Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Szum wody przelewanie sie w okolicac deski rozdzielczej AVEO
- cympel
- Świeżak
- Imię: łukasz
- Samochód: aveo
- Silnik:
- Kontakt:
Szum wody przelewanie sie w okolicac deski rozdzielczej AVEO
Witam
Od dłuższego czasu walczę z serwisem z szumem przelewaniem sie wody jak to oni nazywają w okolicach deski rozdzielczej z lewj strony okolice pasażera.Dźwięk pojawia sie tylko na rozgrzanym silniku podczas ruszania na 1/2 biegu.Serwis rozkłada rece i wciska mi kit ze ten model tak ma ale jak auto było nowe nic takiego sie nie dzało żadnych szumów nie było.Na te chwile odpowietrzyli układ wody co nic nie pomogło oraz wyczyścili filtr powietrza wraz z smarowaniem jakis części ktore podobno przenosić mialy ten dzwiek do wnętrza również nie poszło.Moj chevrolet to aveo t300 1.2 wersja 86 km 4d. Moze ktoś z was miał taki przypadek i wyleczył z takim tematem.
Od dłuższego czasu walczę z serwisem z szumem przelewaniem sie wody jak to oni nazywają w okolicach deski rozdzielczej z lewj strony okolice pasażera.Dźwięk pojawia sie tylko na rozgrzanym silniku podczas ruszania na 1/2 biegu.Serwis rozkłada rece i wciska mi kit ze ten model tak ma ale jak auto było nowe nic takiego sie nie dzało żadnych szumów nie było.Na te chwile odpowietrzyli układ wody co nic nie pomogło oraz wyczyścili filtr powietrza wraz z smarowaniem jakis części ktore podobno przenosić mialy ten dzwiek do wnętrza również nie poszło.Moj chevrolet to aveo t300 1.2 wersja 86 km 4d. Moze ktoś z was miał taki przypadek i wyleczył z takim tematem.
-
flebuss
- Wymiatacz
- Imię: Krzysztof
- Samochód: SUZUKI BALENO
- Silnik: 1,2 PB 90 KM
- Kontakt:
Re: Szum wody przelewanie sie w okolicac deski rozdzielczej
Robik organizuje spot grupy Łódzkiej zgłoś się i przedyskutuj FTF 
"Płyńmy szkunerem Cutty Sark i niech nam dowodzi William Mc Coy !"- James Hogg z Ettrick
-
Maniek
Słyszałem kiedyś coś takiego u siebie w sparku z tym samym silnikiem, u mnie ten dźwięk miałem na zimnym silniku chwile po uruchomieniu podczas ruszania, sprawdziłem poziom płynów i odpuściłem temat.
Na jakieś 15 miesięcy użytkowania słyszałem to tylko 3-4 razy a auto jeździ codziennie więc nie uznałem tego jako znaczący problem. Ale jak ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to niech się podzieli - bo najwyraźniej nie jest to tylko problem sparka czy aveo, tylko silnika 1,2.
Na jakieś 15 miesięcy użytkowania słyszałem to tylko 3-4 razy a auto jeździ codziennie więc nie uznałem tego jako znaczący problem. Ale jak ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to niech się podzieli - bo najwyraźniej nie jest to tylko problem sparka czy aveo, tylko silnika 1,2.
- asamer
- Bywalec
- Imię: Remigiusz
- Samochód: Aveo T300
- Silnik: 1.2 86KM
- Kontakt:
U mnie też występuje coś podobnego, ale nie wiem czy to czasem nie wina klimatyzacji, zresztą nie jest to jakoś strasznie upierdliwe, trwa może pierwsze 10-20s od uruchomienia i nie zawsze.
-
Maniek
U mnie na pewno nie była to wina klimy, bo jak pierwszy raz to usłyszałem to akuratnie miałem pustą klimę, bez gazu.
A u mnie taki dźwięk nie trwał dłużej niż 3-5s.
A u mnie taki dźwięk nie trwał dłużej niż 3-5s.
-
shredded
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Silnik:
- Kontakt:
Problem występował i występuje u mnie.
Zgłaszany w ASO wielokrotnie, po odpowietrzaniu układu i innych cudach, problem wracał ZAWSZE.
Zgłaszany w ASO wielokrotnie, po odpowietrzaniu układu i innych cudach, problem wracał ZAWSZE.
-
Maniek
A może TTTM
, konkretnie chodzi o silnik skoro występuje to w Aveo i Sparku.
- cympel
- Świeżak
- Imię: łukasz
- Samochód: aveo
- Silnik:
- Kontakt:
Zastanawiam sie ostatnio czy nie jest uszkodzona gdzieś uszczelka pod głowica i łyka powietrze układ, rowniez myslałem o klimatyzacja bo od nowosci jej nie uzupełniałem tylko czyściłem, ale widzę ze występuje taki problem.
-
Carmen
- Świeżak
- Imię: Ania
- Silnik:
- Kontakt:
Miałam tak kilka lat temu w Peugeocie 106. Nie pamiętam juz na 100% ale wydaje mi się w miałam wtedy coś z chłodnicą. Po naprawie problem ustąpił. Jeśli chcecie mogę później sprawdzić czy mam coś o tym napisane w książce.
-
Maniek
Znam to ze 106, ale to nie to samo, w 106 wystarczyło odpowietrzyć układ chłodzenia.