Z tym czujnikiem sprzęgła też jest coś nie tak. Mi wyskoczył błąd czujnika. Tylko nie pamiętam czy jechałem w tedy na półsprzęgle, czy nie. Ale było autko z kluczykiem i napis awaria pojazdu, jedź do ASO.
Po odczytany błędów wyszedł czujnik sprzęgła. Ale to było raz i na razie mam spokój. Nie pamiętam nr błędu.
Ale chodziło o jakiś obwód 5v w czujniku sprzęgła.
W każdym razie, błędy powinny jakieś wyskoczyć.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Brak mocy w zakresie 3000-4000 rpm LPG/Benzyna 1.8
-
Bunioopl
- Fachman
- Imię: Mariusz
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
- LPG: BRC SQ24 Genius 1500
- Kontakt:
-
mcgawroni
- Świeżak
- Imię: Arkadiusz
- Samochód: CRUZE LS+ 2011r
- Silnik: 1.8 benzyna
- LPG: LPG BRC
- Kontakt:
Re: Brak mocy w zakresie 3000-4000 rpm LPG/Benzyna 1.8
Odebrałem auto przed świętami, zrobiłem na razie 300 km i potwierdzam przypływ mocy 
Reasumując:
1. Uszkodzony czujnik wcisku sprzęgła - w trakcie jazdy wskazanie na 60% wciśnięcia, co skutkowało ograniczeniem mocy przez jednostkę sterującą - błędu nie było, bo czujnik działał.
2. Wgrane zostały nowe mapy, ponieważ poprzednie nie nadawały się do życia.
3. Najważniejsze - wisienka na torcie - uszkodzona gruszka podciśnienia, sterująca zmienną geometrią kolektora ssącego. "Klapki" znajdują się w kolektorze ssącym - nie są one w formie motylków, tylko wałka z poprzecznymi otworami, które otwierają się przy 3500 rpm.
Do rozgryzienia pozostaje rozgrzewający się do czerwoności katalizator...
Sprawdzone zostały zmienne fazy rozrządu i nie wykazują nieprawidłowości.
Zastanawiają nas jeszcze nowe mapy, ponieważ po ich wgraniu auto osiąga maksymalną prędkość 180 km/h (na starych 200). Oprogramowanie oryginalne OPEL.
Reasumując:
1. Uszkodzony czujnik wcisku sprzęgła - w trakcie jazdy wskazanie na 60% wciśnięcia, co skutkowało ograniczeniem mocy przez jednostkę sterującą - błędu nie było, bo czujnik działał.
3. Najważniejsze - wisienka na torcie - uszkodzona gruszka podciśnienia, sterująca zmienną geometrią kolektora ssącego. "Klapki" znajdują się w kolektorze ssącym - nie są one w formie motylków, tylko wałka z poprzecznymi otworami, które otwierają się przy 3500 rpm.
Zastanawiają nas jeszcze nowe mapy, ponieważ po ich wgraniu auto osiąga maksymalną prędkość 180 km/h (na starych 200). Oprogramowanie oryginalne OPEL.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
No to ciekawe. Sądziłem, że nie ma zmiennej geometrii kolektora ssącego. Jakby nie było.. klap nie mamcgawroni pisze: 23 kwie 2019, o 12:38 3. Najważniejsze - wisienka na torcie - uszkodzona gruszka podciśnienia, sterująca zmienną geometrią kolektora ssącego. "Klapki" znajdują się w kolektorze ssącym - nie są one w formie motylków, tylko wałka z poprzecznymi otworami, które otwierają się przy 3500 rpm.
- Sempu97
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM
- LPG: KME Nevo, wtryski barracuda
- Kontakt:
Ile cię to kosztowało?mcgawroni pisze: 23 kwie 2019, o 12:38 Odebrałem auto przed świętami, zrobiłem na razie 300 km i potwierdzam przypływ mocy
Reasumując:
Chevrolet Cruze 1.8