Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Check Engine - P2096

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
andrzejo4
Bywalec
Imię: andrzej
Samochód: CRUZE
Silnik: 1.8
Kontakt:

Re: Check Engine - P2096

Post autor: andrzejo4 »

sprawdzę te kable. Wczoraj wykasowałem jakieś 3 razy błąd p2096 i dzisiaj jak przyjechałem do roboty to sprawdziłem i okazało się że nie mam tego błędu :rotfl: . Ja nie odpinałem klemy żeby komputer zresetować i może dla tego po trzecim razie komp zrobił sobie nowe korekty i jest ok oby tak zostało jutro jazdę do gazowników na regulację i mam nadzieje że się wyleczyłem z tego błędu
andrzejo4
Bywalec
Imię: andrzej
Samochód: CRUZE
Silnik: 1.8
Kontakt:

Post autor: andrzejo4 »

piszę pod postem bo nie mogę go edytować. Niestety czar prysł. Dzisiaj pojechałem do gazownika na serwis i powiedział że sonda druga nie pracuje na początku później niby zaczęła, poustawiał na postoju gaz i w czasie jazdy. Mówił że jeśli chodzi o ten błąd P2096 to najlepszym rozwiązaniem jest założyć emulator. Mówiłem mu że druga sonda bierze udział w mieszance paliwa to on na to że można ją całkiem wykręcić i silnik będzie chodził normalnie.... puenta jest taka że poustawiał wszystko na desce czystko ale pod domem tak z ciekawości sprawdziłem sobie błędy w kompie i :x wrócił ten błąd i wydaje mi się że jak gościu mi proponuje od razu emulator to raczej nic mi już nie pomoże...... korekty wyszły mu na zero a błąd nadal jest tylko ciekawe czy na desce się pojawi. A może jest tak że teraz komp musi zrobić sobie nowe korekty do gazu już sam nie wiem ręce mi opadają
Starczy
Świeżak
Imię: Damian
Samochód: Cruze
Silnik: 1,8
LPG: TAK
Kontakt:

Post autor: Starczy »

I mnie dopadł ten błąd. Samochód po kilku naprawach. Między innymi wyregulowanych luzach, zmienionych KZFR, nowych świecach, cewkce i nowej sondzie lambda 1. Auto ładnie pracuje na benzynie, ale na komputerze ok. 14% LTFT na biegu jałowym. Przy jeździe powyzej 2 tyś obrotów korekty się wyrównują i oscylują w okolicach 0%. Kwestia nieszczelności? Gdzie radzicie szukać przyczyny?
Awatar użytkownika
etac
Prezes
Prezes
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times
Kontakt: