Ale wtopa, źle napisałam. Bo taka zwyczajowo wszyscy gadają a to mega źle.
To aby nie rozładowywał się to wystarczy obwód przerwać. Zasiarczenie na oba działać będzie tak samo.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Rozładowany akumulator
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Rozładowany akumulator
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
Mozuk
Re: Rozładowany akumulator
Jest system inteligentnego ładowania. Naładowałem go prostownikiem i póki co działa, ale po spadku do 7V raczej przyszłości mu nie wróżę. Co do gwarancji to owszem jest ale nie obejmuje zasiarczenia,spływu mas czynnych itp.dokia pisze: 24 gru 2021, o 08:46 No robisz jak chcesz przecież, każdy akumulator ma gwarancję na 24 miesiące. I ten zwykły i agm. I tyle ma wytrzymać, raczej ciężko aby dał radę zrobić to 3x tyle.
Dodano po 1 minucie 35 sekundach:
Te auto nie jest też potworem mocy, dlatego wystarczający zdaje się być ten zalecany przez producenta.
Dodano po 13 minutach 29 sekundach:
A masz w tym aucie system inteligentnego ładowania akumulatora? Bo jeśli jest to naprawdę nie ma czym się stresować i mocniejszych akumulatorów szukać. U mnie taki jest i jak podglądam wartości ładowania podczas jazdy to i 16-17V czasem wskakuje na blat. Aku wytrzymało przy tym systemie cztery lata.