Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Cruze 2009 - rozpracowujemy wnętrze :)

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
Kamilka54
Świeżak
Imię: Kamila
Samochód: Cruze 1.6 Lim. Edit.
Silnik:
Kontakt:

Re: Cruze 2009 - rozpracowujemy wnętrze :)

Post autor: Kamilka54 »

etac Misty lake to biały mat?

Regulus dzięki za linki! Jak skomplikowany jest montaż takiej kamerki? Zamówię chyba, wydatek niezbyt duży, tylko muszę znaleźć kogoś, kto pomoże z montażem, bo od spodu sporo tych kabelków jest :(
Awatar użytkownika
etac
Prezes
Prezes
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Post autor: etac »

to jest misty lake.

Obrazek
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Baba a na kolorach się nie zna, kto by pomyślał... :Y

No to nijak do białego niestety nie będzie pasował, musiałabym przemalować.
Chyba kupię pierwszą kamerkę przesłaną w linku (tylko sprawdzę, czy średnica otworu się zgadza) i będę kombinować, żeby włożyć w ten sam otwór, skoro już ktoś się napracował, żeby go wywiercić (abstrahując od estetyki tego rozwiązania)
Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Imię: Przemysław
Samochód: cruze 1.8
Silnik: 1.8 , 141 KM
LPG: BRC
Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
Kontakt:

Post autor: Przemek »

A no tak... bazowo ta listwa byla w korze auta.Kup teraz chromowana nie ma co sie bawić w kolory. A kamerke mozesz kupić też taką montowaną w ramce teblicy rejestracyjnej 😀A czarny dach jest wypasiony.
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Przemek - taak, ten dach wygląda z daleka jak przeszklony :)
Jak rozumiem, ten środek black&white to też nie jest fabryczna sprawa? :zastanawiasie:

Co do kamerki to muszę to zrobić koniecznie, priorytet!
Załączniki
47317046_529623490838597_1996751779336814592_n.jpg
arturf
Specjalista
Imię: Artur
Samochód: Cruze LT MY2010
Silnik: 1.8, 2H0, 141KM, benz.
Kontakt:

Post autor: arturf »

Nie, to nie jest fabryka, ale zrobione z głową i poczuciem estetyki jak dla mnie więc spory plus dla poprzedniego właściciela :)
Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Kontakt:

Tak, wygląda bardzo dobrze .Jedynie nie podoba mi się gałka zmiany biegów ( za duża - chociaż fajna ) i białe ramka zegarów , ale wszystko do siebie jak najbardziej pasuję . Poprzedni właściciel włożył dużo pracy w oklejenie ( przypuszczam eko skórą ) boczków i deski rozdzielczej , oraz pomalowanie plastikowych podłokietników i panelu otwierania szyb ) , chociaż jestem ciekaw czym to zrobił i czy nic się nie ściera.Ciekawe nakładki na pedała , ( pewnie nawiercane i przykręcane ) dołóż jeszcze tylko podstopnice ( chociaż nie wiem czy znajdziesz w podobnym wzorze , co najwyżej gładka będzie pasować ) Co do kamerki : https://allegro.pl/kamerka-parkowania-w ... 45210.html.

Dodano po 59 sekundach:
Chociaż jak się teraz przyglądam to mam wrażenie , że tapicerka jest w oryginalnym szarym kolorze ,( ale baza z nawigacją ? ) , a jedynie plastiki są pomalowane na biało.
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Cieszę się, też mi się wydawało, że całkiem z głową to zrobione. Myślicie, że ta kamera będzie pasować? Chcę kupić w stolicy od ręki:

https://sklephadron.pl/podwieszane/4936 ... szana.html
Awatar użytkownika
C77
Fachman
Imię: Nieomylna Legenda
Samochód: 1st. Cruze on Drive2
Silnik: 18XER
Kontakt:

Post autor: C77 »

Przemek pisze: 12 gru 2018, o 10:00 ale baza z nawigacją ?
To nie baza. To LS dla MY2010.

Chyba bazy nie widziałeś nigdy :mrgreen:
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG
Obrazek
Ja na Drive2
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Kontakt:

Post autor: Regulus »

Jeździł do Berlina, czy sprowadzony?

Co do kamerki to każda będzie pasowała, byle dziurka nie była za mała/za duża w stosunku do obiektywu. Ale cena z kosmosu - na Allegro 20 zł. Poczekaj chwilę, poszukamy jeszcze.

Ewentualnie możemy zrobić spota w niedzielę (sobota pracująca). W razie niepogody spotykamy się w CH Fort Wola, ale nie wiem, czy parking jest nadal dostępny, bo się likwidowali.

Przemek: nawigacja jest dołożona.

Coś jest dziwnego w sterowaniu na kierownicy - LS miał tempomat. Także raczej Base przerobione.
Awatar użytkownika
C77
Fachman
Kontakt:

LS miał tempomat dopiero od MY2011

Dodano po 1 minucie 59 sekundach:
Kurde wy naprawdę nie wiecie jak baza dla MY2010 wyglądała! :mrgreen:
Obrazek
Ja na Drive2
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Regulus pisze: 12 gru 2018, o 10:24 Jeździł do Berlina, czy sprowadzony?

