pablo1 pisze:Ja u siebie zalałem 4,5 litra oleju, jeśli auto stało pod górkę to jest przyczyna dizlowania przy odpaleniu,ja jak postawię pod górkę albo prawy bok jest wyżej to słyszę ten dźwięk przez ułamek sekundy. Jeśli parkuje na równym terenie to mam ciszę, nawet po trzech dniach, filtr oczywiście mam filtrona z zaworkiem.
Zdecydowanie potwierdzam to, co napisał pablo1, że jak auto jest zaparkowane gdzieś na pochyłym terenie to słychać dizlowanie po odpaleniu zimnego silnika. Ostatnio przebywając nad naszym morzem auto stało zaparkowane przez 10 dni. Po odpaleniu cisza, żadnego krótkiego dizlowania. Wróciłem z nad morza i wieczorem zaparkowałem samochód na zboczu przodem do góry. Na drugi dzień rano odpalam silnik i usłyszałem krótkie dizlowanie. Postanowiłem poeksperymentować trochę i zaparkowałem samochód w tym samym miejscu, ale tyłem do góry. Rano po odpaleniu silnika słychać krótkie dizlowanie

Postanowiłem jeszcze raz zaryzykować i tym razem zaparkowałem samochód bokiem, prawym bokiem w dół. Po odpaleniu na drugi dzień znowu krótkie dizlowanie

Od tamtej pory parkuję tylko na równym terenie i od tamtej pory cisza. No ki czort

Do tej pory dizlowanie u mnie występowało sporadycznie. Później uświadomiłem sobie, że to się zawsze dzieje tylko w jednym miejscu gdzie parkuję, właśnie na zboczu tej górki. Może tam jakaś czarna dziura jest