Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Jakie żarówki H7 ?
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Jakie żarówki H7 ?
Witam,
muszę kupić żarówki, bo jedna padła, a w bagażniku chyba już 5 przepalonych leżało, więc muszę kupić jakieś i teraz pada pytanie, czy brać tanie czy lepiej zapłacić za markę ? Po robocie bym podjechał do marketu i kupił, w sumie nie wiem co tam mają (Auchan) Na pewno Philipsy mają, może jeszcze coś markowego.
muszę kupić żarówki, bo jedna padła, a w bagażniku chyba już 5 przepalonych leżało, więc muszę kupić jakieś i teraz pada pytanie, czy brać tanie czy lepiej zapłacić za markę ? Po robocie bym podjechał do marketu i kupił, w sumie nie wiem co tam mają (Auchan) Na pewno Philipsy mają, może jeszcze coś markowego.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Wesley
- Profesjonalista
- Imię: Piotrek
- Samochód: Epica 2.0 + gazownia
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Re: Jakie żarówki H7 ?
Hmm, Osramy NB+ wytrzymały około pół roku, rozmawiam z Konradem, może jakieś Tungsramy ?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Wesley
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Ja teraz wsadziłem jakieś marketowe "no name" i niedługo wsadzam to: http://ferrosound.net/pl/p/Zestaw-Xenon-H7-HID-SLIM/641
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
To montuj szybciej, wyrobisz się na spota z tym ?
- Wesley
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Raczej nie. Nie mam kiedy podjechać i kupić
- w weekendy nie pracują a w tygodniu się nie wyrabiam. Ale jeżeli chodzi o opinię to Artur (był już na spocie swoją Epicą) ma to zamontowane od kilku miesięcy i bardzo sobie chwali 
-
GoLL@B
- Profesjonalista
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Mi Nightbreaker (H4) wytrzymał od stycznia. Najechane jakieś 28k km. Jedna padła, miałem kupić drugi zestaw i podmieniać sukcesywnie w miarę jak będą się przepalać.
Ostatecznie tymczasowo włożyłem Tungsrama (nawet używanego, tego co był zanim założyłem NB) i powiem Wam szczerze że jakiejś kosmicznej różnicy to tak naprawdę nie ma. Widać różnicę patrząc na reflektor, bo NB jest jaśniejszy, ale patrząc na oświetlenie drogi to zaczynam wątpić, czy jest sens przepłacić 3x w stosunku do tungsrama.
Ostatecznie tymczasowo włożyłem Tungsrama (nawet używanego, tego co był zanim założyłem NB) i powiem Wam szczerze że jakiejś kosmicznej różnicy to tak naprawdę nie ma. Widać różnicę patrząc na reflektor, bo NB jest jaśniejszy, ale patrząc na oświetlenie drogi to zaczynam wątpić, czy jest sens przepłacić 3x w stosunku do tungsrama.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Kupiłem unitec Xenon Mega White +20%
Później Konrad załatwi jakieś Tungsramy, bo potrzebowałem w sumie na szybko żarówek, a zwolennikiem jestem takim, że jak zmieniać to komplet, bo i tak zaraz ta druga co przetrwała padnie 
- Wesley
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Ten tego... zamontowałem sobie dzisiaj to: http://ferrosound.net/pl/p/Zestaw-Xenon-H7-HID-SLIM/641 i powiem Wam - jest efekt WOW 
Nareszcie coś widać

Nareszcie coś widać
-
dessal
- Wymiatacz
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
samopoziomowanie i spryskiwacze masz? jak nie to wiesz...
na spocie 10. 12 odbiorę Ci DR
a na poważnie to masz teraz niehomologowane źródło światła...
na spocie 10. 12 odbiorę Ci DR
a na poważnie to masz teraz niehomologowane źródło światła...
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
MarcinekNu2
- Profesjonalista
- Imię: Marcin
- Samochód: Evanda
- Silnik:
- Kontakt:
Też zrezygnowałem z Xenonów jak miałem kiedyś Nubire II z soczewkami...po prostu policja zabrała mi dowód rejestracyjny po krótkim pościgu. Ale wcześniej jeździłem tak 6 lat. Pierwszy zestaw kosztował mnie 500 zł.
I nie chodzi tu nawet o samopoziomowanie i spryskiwacze ale o to, że lampa nie ma odpowiednich oznaczeń.
I nie chodzi tu nawet o samopoziomowanie i spryskiwacze ale o to, że lampa nie ma odpowiednich oznaczeń.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
A słyszał o akcji policji z światłami, od 10 do 21 chyba mają mocno kontrolować i pouczać, albo wlepiać mandatyWesley pisze:Ten tego... zamontowałem sobie dzisiaj to: http://ferrosound.net/pl/p/Zestaw-Xenon-H7-HID-SLIM/641 i powiem Wam - jest efekt WOW
Nareszcie coś widać![]()
- Wesley
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
To chyba będzie bezpieczniej jak nie przyjadędessal pisze: na spocie 10. 12 odbiorę Ci DR![]()
a na poważnie - Panowie, wiem co i jak i liczę się z tym. Kolega jeździ już od roku i kontroli miał kilka - nikt się nie czepiał
Ingerencji nie ma praktycznie żadnej, w razie czego zawsze mogę na szybko zdemontować i wsadzić zwykłe lampki
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Masz soczewki? Bo xenon w zwykłej lampie to porażka, w soczewce aż tak źle nie jest
Jeśli do lacia byłyby dostepne w PL soczewki, to też bym xenon rozważył, ale barwie naturalnej, żeby się w oczy nie rzucało.
Znam auto które na soczewce i założonych xenonach przechodziło przeglądy bez problemu, więc...
Jeśli do lacia byłyby dostepne w PL soczewki, to też bym xenon rozważył, ale barwie naturalnej, żeby się w oczy nie rzucało.
Znam auto które na soczewce i założonych xenonach przechodziło przeglądy bez problemu, więc...
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
dessal
- Wymiatacz
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
Wszystko zależy na kogo trafisz, na lampie masz oznaczenia do jakiego źródła światła są przeznaczone, a dla 997 to "czysty" wynik, mandat za światła oraz dowód idzie się paść, nawet jak przy nich zmienisz na żarówki, nie poradzisz, producent nie przewidział, miałem w MB W124, owszem lepiej było, aż mi na przeglądzie diagnosta powiedział, że albo zdejmuję, albo nie przejdzie przeglądu i barwę 4300K miałem nie jakieś niebieskie, po kontroli drogówki, już mi się odechciało kopać z koniem i wróciłem do H4 NBWesley pisze: a na poważnie - Panowie, wiem co i jak i liczę się z tym. Kolega jeździ już od roku i kontroli miał kilka - nikt się nie czepiał
Ingerencji nie ma praktycznie żadnej, w razie czego zawsze mogę na szybko zdemontować i wsadzić zwykłe lampki
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- Wesley
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
- h20pali
- Świeżak
- Imię: Leszek
- Samochód: Orlando 1.8 LTZ LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Barwa 4300k w soczewkach wygląda jak oryginał. Też takie miałem w Sabie ale po jakimś czasie zdjołem z powodu legalności. Tym bardziej tu w Anglii ubezpieczalnia mogła by się doczepić ze kogoś oslepiałem.
Np: kolega przyciemnił sobie szyby i zmienił felgi z 15 na 17 miał wypadek i ubezpieczenia robiła problemy że felgi niestandardowe niewiadomo jak auto na nich się zachowuje Ale to w Anglii w Polsce chyba jeszcze tak nie ma.
Ja osobiście wolę teraz zamiast hid coś legalnego typu NB, czy Philips teraz mam X treme vision już prawie rok także pewnie niedługo któraś padnie i mam chęć spróbować Tungsram.
Np: kolega przyciemnił sobie szyby i zmienił felgi z 15 na 17 miał wypadek i ubezpieczenia robiła problemy że felgi niestandardowe niewiadomo jak auto na nich się zachowuje Ale to w Anglii w Polsce chyba jeszcze tak nie ma.
Ja osobiście wolę teraz zamiast hid coś legalnego typu NB, czy Philips teraz mam X treme vision już prawie rok także pewnie niedługo któraś padnie i mam chęć spróbować Tungsram.
Orlando 1.8 LPG LTZ 2011 Right hand drive
Saab 9-3 2.0 T LPG 2008 Right hand drive
Saab 9-3 2.0 T LPG 2008 Right hand drive
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Ja mam HID ale nie na Slimie... Możesz założyć D2R czyli z przesłoną
I daje radę, odcina strumień świetlny zamiast soczewki.
O partsy pisz PW.
-
MarcinekNu2
- Profesjonalista
- Imię: Marcin
- Samochód: Evanda
- Silnik:
- Kontakt:
Miałem 4300K i się czepili. Pewnie policjant był fanem Daewoo i wiedział, że Xenonów w Nubirze II nie montowali.