Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Ryglowanie klapki wlewu paliwa.
-
pawik31
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Samochód: Ceuze
- Silnik:
- Kontakt:
Ryglowanie klapki wlewu paliwa.
Nie działa mi ryglowanie klapki do wlewu paliwa podczas zamykania centralnym zamkiem. Wcześniej coś dziwnie stukało w tej okolicy przy zamykaniu samochodu. Generalnie wymiana tego siłownika od zamka klapki do wlewu w ASO (samochód nie jest już na gwarancji) to ok. 300zł. Miejscowy mechanik pierwotnie chcial sie za to zabrac bo moze tylko cos sie zacielo w tym zamku, (kupno samej czesci to ok 80-150zl) ale ostatecznie spasował stwierdzając, że musiałby rozmontować pół bagażnika z plastików.
W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś wie czy da się dopasować po prostu korek do wlewu paliwa na osobny kluczyk? Samochod Cruze kombi 2013r. 1.4 T LTZ
W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś wie czy da się dopasować po prostu korek do wlewu paliwa na osobny kluczyk? Samochod Cruze kombi 2013r. 1.4 T LTZ
- endriu333
- Profesjonalista
- Imię: Andrzej
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
Re: Ryglowanie klapki wlewu paliwa.
1) pisz w odpowiednich działach - to jest spark 2) zmień mechanika 3) do silownika zamka dobieramy się tak, ze zdejmujemy nadkole, odkrecamy korek i tara wyciągamy tą plastikową obudowę wraz z silownikiem 4) na bank korek można dobrać tylko po co?
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB
-
pawik31
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Samochód: Ceuze
- Silnik:
- Kontakt:
Odnośnie wątków - u góry jest napisane że to jest dział dla Cruze.
Łatwiej i taniej kupić korek na kluczyk niż wymieniać ten siłownik, pomijam, że sam siłownik nowy to ok. 150zł (tak twierdzi ASO) a używany na allegro coś koło 80zł.
Łatwiej i taniej kupić korek na kluczyk niż wymieniać ten siłownik, pomijam, że sam siłownik nowy to ok. 150zł (tak twierdzi ASO) a używany na allegro coś koło 80zł.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
no to szukaj korka, podejrzewam ze szybciej kupisz i wymienisz siłownik. Korka z zamkiem nie przewidziano do Opla/Chevi.
A watek ci przeniosłem, dlatego jestes w właściwym teraz.
A watek ci przeniosłem, dlatego jestes w właściwym teraz.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- endriu333
- Profesjonalista
- Imię: Andrzej
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
Tylko pytanie co.mu dolega? Ja kiedyś miałem tak, ze ten rygiel cofnął się za bardzo i się zablokował. Odkrecilem nadkole, ustawiłem rygiel na otwór i działa.... Dla mnie korek na kluczyk byłby upierdliwy ale ...jak kto lubi.
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB
-
rafi1985
- Świeżak
- Imię: Rafał
- Samochód: Aveo t 250
- Silnik: 1,2 84 km
- LPG: Nie
- Kontakt:
Witam
Odświeżam temat.
Nie działa mi ryglowanie klapki wlewu paliwa. Wydaje mi się że złamał się bolec przy klapce. Podpowie ktoś jak to wymienić?
Odświeżam temat.
Nie działa mi ryglowanie klapki wlewu paliwa. Wydaje mi się że złamał się bolec przy klapce. Podpowie ktoś jak to wymienić?
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
zdjąć boczek w bagażniku, ale to dział Cruze