Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Problem z monitorem między zegarami w CAMARO z 2016
-
KOZBI
- Świeżak
- Imię: Zbigniew
- Samochód: CAMARO
- Silnik: 3.6 V6 340KM
- Kontakt:
Re: Problem z monitorem między zegarami w CAMARO z 2016
Ale jak sprawdzić te numery ? Muszę najpierw wyjąć ten licznik co mam w samochodzie?
Tu ma gość na Allegro i tam są jakieś numery z tyłu.
https://allegro.pl/oferta/chevrolet-cam ... 8782504259
Tu ma gość na Allegro i tam są jakieś numery z tyłu.
https://allegro.pl/oferta/chevrolet-cam ... 8782504259
-
milyjarek
- Profesjonalista
- Imię: Jarosław
- Samochód: Epica , Malibu LTZ
- Silnik: 2.0 Diesel , 150KM
- Kontakt:
Tak musisz znać nr części oraz dodatkowo nr softu
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
a to tylko po podłączeniu się dowiesz, czasem jest na etykiecie z tyłu.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
Czyli zostaje chyba brać używkę w ciemno za 600zł z Allegro potem rozbierać i liczyć na szczęście
-
milyjarek
- Profesjonalista
- Kontakt:
U mnie nr softu też był na etykiecie. Najlepiej wyjąć zegary, spisać numery lub zrobić zdjęcie etykiety bo jak nie będzie się zgadzać to mogą być pieniądze wydane niepotrzebnie.
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
wiem , teoretycznie najlepiej tak, ale jak już rozbiorę a nie wiem kiedy mi się uda (a to dużo roboty), to już tego licznika na Allegro może nie być, a wyboru nie ma , zwykle są ale w milach z amerykańskich wersji. Sam już nie wie co robić.
Może najpierw podjechać do jakiegoś auto elektryka, może faktycznie jest jakiś inny problem (kable/zasilanie itp.) , a nie od razu spalony totalnie monitorek
Może najpierw podjechać do jakiegoś auto elektryka, może faktycznie jest jakiś inny problem (kable/zasilanie itp.) , a nie od razu spalony totalnie monitorek
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
Z tego salonu z Niemiec wysłali mi jeszcze takiego linka z rozstawem bezpieczników, że może też być bezpiecznik:
https://www.bolidenforum.de/forum/chevr ... ungskasten
sprawdziłem i po przetłumaczeniu te bezpieczniki by mogły za ten wyświetlacz odpowiadać:
F42 - Zündung des Instrumententafelkörpers (zapłon korpusu tablicy rozdzielczej)
F44 - AOS Display Zündung (AOS zapłon wyświetlacza)
F16 - Anzeige (wyświetlacz)
niestety po wyciągnięciu wyglądają na sprawne i problem nie zniknął.
chyba że jeszcze jakiś inny.
https://www.bolidenforum.de/forum/chevr ... ungskasten
sprawdziłem i po przetłumaczeniu te bezpieczniki by mogły za ten wyświetlacz odpowiadać:
F42 - Zündung des Instrumententafelkörpers (zapłon korpusu tablicy rozdzielczej)
F44 - AOS Display Zündung (AOS zapłon wyświetlacza)
F16 - Anzeige (wyświetlacz)
niestety po wyciągnięciu wyglądają na sprawne i problem nie zniknął.
chyba że jeszcze jakiś inny.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
kup ten licznik i włóż go do auta, najwyżej nie będziesz miał wskazań km. Jak zaświeci to poszukasz kogoś co go zakoduje, jak nie zaświeci to go oddasz i będziesz potrzebował elektryka do tego auta.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- bubu1769
- Administrator

- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Wersja po Angielsku:
https://fuse-box.info/chevrolet/chevrol ... and-relays
To że bezpieczniki wyglądają na sprawne nie zawsze oznacza że są sprawne, trzeba by je sprawdzić przynajmniej miernikiem.
https://fuse-box.info/chevrolet/chevrol ... and-relays
To że bezpieczniki wyglądają na sprawne nie zawsze oznacza że są sprawne, trzeba by je sprawdzić przynajmniej miernikiem.
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedzi !
@etac , cały czas też o tym myślę, żeby mimo wszystko kupić, bo trafić żeby był używany w km a nie w milach to ciężko.
@bubu1769 , kurczę nie mam takiego miernika, może kupię w motoryzacyjnym takie bezpieczniki i podmienię , wtedy będzie pewne że to nie bezpieczniki.
a potem jak nie pomoże to podjadę do elektryka, tylko czasu na wszystko brak, może on ma jakieś mierniki i coś wyczai. Ciekawe czy po podpięciu do kompa wyskoczył by jakiś błąd.
Do serwisu puki co nie chcę jechać bo tam z doświadczenia wiem, że zostawię kilka tysięcy na dzień dobry.
