Witam wszystkich,
W grudniu zakupiłem Chevroleta Cruze z 2011r. w dieslu 2.0 LNP. Po pierwszym tankowaniu po zakupie, po uruchomieniu samochodu wskazówka doszła sobie z 0 na full i wróciła tam gdzie była przed tankowaniem, a ekran ciągle pokazywał zasięg 180km. Pomyślałem, że trudno, oddam do mechanika, naprawi i spokój. Mechanik wymienił pływak na nowy i przez ponad miesiąc działało z opóźnieniem. Po zatankowaniu wskazówka zaczynała rosnąć dopiero po przejechaniu 5-10km. Nie przeszkadzało mi to, ważne że działało. Jednak tydzień temu zatankowałem 20l ropy przed trasą i wskazówka tego nie pokazała w trasie. Po zapaleniu auta, wrociła tam gdzie była przed tankowaniem, a ekran ciągle pokazuje zasięg 105km. Na powrocie z trasy dolałem znowu 15l i do dziś bez zmian. Widziałem na forum, że były z tym problemy u posiadaczy LPG, ale na diesla nie trafiłem. O co tu może chodzić, skoro pływak jest nowy i przez miesiąc działał? Odpinałem klemę na pół godziny z nadzieją, że może się coś zresetuje, ale też nie pomogło.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wskazówka paliwa w Cruze 2.0
-
Zgadnijcie
- Świeżak
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0, LNP, 163KM, diesel
- Kontakt:
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Wskazówka paliwa w Cruze 2.0
A może warto podpiąć kompa i sprawdzić ile pokazuje komputer.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe