Sam powymieniałem całe oświetlenie wewnętrzne, przednie pozycyjne ale zatrzymałem się na tylnych...
o ile pozycyjne/ stop mi działa tak te w klapie nie. Miałem na chwilę do testów żarówki i nie dokonałem pomiarów by wiedzieć coś więcej, a teraz nie mam już żarówek
problemów jak dla mnie może być kilka.
- napięcie podawane na złą nogę żarówki, i trzeba by zmienić gniazdo na takie same jak ze stopem i podać napięcie na tą 2 nogę niż w tym oryginalnym gdzie jest tylko jedno złącze.
-jako iż ta żarówka pełni tylko jedną funkcje GM losowa podaje napięcie (albo celowo) tak że żarówka led by świeciła trzeba by odwrócić biegunowość. (ewentualnie zastosować żarówkę bez polaryzacji)
Sprawdzałem na żarówkach które u kuzyna w starym aveo działały na tej żarówce, która pełni tylko funkcję pozycji. Ale nie miałem za bardzo czasu by coś pomyśleć w tym temacie.
Ewentualnie jak się ma kwestia przepisów jak bym całkowicie odłączył te żarówki w klapie i pozostawił tylko te po bokach które i świecą pozycyjne i jako stop. Jest wiele samochodów, które mają tylko po jednej żarówce na stronie, a mam też grande punto, w którym od 2008 nie świecą te żarówki dodatkowe, byłem na kilku przeglądach i nigdy nikt mi nic nie powiedział, to samo podczas kontroli, tylko że tam lampa jest w całości i żarówka dodatkowo taka mała i zaraz obok i nie rzuca się w oczy że mają obie świecić:)
Skoro nie da się zastosować świateł dziennych to chce możliwie maksymalnie zmniejszyć pobór prądu bo podczas wakacyjnych wyjazdów mamy tyle gratów typu laptopy, lodówka, telefony, nawigacja, rejestratory cb i klima że obawiam się iż tych W. może być trochę dużo:)
kolejnym problemem jest światło przeciw mgielne i cofanie.
rozebrałem ten plastik na górze zderzaka, i za nic nie wiem jak do nich się dostać, sprawdzałem od dołu wsadzić rękę (mam tak w GP) i mam tam koło zapasowe i nie ma miejsca, tylko z 2 strony o ile koło da się w miarę łatwo i szybko ściągnąć to co jak ktoś na tam butle.
W instrukcji napisali udać się do serwisu:(