Taaa, fajnie konkretna odpowiedź na moje pytanie.sunluci pisze: Zamiennik jest przywieziony ze Stanow.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
nowe reflektory orlando
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Re: nowe reflektory orlando
-
dessal
- Wymiatacz
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
wszystko zmierza w tym kierunku, zgodnie z nowymi przepisami właśnie będzie tak jak piszesz
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
Voodoo
Bzdura na resorach.Avatar pisze:Do czasu aż zaczną brać odpowiedzialność za podbite dowody, wtedy zaczną być rygorystyczni
Przejdę przegląd legalnie na żarówkach, godzinę później wsadzę ledy, a wieczorem zatrzyma mnie policja.
Co tu niby ma do rzeczy diagnosta i jego odpowiedzialność za świeżą pieczątkę w dowodzie?
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Niby nic, ale jak będą nagrywać film z Twojej wizyty na stacji, a tak mają robić, to już diagnosta będzie odpowiadał, że Cię przepuścił z nieprawidłowym oświetleniem, a w obecnej sytuacji w kraju, jest to więcej jak prawdopodobne, co innego jak wyjdzie, że to Ty zmieniałeś, to wtedy wniosek do sądu, i będzie dobrze jeśli kwalifikacja będzie jako wykroczenie, gorzej jak zakwalifikują jako sprowadzenie niebezpieczeństwa dla wielu osób czyli przestępstwo, co jest możliwe i prawdopodobne w tym państwie "prawa"...
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- sunluci
- Bywalec
- Imię: Damian
- Samochód: Orlando LT+ 1,8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
No to akurat mnie nie pocieszyliscie. Czyli, wszystko "raus" i powrot do przeszlosci => do zarowek.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
- sunluci
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
- sunluci
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
No to sie narobilo. Wielke sorry.wszim pisze: Taaa, fajnie konkretna odpowiedź na moje pytanie.
Wszystko co tam nadrukowane, przesle. Mam nadzieje, ze bedzie konkretniej.
-
Voodoo
Czysta fantastyka.dessal pisze:co innego jak wyjdzie, że to Ty zmieniałeś, to wtedy wniosek do sądu, i będzie dobrze jeśli kwalifikacja będzie jako wykroczenie, gorzej jak zakwalifikują jako sprowadzenie niebezpieczeństwa dla wielu osób czyli przestępstwo, co jest możliwe i prawdopodobne w tym państwie "prawa"...
Ile znasz takich realnych przypadków?
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Niestety wiele idiotów nie brakuje, pracuję przy takich rzeczach; a najwięcej będzie w Warszawie, bo NIK, "ABC" oraz inne 3 litery, teraz minister "Zero" i cały "P I ece of S[\b] hit"; już raz to przeżyłem - tworzenie na siłę, żeby tylko ukarać, bo to Polska właśnie...
Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- sunluci
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Tak jak wszim napisał - zdrowy rozsądek, to jest najważniejsze 
Bo choć większość led'ów to są straszne badziewa produkowane na masową skalę tanio w chinach, ale to nie oznacza, że każdy led jest zły. Wszystko trzeba sprawdzić, jeśli @sunluci diagnista dokładnie sprawdzał lampy i przegląd auto przeszło legalnie, a nie "stodwajścia może być?", albo "ja tych żarówek nie widziałem", to może rzeczywiście to są dobrej jakości żarówki, coś jak popularne u nas osramy ?
Kolego sunluci wrzuć na forum fotki żarowek, opisu jaki na nich jest, oraz zdjęcie wiązki światła (zdjecie przed bramą garażową, ścianą, itp.), bo wiesz - my na forum "musimy widzieć żeby uwierzyć"

O przeglądach nawet nie chcę mówić, bo niekiedy to jest już patologia...
Bo choć większość led'ów to są straszne badziewa produkowane na masową skalę tanio w chinach, ale to nie oznacza, że każdy led jest zły. Wszystko trzeba sprawdzić, jeśli @sunluci diagnista dokładnie sprawdzał lampy i przegląd auto przeszło legalnie, a nie "stodwajścia może być?", albo "ja tych żarówek nie widziałem", to może rzeczywiście to są dobrej jakości żarówki, coś jak popularne u nas osramy ?
Kolego sunluci wrzuć na forum fotki żarowek, opisu jaki na nich jest, oraz zdjęcie wiązki światła (zdjecie przed bramą garażową, ścianą, itp.), bo wiesz - my na forum "musimy widzieć żeby uwierzyć"
O przeglądach nawet nie chcę mówić, bo niekiedy to jest już patologia...
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
paulr
- Profesjonalista
- Imię: paweł
- Samochód: Brak:-(
- Silnik:
- Kontakt:
Przecież obojętnie jakie by te ledy nie były, zgodnie z naszymi przepisami być nie mogą, może być jedynie tak że diagnosta ich "nie widzi". Jak auto wyjechało z salonu na tradycyjnych żarówkach to takie musi posiadać. Wiem idiotyzm, np w pozycyjnej ale tak niestety jest.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Dla mnie trzymanie się zdrowego rozsądku to właśnie niekoniecznie trzymanie się urzędniczego przepisu i literek homologacji wybitych na obudowie. Bo i z tym różnie bywa. Ma świecić dobrze, bezpiecznie i nie oślepiać innych.
- sunluci
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Witam,
sorry, ze tak pozno dolaczam fotki.
Tak, jak pisalem: to rozwiazanie przejsciowe, az bedzie cos konkretnego i docelowego. Chcialbym miec DRL w migaczach z migaczami. Te Halo-ringi w p.mgielnych zostana. Tuttaj nie ma o czym gadac. Druga fotka, to odbicie na scianie "krotkich".
To, ze rozwiazanie DRLow jest wsiowe, juz slyszalem
Z szerokim usmiechem na twarzy, dziekuje 
Ciekawe, czego jeszcze sie dowiem (wczorajszym mecz byl super, wiec nic mnie nie zbije z tropu).
Pozdrowka!

