Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Dziwne objawy silnika...
-
Mirek79
- Świeżak
- Imię: Mirek
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Dziwne objawy silnika...
Witam, mam następujący problem. Silnik gdy jest zimny działa bez zarzutu, gdy złapie temperaturę zaczyna wariować, szczególnie po szybszej jeździe, czasem zaczyna się dusić, czasem trzyma obroty powyżej tysiąca, nieraz zgaśnie, często pomaga zgaszenie auta i powtórne zapalenie go... Świece i kable wymienione (bez zmian), ostatnio rozeszła się obudowa termostatu podejrzewam, że ze starości, wymieniłem termostat (bez zmian), warto dodać, że problem nie jest stały, pojawia się co jakiś czas, bez reguły, błędy żadne się nie zapalają podczas wariacji silnika. Ma ktoś może pomysł co to może być? Pozdrawiam
-
karol_s
- Świeżak
- Imię: Karol
- Samochód: Lacetti 1.4Pb HB
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Dziwne objawy silnika...
Witam
U mnie objawy były podobne. Jeździłem tak kilka miesięcy, aż przestał odpalać. Stał w trzech warsztatach. W końcu elektryk pogrzebał i naprawił. Wymienione zostały: sterownik silnika (używka), nowe kable WN Beru i cekwa (używka). Odcięty został immobilizer i autoalarm.
Wszelkie poprzednie dolegliwości zniknęły.
Mam nadzieję, że mój trop się przyda.
U mnie objawy były podobne. Jeździłem tak kilka miesięcy, aż przestał odpalać. Stał w trzech warsztatach. W końcu elektryk pogrzebał i naprawił. Wymienione zostały: sterownik silnika (używka), nowe kable WN Beru i cekwa (używka). Odcięty został immobilizer i autoalarm.
Wszelkie poprzednie dolegliwości zniknęły.
Mam nadzieję, że mój trop się przyda.