Co do kamerki to każda będzie pasowała, byle dziurka nie była za mała/za duża w stosunku do obiektywu. Ale cena z kosmosu - na Allegro 20 zł. Poczekaj chwilę, poszukamy jeszcze.

Ewentualnie możemy zrobić spota w niedzielę (sobota pracująca). W razie niepogody spotykamy się w CH Fort Wola, ale nie wiem, czy parking jest nadal dostępny, bo się likwidowali.

Przemek: nawigacja jest dołożona.

Coś jest dziwnego w sterowaniu na kierownicy - LS miał tempomat. Także raczej Base przerobione.
Chyba sprowadzony, w sumie to nie wiem dokładnie. Wybiorę chyba coś z aukcji tego użytkownika: https://allegro.pl/kamera-cofania-4led- ... 7111453110 , bo można odebrać od ręki na WGE, więc jakbyś coś podpowiedział to biorę od razu. Dopytałam koleżanki z Woli i mówi, że parking tam nadal czynny, więc niedziela super, spadasz mi z nieba!
Awatar użytkownika
C77
Fachman
Kontakt:

Chcieli bazę - maja bazę :D

Obrazek
Obrazek
Ja na Drive2
Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Kontakt:

A no tak radio chinczyk...Uuu no tak , brak tempomatu , klimatyzacja manualna , tylne szyby na korbkę , plastiki w macie ( nic lakierowanego ) , tapicerka i boczki chyba nie z materiału ( chociaż tutaj ciężko zobaczyć ), brak srebrnych nakładek na głośniki i srebrnej nakładki na kierownice ( chociaż są wysokotonowce w słupkach ), brak górnego schowka w desce rozdzielczej . Ojj byłoby co tutaj dokładać :) Chociaż ciekawe , że kierownica obszyta skórą gładką i perforowaną , u mnie była tylko gładka.

Dodano po 1 minucie 46 sekundach:
Nie znam się na kamerkach cofania ( ja jej nie posiadam ) , ale dołóż już do czegoś lepszego ( po co za dwa lata masz znowu wymieniać kamerkę , bo tak samo jak obecna przestanie działać )
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Też chciałem polecić tego użytkownika, jest też wersja z a 25 zł i chyba niczym się nie różnią prócz ceny, ale zawsze możesz dopytać na miejscu https://allegro.pl/kamera-cofania-4led- ... 53110.html

Zobacz jaki numer jest wpisany na berlińskiej naklejce - jak nie nasz, to już wiadomo (ja też mam taką :) )

Co do niedzieli, mogę ogłosić spota, może ktoś jeszcze będzie zainteresowany. Jedyny problem jaki widzę, to jak przymocować kamerkę do listwy w 'warunkach polowych' - normalnie użyłbym pistoletu do kleju na gorąco. Mam jakiś klej montażowy 'na zimno' ale bez gwarancji, że wytrzyma na mrozie... Dużo zależy od tego, jakie rozwiązanie zastosował autor modyfikacji.
Awatar użytkownika
wszim
Zasłużony dla forum
Imię: Wojtek
Samochód: był orlando
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
Kontakt:

Post autor: wszim »

Jak to jest chińczyk to być może kwestia samej konfiguracji w systemie. Sam sobie na początku takie kuku zrobiłem, że nie było obrazu z kamery tylko same linie.
viewtopic.php?f=76&t=5273#p93375
wszim pisze: 14 sie 2017, o 09:13 Eureka. Naprawiłem kamerę. Włączyłem opcję Rev check i obraz się pojawił.
Obrazek
Widocznie kliknąłem niechcący wczoraj jak sobie przeglądałem te menu ustawień. A ja dzisiaj tak się przygotowałem na walkę ze sprzętem, mam aparat z wyjściem AV mam turystyczny telewizorek z wejściem AV, zabrałem oscyloskop i całą torbę druciarstwa, do późna studiowałem forum, w nocy spać nie mogłem i specjalnie wziąłem urlop. Przyjechałem do garażu nabuzowany ale zanim zacząłem dewastację postanowiłem sprawdzić to jedno menu, na które wczoraj wpadłem przed zaśnięciem. Klik i działa :-D
No to mam przed sobą cały dzionek żeby popsuć coś innego. Do przetestowania jeszcze kilka rzeczy zostało.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Regulus pistoletu nie posiadam, ale jak trzeba, to zakupię :) Albo cokolwiek trzeba, żeby to jakoś miało ręce i nogi. Jak oglądam na powiększeniu swoje wczorajsze zdjęcia, to wygląda mi na wklejony obiektyw w wywiercony otwór.

Naklejkę sprawdzę po pracy i zmierzę ten otwór kamery. A w piątek wyślę starego, żeby kupił 8-)

wszim
tak, to chińczyk - gdzie znajdę to "Rev check" ? Grzebałam trochę w ustawieniach, ale jest tam strasznie dużo opcji, część po polsku, część właśnie taka skrótowa....