sorry, ze tak pozno dolaczam fotki.
Tak, jak pisalem: to rozwiazanie przejsciowe, az bedzie cos konkretnego i docelowego. Chcialbym miec DRL w migaczach z migaczami. Te Halo-ringi w p.mgielnych zostana. Tuttaj nie ma o czym gadac. Druga fotka, to odbicie na scianie "krotkich".
To, ze rozwiazanie DRLow jest wsiowe, juz slyszalem
Ciekawe, czego jeszcze sie dowiem (wczorajszym mecz byl super, wiec nic mnie nie zbije z tropu).
Pozdrowka!

-
Voodoo
No bo jestsunluci pisze:To, ze rozwiazanie DRLow jest wsiowe, juz slyszalem![]()
-
paulr
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
drl w kierunkach nie jest problemem
mi się udało bynajmniej zrobić z pomocą schematu wszima:) A co do mijania, to ten co podbijał przegląd z takimi żarówkami to już nawet nie można powiedzieć że był ślepy bo to obraza dla niewidomych:D
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
Na ścianie jeden wielki kosmos nie mający nic wspólnego z prawidłowym ustawieniem świateł. Jak diagnosta przepuscił na przeglądzie pozostanie zagadką 
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- sunluci
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Nie wiem. Gosciu byl zachwycony. Zeby to sprawdzic, przywlokl jakies dziwne urzadzenie z laserem.... Nie mam pojecia o co chodzi.
Aaaa....to gorne pasmo to z DRLow.
Dobra. To teraz wiem, ze jest to ostatni szajs. Szkoda, ze SKP nie ma pojecia i zatrudnia slepych fachowcow (ktorych tutaj w nadmiarze), nie majacych pojecia o "prawidlowym ustawieniu swiatel". Nawet mnie to bawi.
Dla mnie jedyny istotny jest fakt, ze te swiatla na pewno nie oslepiaja.
I tak przy okazji wydrukuje sobie pare postow z forum i pojade z nimi do SKP. Niech to zbadaja jeszcze raz. Moze sie znajdzie jakis cokolwiek widzacy fachowiec? How knows?
A jak juz zbadaja, to pytanie do tutaj obecnych, jedynych fachowcow w sprawach oswietlenia: jak i gdzie uzyskac jakies papier z wynikami pomiarow? Nie dla forum, zeby tutaj to pokazywac, tylko dla mnie.
Dziekuje i pozdrawiam.
Aaaa....to gorne pasmo to z DRLow.
Dobra. To teraz wiem, ze jest to ostatni szajs. Szkoda, ze SKP nie ma pojecia i zatrudnia slepych fachowcow (ktorych tutaj w nadmiarze), nie majacych pojecia o "prawidlowym ustawieniu swiatel". Nawet mnie to bawi.
Dla mnie jedyny istotny jest fakt, ze te swiatla na pewno nie oslepiaja.
I tak przy okazji wydrukuje sobie pare postow z forum i pojade z nimi do SKP. Niech to zbadaja jeszcze raz. Moze sie znajdzie jakis cokolwiek widzacy fachowiec? How knows?
A jak juz zbadaja, to pytanie do tutaj obecnych, jedynych fachowcow w sprawach oswietlenia: jak i gdzie uzyskac jakies papier z wynikami pomiarow? Nie dla forum, zeby tutaj to pokazywac, tylko dla mnie.
Dziekuje i pozdrawiam.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Jak dla mnie to ustawienie świateł jest żadne. Mijania powinny tak mniej więcej świecić na ścianę:

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
paulr
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Papieru nie dostaniesz. Diagnosci tak jak pisalem wielokrotnje olewaja sprawy oswietlenia.. Zreszta widzac czasami rozne pojazdy mam wrazenie by byc diagnosta trzeba miec uposledzebie wzroku i sluchu conajlniej. Mi diagnosta wyregulowas swiatla by byly zle ustawione. I na tym sie skonczylo. Bialych kierunkowskazow i tylnych led pozycyjnych oczywiscie nie widzial. Nie chcial widziec lub po prostu chcial bym mu zaplacil 99zl za przeglad i pojecha a na kolejny przyjechal tez do niego bo przymyka oko. Przeciez jak jakis diagnosta bedzie bardzo skrupulatny to bardzo szybko sie to rozniesie i tylko nowe samochody w 100% sprawne beda do niego jezdzic. A tym samym bedzie mniej zarabiac.. A co do zdjecia to wydaje mi sie jednak ze te ledy oslepiaja bo przeciez z lewej strony gorna granica jest znacznie wyzej niz powinna byc a co za tym idzie musi swiecic po oczach a nie drodze...
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
Xa bardzo fajna fotka. Wyraźnie widać linie odcięcia których u sunluci brak
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Czyli jak pisałem niestety, brak prawidłowej geometrii odcięcia, więc to co czytałem na forum Mondeo to prawda, światła praktycznie nie do ustawienia...
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339