Zapewne nie masz też w przełączniku świateł tej drugiej rolki do regulacji podświetlenia deski.shredded pisze:... przełącznik świateł bez pozycji AUTO...
W takim przypadku gorąco polecam wymianę przełącznika na taki od Insigni, chociażby ze względu na tę dodatkową funkcjonalność. Mnie zaraz po zakupie auta drażniło zbyt silne podświetlenie podczas jazdy w nocy - teraz sobie reguluję jak chcę, bo w mieście może być nieco jaśniej, ale w lesie muszę mieć na minimum.
Pozycja "auto" była mi potrzebna do sterowania modułem foto. Pozostałe pozycje pracują bez zmian.
Przełączniki są dostępne w popularnym serwisie aukcyjnym za ca. 50 zł, po wymianie może być konieczna regulacja ustawienia świateł.
W takie rzeczy się nie bawię. Jednym z moich celów jest oszczędzenie głównych świateł dla zachowania ich w jak najlepszej kondycji (by świeciły jak najlepiej, gdy są potrzebne), nie zaś przyspieszona ich degradacja jaka ma miejsce przy pracy żarówek halogenowych z obniżoną mocą.shredded pisze: Chciałbym zamontować u siebie moduł drogowych jako DRL ...
Poza tym takie rozwiązanie nie ma nic wspólnego z legalnością (lampa nie ma homologacji DRL - w razie kolizji jesteś traktowany jak jadący autem bez świateł) i bardzo rzuca się w oczy (żółte światło).
W zasadzie moduł właśnie do tego służy, żeby kolidował za skandynawią.shredded pisze: Rozumiem, że moduł taki nie wpłynie i będzie kolidował z fabryczną skandynawią?
Nie wiem jakie masz wątpliwości, jeśli prześledziłeś ten wątek. Zapewne zdajesz sobie sprawę, że najprościej byłoby wyłączyć skandynawię i zacząć zabawę z DRL od początku - wówczas możesz sobie zafundować jakieś fajne LED-y. Jeśli nie chcesz likwidować skandynawii, to pozostaje mój wariant - bardziej skomplikowany (konieczność symulacji obciążeń) i obarczony pewnymi ograniczeniami (brak możliwości wyłączenia tylnych postojówek, konieczność użycia DRL żarówkowych), ale też mający pewne zalety (kontrola ciągłości obwodów lamp DRL, wykorzystanie fabrycznych punktów zasilania lamp) w porównaniu do innych rozwiązań.shredded pisze: ...mam wątpliwości dot. świateł do jazdy dziennej...
Nie wiem, czego oczekujesz, ale wybór należy do Ciebie.