Czy to auto ma czujniki parkowania jakieś, które powinny "pikać" jak zbliżam się do przeszkody? Czy nie ma fabrycznie?
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Jeśli ma w tylnym zderzaku czujniki parkowania (takie okrągłe wielkości 2-złotówki) to powinien pikać. Co do pistoletu klejowego, to problem jest w braku dostępu do prądu.

Chińczyki są różniste, ale skoro część menu jest po polsku, to raczej urządzenie na Androidzie i ustawienia powinny być w tym samym miejscu, co u Wojtka.
Awatar użytkownika
C77
Fachman
Kontakt:

Przemek pisze: 12 gru 2018, o 10:41 Chociaż ciekawe , że kierownica obszyta skórą gładką i perforowaną , u mnie była tylko gładka.
Nabrałeś się, to imitacja :mrgreen: jest cała plastikowa :Y

Obrazek
Obrazek
Ja na Drive2
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Regulus pisze: 12 gru 2018, o 11:37 Jeśli ma w tylnym zderzaku czujniki parkowania (takie okrągłe wielkości 2-złotówki) to powinien pikać. Co do pistoletu klejowego, to problem jest w braku dostępu do prądu.

Chińczyki są różniste, ale skoro część menu jest po polsku, to raczej urządzenie na Androidzie i ustawienia powinny być w tym samym miejscu, co u Wojtka.
Pistolety są też akumulatorowe, więc może po prostu zaopatrzyć się w takowy? Urządzenie jest na Androidzie, tylko problem żeby "to miejsce" tam zlokalizować :D
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Jak masz gdzie pożyczyć, to by nie zawadziło. Ale zaczekajmy na Wojtka, może problem zniknie za dotknięciem czarodziejskiej różdżki :D
Awatar użytkownika
wszim
Zasłużony dla forum
Imię: Wojtek
Samochód: był orlando
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
Kontakt:

Post autor: wszim »

Gdyby Kamilka nam dawała więcej danych i fotek byłoby prościej. Tylko jedno dalekie zdjątko dało mi do myślenia, że to chyba sprzęt ze stajni Roadnav, być może model s160 z androidem 4, czyli taki jak mam i kilku tutaj jeszcze. Problem w tym, że ja nie mam już oryginalnego firmare więc i dostęp do nastaw wygląda trochę inaczej niż był w zakupionym sprzęcie. Ale może te rzeczy się akurat nie zmieniły, nie wiem, nie mam jak porównać. Zdjęcie, które zamieściłem dotyczyło jednak oryginalnego firmware, z którym zakupiłem tego chińczyka. Dlatego musisz szukać takiego menu. Podpowiem ewentualnie dopiero jutro jak poklikam w swoim, ale nie wiem na ile pomogę, bo teraz dostęp może być inny niż był w ori. Oryginalny soft miałem krótko. Ale walcz dziewczyno bo kamera wsteczna to najsensowniejszy gadget ostatniej dekady motoryzacji.
Dziś mi się już nie chce schodzić do auta bo mam wstręt. Zakupiłem wypasione b drogie gogle narciarskie i wydawało mi się, że je wrzuciłem do auta. Pół godziny spędziłem na ich poszukiwaniu w aucie - po prostu, amba znikły. Niewiele brakło a wybebeszałbym tapicerkę, zmokłem jak kura przy tych poszukiwaniach bo lało wiało i nic. K... znikły wyparowały nie wiem gdzie, orlando je złośliwie zeżarł nie wiem. Wychodzi, że gdzieś w trasie między domem a autem je zgubiłem ale nie wiem jak, bo trzymałem w ręku. Kaplica, kilka stówek w plecy, wkurw na siebie za debilizm i brak gogli. Ktoś się ucieszy, nówki w pudełku z paragonem nawet metki jeszcze nie zerwałem.. mać.
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Przepraszam za mało zdjęć, ale jak człowiek wychodzi z domu o 6 i wraca o 21, to już nawet nie ma jak zrobić porządnych fotek i pogrzebać trochę przy sprzęcie... Niemniej znalazłam opcję „Rev Check”, była zaznaczona. Jak ją odznaczyłam i dałam wsteczny, to kamerka wcale sie nie załączyła (czytaj nie pokazał sie ten czarny ekran z liniami).... wiec Regulus, musimy działać w niedziele :)

A co do gogli - współczuje. Jak to mówi moja mama „diabeł ogonem nakrył „ 👎

Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
Tak to wyglada:
Załączniki
1F38ED21-ADF4-4053-8C38-D957A1ADE1E9.jpeg
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Na wszelki wypadek jeszcze wyłącz 'rev mute' jak na obrazku Wojtka. Jak nie pomoże kupuj kamerkę i wymienimy w niedzielę. Zrobię ogłoszenie o spocie, może jeszcze ktoś podjedzie.
Kamilka54
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Regulus, tak zrobiłam - bez rezultatu, nic ta opcja nie zdziałała. Ogłoś spota, chętnie zapoznamy się z innymi fanami marki :tak: :tak:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Elektryka/Elektronika”