U mnie po przejechaniu 170 km wskazuje 3/4 baku. Zobaczymy jak się dalej rozwinieManiek pisze:Dziś tankowanie bo zapaliła się rezerwa, średnie spalanie wyszło 5,65l/100km jak widać trochę paliwa jeszcze zostało w zbiorniku - weszło 29,6l.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Spalanie benzyny na 100km
- Waszko800611
- Świeżak
- Imię: Przemo
- Samochód: Spark 1.0 LS+
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Spalanie benzyny na 100 km/h
-
Maniek
Re: Spalanie benzyny na 100km
A coś zmieniłeś w aucie, czy tylko styl jazdy, bo ja na razie wynik masz dobry.
- Waszko800611
- Świeżak
- Imię: Przemo
- Samochód: Spark 1.0 LS+
- Silnik:
- Kontakt:
Sam się dziwie. Żony muszę zapytać. Może gasi silnik z górkiManiek pisze:A coś zmieniłeś w aucie, czy tylko styl jazdy, bo ja na razie wynik masz dobry.
-
Tadek976
Kupiłem Sparka 1,0 LS+ w lutym 2014 z upustem bo była to produkcja listopad 2013 , żona jeździ do pracy około 14 km i na miasto , średnia spalanie to około 6,5 l/100 km w trasę mało nim jeździmy ale wychodzi jakieś 5,5 l/100 km .Ale nie to jest istotne tylko to , że mam jakiś inny licznik niż te co pokazują , mój jest z okrągłym obrotomierzem , na obudowie nie ma żadnych kontrolek bo wszystko jest a zegarze prędkościomierza i nie wyświetla temp zewnętrznej , o co tu chodzi , czy to jakaś podróba ? no i te światła które zapalają się po włączeniu silnika , to koszmar . A pilota do centralnego zamka zamontowałem sam bo w ASO krzyknęli 700 zł a ja kupiłem za około 50 zł no i robota tylko jak jadę na przegląd to go odpinam od kluczyka.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
- co do temperatury zewnetrznej sprawdz czujnik czy sie nie odłaczył
- co do swiateł to wymiana BCM lub skorzystanie z tego manuala viewtopic.php?f=136&t=633&view=unread#unread
- co do swiateł to wymiana BCM lub skorzystanie z tego manuala viewtopic.php?f=136&t=633&view=unread#unread
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe