Witam od kilku dni co jakiś czas we wnętrzu wyczuwalny jest zapach spalenizny,jakby przypalonej gumy. Podczas spokojnej jazdy, nie piłuje sprzęgła ani ostro nie hamuje. Wczoraj zapach sie wydzielił podczas parkowania przy prędkości z 10km/h. Po otworzeniu maski zapach wyczuwalny był z lewej strony. Wiem,ze nie jestescie wróżkami,ale moze mial ktos z was podobny problem lub mozecie mnie pokierowac na co zwrocic uwage, co mogloby dawac taki zapach ?
Chevrolet lacetti hatchback 2007
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Zapach spalenizny
-
Bruklin10
- Świeżak
- Imię: Robert
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Zapach spalenizny
Może wyciek oleju na kolektor wydechowy? Chociaż nie wiem jaki dokładnie zapach czujesz:P
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Moim zdaniem jedno z trzech:
-kostka od świateł za zegarami
-jakieś zwarcie spowodowane prze ew. wyciek z wężyka spryskiwacza tylnej szyby (działa ci spryskiwacz szyby tył ?)
-jakiś preparat do odgrzybiania klimy ktoś zaaplikował przez kanały wentylacyjne i spłynął on na nagrzewnicę.
U mnie kiedyś też coś lekko śmierdziało, ale po jakimś czasie przestało. Nie zagłębiałem tematu, bo nie miałem motywacji ;P
-kostka od świateł za zegarami
-jakieś zwarcie spowodowane prze ew. wyciek z wężyka spryskiwacza tylnej szyby (działa ci spryskiwacz szyby tył ?)
-jakiś preparat do odgrzybiania klimy ktoś zaaplikował przez kanały wentylacyjne i spłynął on na nagrzewnicę.
U mnie kiedyś też coś lekko śmierdziało, ale po jakimś czasie przestało. Nie zagłębiałem tematu, bo nie miałem motywacji ;P
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
A po otwarciu maski też coś było czuć? Ja też kiedyś miałem smród spalenizny w aucie i okazało się, że przekaźnik wtopił się w tablice bezpieczników. Sprawdziłbym jeszcze czy wszystko w aucie działa np wycieraczki, spryskiwacze, światła, kierunki itp. Mi np po spaleniu przekaźnika (nie chevrolet) przestały działać światła mijania i wentylator dmuchawy.
-
Bruklin10
- Świeżak
- Imię: Robert
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Swiatla dzialaja,wycieraczki rowniez. Nie dalej jak miesiąc temu nabijalem klime. Zapach taki zaczalem odczuwać kilka dni po wymianie amortyzatorow i lacznika stabilizatora w tylnej osi. Ale tam raczej wszystko jest ok
- orzech
- Stały bywalec
- Imię: Marcin
- Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
- Silnik:
- Kontakt: