Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
kontrolka REZERWY PALIWA
- wiesia1986
- Bywalec
- Imię: Marcin
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 Benzyna 140km
- LPG: nie
- Kontakt:
kontrolka REZERWY PALIWA
WItam, posiadam lacetti juz okolo 2 latek i tylko raz zapalila mi sie kontrolka rezerwy ale jak bylo bardzo bardzo malo paliwa
czy to ma tak dzialac? Bezpieczniki dobre, zaroweczka dobra z kontrolki... Czy te modele tak maja czy moze cos nie tak
dzieki za odpowiedz 
- robik
- Zasłużony dla forum
- Imię: Robert
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 1.6 109KM
- LPG: LPGTECH
- Kontakt:
Re: kontrolka REZERWY PALIWA
Witaj
Ja mam już ponad 3 lata i też tylko raz się zapaliła jak wskazówka całkowicie była na zero, więc nie masz co się stresować a dla porównania kolega ma od 5 lat i jeszcze ani raz mu nie "błysnęła"
tylko że on nigdy nie jeździł do zera

Ja mam już ponad 3 lata i też tylko raz się zapaliła jak wskazówka całkowicie była na zero, więc nie masz co się stresować a dla porównania kolega ma od 5 lat i jeszcze ani raz mu nie "błysnęła"
Każdy wschód słońca...to dzień bliżej końca.
- wiesia1986
- Bywalec
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 Benzyna 140km
- LPG: nie
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
E tam, normalna sprawa, wskazówka na 0 i dopiero powoli zaczyna się jarzyć a dopiero potem zaświeca się.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
Yogi_
- Aktywny
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Nubira Kombi 1.8 CDX
- Silnik:
- Kontakt:
Witam 
Ile powinno być wtedy paliwa?
Ile powinno być wtedy paliwa?
Pozdrawiam
Krzysiek
KL1Nf35BJ7K528918
Krzysiek
KL1Nf35BJ7K528918
-
GoLL@B
- Profesjonalista
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Kiedyś to liczyłem (w stosunku do pełnego zbiornika), jak już się nie podnosi to jest ok. 10litrów, a jak się zaczyna świecić to 4l. Tak mi się przynajmniej zakodowało. Weryfikowałem to już jakiś czas temu (ok. 5 lat wstecz
).
- orzech
- Stały bywalec
- Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
- Silnik:
- Kontakt:
XaRaDaS pisze:E tam, normalna sprawa, wskazówka na 0 i dopiero powoli zaczyna się jarzyć a dopiero potem zaświeca się.
Dokładnie tak jest. Nie zapala od się razu tylko właśnie jarzy, stopniowo coraz mocniej. Wskazówka na 0 a nawet i poniżej.
-
dessal
- Wymiatacz
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
hmm...
U mnie zaświeca się i świeci cały czas, aż nie zatankuję, nie mam jarzenia, to może już inny rok modelowy i inny licznik?
U mnie zaświeca się i świeci cały czas, aż nie zatankuję, nie mam jarzenia, to może już inny rok modelowy i inny licznik?
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
kozunio12
- Aktywny
- Imię: Patryk
- Samochód: Daewoo Lacetti 1.8
- Silnik:
- Kontakt:
Trochę odkopię, ale dalej nie znalazłem odpowiedzi na pytanie - czy po przekręceni stacyjki powinna się zaświecić wskazówka rezerwy, coś w stylu testu wskaźników? Poziom paliwa z jakąś tam dokładnością pokazuje, ale wskazania rezerwy nie zobaczyłem jeszcze, mimo że wskazówka była już prawie na zerze.
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Wskazówka się nie zaświeca, ani nie idzie na maksa i wraca do poziomu paliwa, idzie do miejsca wskazującego poziom, a czy kontrolka się zaświeca "testowo", to nie pamiętam, muszę sprawdzić, jakoś na to nie zwróciłem nigdy uwagi
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Kontrolka nie zaświeci się dopóki masz odpowiednią ilość paliwa lub nie stoisz na przechyle. Przy odpalaniu to zaświeca się ABS, Check, Pasy, Poduszka to z tych co pamiętam, ale rezerwa kontrolnie się nie zaświeci. Jak chcesz sprawdzić czy nie jest przepalona żarówka to przy małej ilości paliwa podnieś przód auta, albo na jakąś stromą górkę przodem wjedź, chyba w takim położeniu częściej się rezerwa pali, albo na odwrót 
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
dessal
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Nie świeci przy teście uruchomieniowym, no chyba że brak paliwa, dokonałem sprawdzenia empirycznego
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
kjas9
- Profesjonalista
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
Ja też jestem ciekawy 2 tyg jeżdziłem na zerze ale zwątpiłem i zalałem 10 ale teraz właduję 5l do bagażnika i mam nadzieję zobaczyć kolor lampki,
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Nie zapala się
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Zapali się jak jest mało paliwa
jutro zerknę bo mi się kończy paliwo i jutro po drodze do roboty będę tankował więc to sprawdzę, dzisiaj tylko jak jechałem pod górkę się żarzyło.
-
kozunio12
- Aktywny
- Imię: Patryk
- Samochód: Daewoo Lacetti 1.8
- Silnik:
- Kontakt:
Znalazłem już na yt, kiedy zapala się rezerwa. Nie sądziłem, że wskazówka może się aż tak wychylić poza "0"
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
No u mnie dzisiaj rano się nie zaświeciła, ale jak z roboty będę wracał to powinna się zapalić, specjalnie rano nie jechałem na stację 
-
West
- Bywalec
- Imię: Marcel
- Silnik:
- Kontakt:
Dobrze, że mi się nudzi
To wygrzebałem ten temat.
W moim Camaro 1.4 jak zatankuje do pełna i przejadę dwa/trzy razy do pracy (40 km) to wskazówka już pokazuje 3/4 baku.
Przy 350 km już mam wskazówkę praktycznie na ,,0'' i tak jeżdżę sobie aż do 550-600 km wtedy zaczyna się migać a potem palić rezerwa.
Na trasie 500 km wskazówka opada normalnie tak jak powinna. Tylko na krótkich dystansach przy gaszeniu i odpalaniu leci strasznie szybko w dół ;p
Zaraz po kupnie Lacettiego wystraszyłem się ,że mam dziurę w baku... bo 100km przejechane a tu już wskazanie , że została połowa paliwa.... podjazd na stację i zatankowanie.... 8l benzyny...
Winić za to pływak ? Ktoś z Was słyszał o takim problemie z szybko opadającą wskazówką ?
W moim Camaro 1.4 jak zatankuje do pełna i przejadę dwa/trzy razy do pracy (40 km) to wskazówka już pokazuje 3/4 baku.
Przy 350 km już mam wskazówkę praktycznie na ,,0'' i tak jeżdżę sobie aż do 550-600 km wtedy zaczyna się migać a potem palić rezerwa.
Na trasie 500 km wskazówka opada normalnie tak jak powinna. Tylko na krótkich dystansach przy gaszeniu i odpalaniu leci strasznie szybko w dół ;p
Zaraz po kupnie Lacettiego wystraszyłem się ,że mam dziurę w baku... bo 100km przejechane a tu już wskazanie , że została połowa paliwa.... podjazd na stację i zatankowanie.... 8l benzyny...
Winić za to pływak ? Ktoś z Was słyszał o takim problemie z szybko opadającą wskazówką ?
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Ja tam z takim opadaniem się nie spotkałem u siebie, wskazówka potrafi się u mnie utrzymywać w jakimś zakresie, a potem lekko opaść, ale żeby na praktycznie rezerwie przejechać 200 km. to coś jest na rzeczy. Ja jak tylko zaświeci się kontrolka rezerwy to jadę na stację, nie lubię tego momentu, ale sam dopuszczam do niego, bo się nie chce podjechać wcześniej na stację 
- karpior
- Profesjonalista
- Samochód: Lacetti HB 1.6
- Silnik:
- Kontakt:
u mnie w 1.6 przez pierwsze ok. 80km wskazówka w ogóle nie drgnie, potem dopiero idzie w dół... Po 350km mam mniej więcej połowę, a najszybciej schodzi ostatnia "ćwiartka". Rezerwa przy ok. 550km się zaświeca.
U ciebie West podejrzewam właśnie pływak, może ktoś pompę paliwa wymieniał i źle założył?
U ciebie West podejrzewam właśnie pływak, może ktoś pompę paliwa wymieniał i źle założył?
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Albo coś z potencjometrem uszkodzone.
@West - próbowałeś kilka/kilkanaście razy zatankować do pełna, żeby pływak i potencjometr "rozruszać" ?
@West - próbowałeś kilka/kilkanaście razy zatankować do pełna, żeby pływak i potencjometr "rozruszać" ?
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
West
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Tak, właśnie za każdym razem tankuje do pełna i wyjeżdżam bak do ,,rezerwy''. Już koło 5-6 tyś od sierpnia tak zrobiłem.
Pytam tutaj bo może ktoś miał z tym styczność. Odkąd go kupiłem to tak jest a wiem, że długo stał to pewnie przez to ;P
Pytam tutaj bo może ktoś miał z tym styczność. Odkąd go kupiłem to tak jest a wiem, że długo stał to pewnie przez to ;P
-
West
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Minus jest taki, że wskazówka szybko spiernicza na dół
Ale po około 300 km stoi w miejscu przez następne 300 km aż do zatankowania
I to jest ekonomia - robić 300 km prawie,że na ,,żydzie'' 
Ale po około 300 km stoi w miejscu przez następne 300 km aż do zatankowania
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Tak ostatnio zacząłem kontrolować wskazówkę i wydaje mi się, że ona nieregularnie się opuszcza, raz stoi, a później opada i znowu się zatrzymuje i znowu opada, nie ma płynności w opadaniu. U mnie na pewno nic nie było robionego w temacie pompy paliwa, pływak i potencjometr.