Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Lampy tył
-
sobieckimarcin
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
Lampy tył
Witam. Mam problem z tylną lewą lampą w błotniku. Zaparowana jak diabli. Dopatrzyłem sie pęknięć przy gniazdach żarówek i stopiłem plastik lutownicą żeby to załatać oczywiście tak żeby samych gniazd nie deformować żeby uszczelka dobrze przylegała. Niestety nic to nie dało. Pytanie czy ktoś z Waz miał ten nas problem ? Zanim wydam kasę na drugą lampę kombinuje jeszcze żeby tą co mam porozbierać,wysuszyć i uszczelnić lub na chama posklejać. Rozbierał ktoś z Was już lapy tylne ? Jest to do zrobienia ? Inny pomysł jak sie pozbyć problemu mile widziany.
-
MarcinekNu2
- Profesjonalista
- Samochód: Evanda
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Lampy tył
Miałem podobnie, tyle, że w Evandzie. Kupiłem używkę, stan igła, bo moja była pęknięta. I i pewnego dnia zaparowała. Jak, nie mam pojęcia. Myślałem, że jak zaparowała, to i odparuje ale po tygodniu, nic. Ani dmuchanie suszarką ani wygrzewanie. Nic nie pomagało. W końcu się zdenerwowałem i wywierciłem dwa małe otworki w dolnym rancie. Niestety przy okazji wpadło parę wiórów do środka. Po tym dałem nadmuch z kompresora i po paru dniach para znikła i się już nie pojawiła. Tylko trzeba pamiętać by otwory zatkać potem jakąś gąbką bo się trochę syfu dostanie jak u mnie.
-
sobieckimarcin
- Świeżak
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Lampy tył
To zrobiłeś odpływ o widzisz na to nie wpadłem. Dzięki, spróbuje ją jednak rozebrać bo chyba jakieś zatrzaski ma lampa a przynajmniej tak to wygląda.