Kiedyś byłem w serwisie , ale w Niemczech bo auto było jeszcze na gwarancji i miałem problem z "trzeszczącą" gałką biegów przy wyższych obrotach, zwłaszcza na wyższych biegach.
Powiedzieli mi że muszę całą gałkę z osprzętem (komplet) wymienić. Pytałem czy nie można tego rozebrać i zobaczyć co tam się dzieje. Powiedzieli że się nie da i trzeba cały komplet wymienić za 760 EURO + robota. Zrezygnowałem i pojechałem do znajomego mechanika, który ściągnął gałkę , dokręcił mocniej jedną śrubę i zapobiegawczo włożył jeszcze kawałek gumki miedzy tą śrubkę a gałkę i po problemie. Zapłaciłem 30 EURO. Gałka stykała się z niedokręconą śrubką i powodowała takie wibracje. Takich przykładów z serwisami także innych marek które miałem mógłbym jeszcze kilka przytoczyć, tak że teraz najpierw zawsze próbuję rozwiązać problem po za serwisami i każdemu tak radzę. Oczywiście czasem nie ma wyjścia.
@etac , cały czas też o tym myślę, żeby mimo wszystko kupić, bo trafić żeby był używany w km a nie w milach to ciężko.
@bubu1769 , kurczę nie mam takiego miernika, może kupię w motoryzacyjnym takie bezpieczniki i podmienię , wtedy będzie pewne że to nie bezpieczniki.
a potem jak nie pomoże to podjadę do elektryka, tylko czasu na wszystko brak, może on ma jakieś mierniki i coś wyczai. Ciekawe czy po podpięciu do kompa wyskoczył by jakiś błąd.
Do serwisu puki co nie chcę jechać bo tam z doświadczenia wiem, że zostawię kilka tysięcy na dzień dobry.
Kiedyś byłem w serwisie , ale w Niemczech bo auto było jeszcze na gwarancji i miałem problem z "trzeszczącą" gałką biegów przy wyższych obrotach, zwłaszcza na wyższych biegach.
Powiedzieli mi że muszę całą gałkę z osprzętem (komplet) wymienić. Pytałem czy nie można tego rozebrać i zobaczyć co tam się dzieje. Powiedzieli że się nie da i trzeba cały komplet wymienić za 760 EURO + robota. Zrezygnowałem i pojechałem do znajomego mechanika, który ściągnął gałkę , dokręcił mocniej jedną śrubę i zapobiegawczo włożył jeszcze kawałek gumki miedzy tą śrubkę a gałkę i po problemie. Zapłaciłem 30 EURO. Gałka stykała się z niedokręconą śrubką i powodowała takie wibracje. Takich przykładów z serwisami także innych marek które miałem mógłbym jeszcze kilka przytoczyć, tak że teraz najpierw zawsze próbuję rozwiązać problem po za serwisami i każdemu tak radzę. Oczywiście czasem nie ma wyjścia.
- bubu1769
- Administrator

- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Jak nie masz miernika to zwykłym próbnikiem z żaróweczką też idzie sprawdzić bezpieczniki, wystarczy tylko przytknąć go raz na jednym, raz na drugim końcu wpiętego bezpiecznika i zobaczyć czy będzie się świecił.
O "naprawach" samochodów w ASO to można by epopeje napisać, niestety ale aktualnie coraz ciężej jest znaleźć mechanika a nie wymieniacza części.
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
Dzięki!
Byłem dziś u elektromechanika, jestem umówiony na poniedziałek , ma pomierzyć tu i tam i zobaczymy.
Ale coś już podgadywał że chyba skończy się wymianą licznika.
Byłem dziś u elektromechanika, jestem umówiony na poniedziałek , ma pomierzyć tu i tam i zobaczymy.
Ale coś już podgadywał że chyba skończy się wymianą licznika.
-
milyjarek
- Profesjonalista
- Kontakt:
Też tak myślę. Ja , jak miałem problem to powiedział że po co Pan kupił nowy, to się naprawia za 300zl. Kiedy okazało się że nowy nie ten,to próbował naprawić a na końcu usłyszałem że w tej marce się nie da. Serwis zajmujący się tylko naprawą zegarów i ogólnie gość złota rączka.
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
zobaczę co w poniedziałek się dowiem, to zaraz napiszę
Dzięki!
Dzięki!
-
KOZBI
- Świeżak
- Kontakt:
Nic elektromechanik nie zrobił. Podpiął do kompa i posprawdzał bezpieczniki i stwierdził że licznik trzeba wymienić.
aaaa zrobił wziął 180zł
znalazłem taką firmę w Żorach i chyba kupię używany licznik i do nich podjadę. Twierdzą ze się da wymienić samo LCD
https://naprawalicznikow.pl/
aaaa zrobił wziął 180zł
znalazłem taką firmę w Żorach i chyba kupię używany licznik i do nich podjadę. Twierdzą ze się da wymienić samo LCD
https://naprawalicznikow.pl/