Kupiłem niedawno Olka 2.0 vcdi 163 KM 2012 rok. Chciałbym zamontować sobie ledowe światła do jazdy dziennej, np. takie jak mam w moim starszym Sceniku. Konkretnie Philips Daylight z banalnie prostym podłączeniem tj. dwa kabelki do akumulatora i trzeci wpięty do kabla zasilającego żarówkę postojową. Chulają tak 9 rok i jestem bardzo zadowolony. Ale zacząłem czytać o jakiejś skandynawii w Olku, nawet gdzieś tutaj widziałem wątek że nie da się tak podłączyć tych świateł bo komputer nie puszcza, że niby cały czas świecą się światła mijania. No i zacząłem się zastanawiać o co chodzi. Bo u mnie konkretnie jest czujnik zmierzchu, po uruchomieniu auta zapalają się światła, ale wystarczy że przekręcę w lewo pokrętło i gasną, a pokrętło wraca do położenia "auto", światełka zapalą się znowu jak wjadę w ciemniejszy zaułek lub o zmroku. Teraz się zastanawiam czy ja mam jakiś inny system? Bo ludzie pisali że mijania się świecą cały czas i nie da się ich zgasić, że jakaś skandynawia czy cuś. Hmm
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
O co chodzi z tą Skandynawią i światłami do jazdy dziennej?
-
Waks80
- Bywalec
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Chevrolet Orlando
- Silnik: 2.0 vcdi 163 km
- Inny samochód: Renault Scenic 1,9 dti
- Kontakt:
O co chodzi z tą Skandynawią i światłami do jazdy dziennej?
Witam.
Kupiłem niedawno Olka 2.0 vcdi 163 KM 2012 rok. Chciałbym zamontować sobie ledowe światła do jazdy dziennej, np. takie jak mam w moim starszym Sceniku. Konkretnie Philips Daylight z banalnie prostym podłączeniem tj. dwa kabelki do akumulatora i trzeci wpięty do kabla zasilającego żarówkę postojową. Chulają tak 9 rok i jestem bardzo zadowolony. Ale zacząłem czytać o jakiejś skandynawii w Olku, nawet gdzieś tutaj widziałem wątek że nie da się tak podłączyć tych świateł bo komputer nie puszcza, że niby cały czas świecą się światła mijania. No i zacząłem się zastanawiać o co chodzi. Bo u mnie konkretnie jest czujnik zmierzchu, po uruchomieniu auta zapalają się światła, ale wystarczy że przekręcę w lewo pokrętło i gasną, a pokrętło wraca do położenia "auto", światełka zapalą się znowu jak wjadę w ciemniejszy zaułek lub o zmroku. Teraz się zastanawiam czy ja mam jakiś inny system? Bo ludzie pisali że mijania się świecą cały czas i nie da się ich zgasić, że jakaś skandynawia czy cuś. Hmm
Może dodam że mój Olek jest z Niemiec, chociaż nie wiem czy to ma znaczenie. Jeżeli ktoś mi rozjaśni ten temat to będę wdzięczny, bo już miałem zamawiać światełka, ale z drugiej strony jak mają być problemy to po co pchać się w koszty? Z góry dzięki!
- etac
- Prezes

- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: O co chodzi z tą Skandynawią i światłami do jazdy dziennej?
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
Waks80
- Bywalec
- Samochód: Chevrolet Orlando
- Silnik: 2.0 vcdi 163 km
- Inny samochód: Renault Scenic 1,9 dti
- Kontakt:
Re: O co chodzi z tą Skandynawią i światłami do jazdy dziennej?
Hmm, czyli rozumiem że problem był z brakiem możliwości wyłączenia świateł mijania, a skoro u mnie nie ma takiego problemu tzn. że zainstaluję światełka bez przygód. Dzięki wielkie!