych1b »

Po obejrzeniu strony RU , jest pokazane prawidłowe złożenie Macphersona . Należy zwrócić uwagę na jakieś znaki na podporze , aby nie złożyć odwrotnie . Możecie mi rozjaśnić trochę ten temat , bo tak translator tłumaczy , że niech to diabli.
Do tego (chyba dobrze zrozumiałem :zastanawiasie: ) nawet jak nie ma luzu na poduszkach amortyzatora , to może sie zmienić pochylenie koła ? Proszę potwierdzić lub zaprzeczyć.
VIN >KL1NF35BJ6K335315
Awatar użytkownika
Sebastian
Moderator
Imię: Sebastian
Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
Silnik:
Kontakt:

Re: Amortyzator przód prawidłowe złożenie

Post autor: Sebastian »

Chodzi i górną "miseczkę" i gumę ? Zgadza się, że jest ona niesymetryczna - najlepiej zrobić sobie cechy i wg nich składać (o ile ktoś wcześniej nie złożył źle), bo miejsce składania wskazuje sprężyna.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
krzych1b
Fachman
Imię: Krzysztof
Samochód: NUBIRA /Lacetti
Silnik: 1.8 F18D3 121KM
LPG: Tech
Kontakt:

Re: Amortyzator przód prawidłowe złożenie

Post autor: krzych1b »

Tak . Cały komplet z łożyskiem . Moje od nowości były nie wymieniane . Mam zamiar wywalić te co są i założyć nowe. Choć luzów brak :shock: . Może poprawi się to pochylenie kół ? :zastanawiasie:
Na filmiku jest porównanie : nowa poduszka , jest prosta jak drut . Stara jest dziwnie pochylona na jedną stronę.
VIN >KL1NF35BJ6K335315
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Mechanika”