Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Katalizator do F18D3 - problem z wymianą

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
krzyc
Aktywny
Imię: Krzysztof
Samochód: Nubira 1.8 121KM
Silnik:
Kontakt:

Katalizator do F18D3 - problem z wymianą

Post autor: krzyc »

Witam,

zatkał mi się katalizator (brak mocy), więc odstawiłem auto do mechanika i obecnie mam przewiercony katalizator.

Zastanawiam się teraz jakie mam opcje wymiany, bo z tego co szukał specjalista od tłumików do 1.8 121KM nic na rynku nie ma, a podobno z katalizatorem pionowym nie jest łatwo.

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Widzę, że są podobne katalizatory np. Lanos Euro 3, Rezzo itp. - czy coś podejdzie? A może opcja od Z18XE?

Przydałby się też oficjalny numer części - czy do T18SED i F18D3 jest ten sam? A może ktoś z Was ma katalizator albo go zwymiarował, żeby porównać z dostępnymi na rynku?

Opcja jazdy bez katalizatora raczej odpada, no chyba, że nic się nie da zrobić w rozsądnych pieniądzach. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Awatar użytkownika
papieju
Fachman
Imię: Marcin
Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
Silnik:
Kontakt:

Re: Katalizator do F18D3 - problem z wymianą

Post autor: papieju »

Jest na allegro firma co ma do chevi katalizatory nowe w zamienniki, pytałem o t18sed twierdza ze spasują tylko trzeba pomierzyć rozstaw szpilek i długość kata. Poszukaj, na aukcji jest z grubsza jak to zrobić. Szukaj do rezzo, są te same, mają na all metaliczne. Ja mam obecnie pusty w środku bo popękał i dramatu nie ma, trochę inaczej brzmi ale bledami sieje umiarkowanie mało. Tez się do nowego przymierzam jesienia
MarcinekNu2
Profesjonalista
Imię: Marcin
Samochód: Evanda
Silnik:
Kontakt:

Re: Katalizator do F18D3 - problem z wymianą

Post autor: MarcinekNu2 »

Daj linka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Mechanika”