witam,
Ostatnio w serwisie wymieniałem klocki i tarcze we wszystkich kołach. Po wymianie co jakiś czas (ok raz na miesiąc) słychać było lekkie piszczenie, jednak przeważnie 'przyhamowanie' rozwiązywało problem na dłuższy czas.
Ostatnio jednak to nasiliło się (piszczenie stało się głośniejsze) i do oba tylne koła były gorące. Dziś zajrzałem pod samochód i zobaczyłem, że ręczny nie odbija do końca - rozebrałem tunel, wyregulowałem ręczny i teraz zdaje się działać poprawnie - odbija do końca i koła już nie piszczą.
Jednak co aktualnie się dzieje, to zaciągając ręczny na ok 4-5 'ząbek' słychać stuknięcie - zastanawiam się co może być przyczyną, czy ktoś może miał taki problem ? (zastanawiam się, czy zarazem to nie jest główny powód problemów z hamulcem ręcznym).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Zaciąganie ręcznego - dzwięk uderzenia
-
struthio
- Świeżak
- Imię: Jarek
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.4T
- Kontakt:
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
Re: Zaciąganie ręcznego - dzwięk uderzenia
Jeżeli ręczny nie odbija do końca to wymień linki, zapewne syf zebrał się w pancerzu. Jak przyjdzie zima to będą jeszcze większe problemy.