1.4t 2012. Ukazuje się błąd P1101-00. Około 30 min jazdy lub godziny raz pokaże a raz przez cały dzień w ogóle. Kiedy ukaże się błąd to na postoju na biegu jałowym falują obroty i są momenty jak by prawie miał zgasnąć. Zauważyłem też. Kiedy auto przejeździe około godziny czasu i chce zatankować auto, odkręcam korek wlewu paliwa i nagle syczenie około 2 sekundy jak by ciśnienie w baku się zrobiło. Pod osłoną silnika jest okrągły plastikowe kółko gdzie znajduje się odma i jest otworek. Nie wiem czy tak ma być ale nie zauważyłem żadnej różnicy przez ten mały otwór czy przechodzi przez niego powietrze.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Falujące obroty
-
bialenkoo
- Świeżak
- Imię: Dawid
- Samochód: Chevrolet Cruze
- Silnik: 1.4 t
- Kontakt:
Falujące obroty
Witam, borykałem się z problemem przepustnicy i auto jeździ i podczas jazdy wszystko pracuje łagodnie, czas na naprawę kolejnego błędu potrzebuje przestudiować i gdzie szukać dzięki forum rozwiązałem kilka problemów.
1.4t 2012. Ukazuje się błąd P1101-00. Około 30 min jazdy lub godziny raz pokaże a raz przez cały dzień w ogóle. Kiedy ukaże się błąd to na postoju na biegu jałowym falują obroty i są momenty jak by prawie miał zgasnąć. Zauważyłem też. Kiedy auto przejeździe około godziny czasu i chce zatankować auto, odkręcam korek wlewu paliwa i nagle syczenie około 2 sekundy jak by ciśnienie w baku się zrobiło. Pod osłoną silnika jest okrągły plastikowe kółko gdzie znajduje się odma i jest otworek. Nie wiem czy tak ma być ale nie zauważyłem żadnej różnicy przez ten mały otwór czy przechodzi przez niego powietrze.
-
bialenkoo
- Świeżak
- Imię: Dawid
- Samochód: Chevrolet Cruze
- Silnik: 1.4 t
- Kontakt:
Re: Falujące obroty
Problem tkwił i niszczył po kolei mały grzybek którego nie było. W serwisie bosha to zwykła podstawowa rzecz aby sprawdzić zapłaciłem trochę chcieli wymieniać nie potrzebne części gdzie nie zgodziłem się i nie mogli dojść do przyczyny, u zwykłego Heńka diagnoza sprawdzanie każdy pod punkt błędu i efektem był brak grzybka, pojawiania się błędu raz pokazuje raz znika falujące obroty mniej mocy w trasie na biegu jałowym falowanie. Temat zamknięty