podpowie ktoś, czy w drzwiach znajdę + po przekręceniu kluczyka? raczej nie duży prąd, to miałby być moduł do ambiente od chinczyka (pasek led + 2x podświetlenie klamki, wiec nie może dużo ciągnąc).
główny moduł podlacze najpewniej do oświetlenia deski (przez przekaźnik oczywiście). i niech teraz ktoś podpowie, jak się gdzieś wepnę w deske to nic nie spale? w jakimś starszym samochodzie nie miąłbym wątpliwości ale przed jak czytałem ten watek o spaleniu bcm to się zacząłem zastanawiać. mam na myśli, czy cos się stanie podczas pracy ciaglej, bo ze podczas łączenia kabelków można cos zepsuć to wiem.
z drugiej strony podłączenie (głównego modułu) po prostu pod + po zapłonie tez nie jest głupie, bo biorąc zasilanie bezpośrednio z zapalniczki (która w Orlando jest po zapłonie) bede mógł pominąć przekaźnik. w końcu moduł ma tez mozliwosc podłączenia przez wtyczkę do zapalniczki jak ładowarka do telefonu, wiec co to za różnica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Otwarcie drzwi i oświetlenie
-
jacekz123
- Świeżak
- Imię: Jacek
- Samochód: Orlando
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
-
kjas9
- Profesjonalista
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
Re: Otwarcie drzwi i oświetlenie
Lepiej nie podłaczać się dodatkowymi odbiornikami pod inne urządzenia .Ja zawsze robię osobne okablowanie z zabezpieczeniem,i podłaczam się pod nie używany bezpiecznik w kabinie lub pod maską.Wtedy masz pewnośc że jak ci walnie Twój wynalazek to nie uziemi połowy samochodu.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
-
jacekz123
- Świeżak
- Imię: Jacek
- Samochód: Orlando
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
Re: Otwarcie drzwi i oświetlenie
masz na myśli podłączanie się modulem w drzwiach? co do tego masz racje, bo nie wiem, jakie maksymalne obciążenie może być…
o bezpiecznikach i innych zabezpieczeniach wiem
tutaj raczej nie polowe a cały uziemili bo immobilizer działa przez bcm [emoji2]
o bezpiecznikach i innych zabezpieczeniach wiem
tutaj raczej nie polowe a cały uziemili bo immobilizer działa przez bcm [emoji2]