Cześć,
Bujam się już jakiś czas z poszukiwaniem solidnego mechanika, który ogarnie moje Aveo t300 2012 1.3 diesel 95KM.
Oddam do jednego - coś zrobi, ale coś oleje.
Drugiego - podobnie.
Ciągle słyszę, że nietypowe auto... chociaż wielokrotnie czytałem, że to baza Fiata z silnikiem Opla.. a mimo to wężyk do płynu chłodniczego "dosztukowany", poduszki silnika "dosztukowane" z innego... itd itp już mnie krew zalewa...
Miałem wymianę ostatnio czujnika temperatury płynu chłodzącego, kawałka wężyka i zbiorniczka wyrównawczego - w półtora tygodnia (brak ogrzewania w kabinie, zauważony ubytek płynu ze zbiorniczka).
W efekcie spalanie mi wzrosło o ponad 1.1L/100km w ciągu 3 tygodni (z 5.4 na 6.6 obecnie).
Jest wyciek oleju (prawdopodobnie spod pokrywy zaworów) ale mechanik tego nie zauważył (wspomniał że wężyk sparciał od oleju bo KIEDYŚTAM mieliśmy wyciek...
Miał zająć się miękkimi hamulcami ale nie miał czasu się tym zająć...
Chcę doprowadzić to auto do możliwie idealnego stanu ale no.. mechanicy mi w tym nie pomagają...
Sorry, długo wyszło ale frustracja się wylewa.
Polećcie kogoś w okolicach Gdańska/Trójmiasta, żebym pojechał, oddał auto w dobre ręce i nie musiał się już nad niczym zastanawiać i robić za kogoś komu płacę roboty.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Spec od Aveo t300 Gdańsk i okolice
-
kruzyk
- Świeżak
- Imię: Jacek
- Samochód: Aveo III 2012 sedan
- Silnik: 1.3, 95KM, diesel
- Kontakt:
-
bodzio204
- Bywalec
- Imię: Bogusław
- Samochód: Malibu LTZ AT
- Silnik: 2.4
- LPG: LPG
- Inny samochód: A6C6 2.4V6 LPG
- Kontakt:
Re: Spec od Aveo t300 Gdańsk i okolice
Nie chce sie odpalać, ale na twoim miejscu cieszyłbym sie że ktokolwiek chce zajrzeć do twojego auta. Temat jest rzeka, począwszy od zmiany mentalności ludzi jak i klientów na szerokości ostatnich 20lat tak i mechaników po dostępność częsci do popularnych aut po te egzotyczne kończąc na jakości częsci w ostatnich latach. Za niedługo będzie jeszcze gorzej, bo mamy 2025 a Polak jeździ conajmniej 10 letnim autem i starszym więc w benzynie jedyna słuszna koncepcja zasilania to GDi - czyli bezpośredni wtrysk - samo zło. Nie będę sie rozwijał ale, chcąc naprawić chevroleta trzeba kombinować bo w katalogach pusto, zostaje allegro i google żeby ustalić nr części i od nowa szukanie. Sam miałem niebywały problem żeby ustalić nr spręzyny do mojego Malibu i mam wrażenie że jest nieodpowiednia, panewki do Captivy sprowadzałem z Japoni. Oczywiście oryginalna spręzyna niedostępna. Zamiennik od Insigni. Ja jak widze bmw, mercedesa i audi po 2004r, chevroleta i inne wynalazki to pokazuje klientowi brame. Nie będę brał odpowiedzialności ani za jakość częsci ani za termin i dostępność częsci, bo klienci zostawiając auto na drugi dzień w południe dzwonią czy gotowe, a jak nie to awantura. Wspomne klienta którego odprawiłem z nietypowym busem(hiszpański bus), zrobił rozrząd u kogoś innego i ten sie rozsypał po 30tys km(łańcuch). Doczekacie sie czasów że będziecie hulaszkami jeździć - zobaczycie.